Ασφάλιση Υγείας

Η ασφάλιση ακινήτων στην Κίνα θα φτάσει τα 41 δισ. δολάρια το 2024

Η ασφάλιση ακινήτων στην Κίνα θα φτάσει τα 41 δισ. δολάρια το 2024

Ο κλάδος της ασφάλισης ακινήτων της Κίνας είναι έτοιμος για ισχυρή ανάπτυξη, λόγω των ευνοϊκών ρυθμιστικών εξελίξεων, της αυξανόμενης ζήτησης για γεωργικά ασφαλιστικά συμβόλαια και των αυξανόμενων κατασκευαστικών δραστηριοτήτων.

Ο κινεζικός κλάδος ασφάλισης ακινήτων είναι έτοιμος για σημαντική ανάπτυξη, με προβλεπόμενο CAGR 12,1% από το 2024 έως το 2028, ή 40,5 δισ. έως 67,7 δισ. δολάρια σε ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα (GWP) έως το 2028, σύμφωνα με τα GlobalData. Το 2024, ο κλάδος αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 12,3%, λόγω των ευνοϊκών κανονιστικών αλλαγών και της αυξημένης ζήτησης για πυρκαγιές και οικιακές πολιτικές πολλαπλών κινδύνων λόγω συχνών φυσικών καταστροφών.

«Ο κινεζικός κλάδος ασφάλισης ακινήτων σημείωσε ανάπτυξη 15,9% το 2023 λόγω της υψηλότερης ζήτησης για συμβόλαια που καλύπτουν εκδηλώσεις NatCat, της αυξανόμενης ζήτησης για γεωργικές ασφάλειες και των επενδύσεων σε έργα υποδομής. Η τάση αναμένεται να συνεχιστεί το 2024, γεγονός που θα στηρίξει την ανάπτυξη της ασφάλισης ακινήτων», δήλωσε η Manogna Vangari, Αναλυτής Ασφαλίσεων στην GlobalData.

Η αγροτική ασφάλιση, το μεγαλύτερο προϊόν στον κλάδο, προβλέπεται να αυξηθεί κατά 15,3% το 2024, τροφοδοτούμενη από αυξανόμενα κρούσματα ακραίων κλιματικών φαινομένων, όπως κύματα καύσωνα και έντονες βροχοπτώσεις στην Κίνα. Τα νέα πρότυπα που εκδόθηκαν από την Insurance Association of China τον Μάιο του 2023 στοχεύουν στον εξορθολογισμό των διαδικτυακών εργασιών, διευκολύνοντας την ταχύτερη αναδοχή και διευθέτηση απαιτήσεων για γεωργική ασφάλιση.

Τον Απρίλιο του 2023, η Ρυθμιστική Επιτροπή Τραπεζών και Ασφαλίσεων της Κίνας εισήγαγε δοκιμαστικούς κανονισμούς για την ενίσχυση του αναλογιστικού συστήματος γεωργικών ασφαλίσεων, εστιάζοντας στη σύνθεση και προσαρμογή του επιτοκίου των ασφαλίστρων και στην τήρηση των αναλογιστικών αρχών των ασφαλίσεων ζημιών. Οι ασφαλιστές ενθαρρύνονται επίσης να επεκτείνουν την κάλυψη, να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα στην αναδοχή και τον διακανονισμό απαιτήσεων και να αναπτύξουν προϊόντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των αγροτών.

Οι κλιμακούμενες οικονομικές απώλειες ύψους 42 δισ. δολαρίων από φυσικές καταστροφές τους πρώτους εννέα μήνες του 2023, όπως αναφέρθηκε από το Υπουργείο Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης τον Οκτώβριο του 2023, υπογραμμίζουν τους αυξανόμενους κινδύνους NatCat που οδηγούν στη ζήτηση ασφάλισης περιουσίας. Επιπλέον, η ανάπτυξη του κατασκευαστικού κλάδου, υποστηριζόμενη από σημαντικές κρατικές δαπάνες για υποδομές, αναμένεται να τονώσει την ανάπτυξη της ασφάλισης ακινήτων μεταξύ 2024 και 2027.

«Ο κλάδος της ασφάλισης ακινήτων της Κίνας είναι έτοιμος για ισχυρή ανάπτυξη, λόγω των ευνοϊκών ρυθμιστικών εξελίξεων, της αυξανόμενης ζήτησης για γεωργικά ασφαλιστικά συμβόλαια και των αυξανόμενων κατασκευαστικών δραστηριοτήτων. Ωστόσο, οι οικονομικές και γεωπολιτικές αβεβαιότητες καθώς και οι υψηλές απώλειες NatCat θα παραμείνουν σημαντικές προκλήσεις για τους ασφαλιστές ακινήτων τα επόμενα πέντε χρόνια». δήλωσε ο Vangari.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορεί η δορυφορική τεχνολογία να δώσει ώθηση στον ασφαλιστικό τομέα;

Θα μπορούσατε να πείτε ψέματα σε ένα chatbot υγείας

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ: Χάρτης πληρωμών για τα ασφαλιστικά ταμεία 12-16/02

Μητσοτάκης: Εβδομαδιαίος απολογισμός για τη Δημόσια Υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

NHS: Η ιδιωτική αγορά ασφάλισης υγείας αυξήθηκε κατά 385 εκατ. £ σε 1 έτος

NHS: Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν επισημάνει αυξήσεις των ασφαλίστρων άνω του 10%, με μία να τα τοποθετεί έως και 40% φέτος, αντανακλώντας αύξηση των αξιώσεων και υψηλότερο ιατρικό κόστος.