Ασφάλιση Υγείας

Εποχική απασχόληση για συγκομιδή ελιάς μέσω της ΔΥΠΑ

Εποχική απασχόληση για συγκομιδή ελιάς μέσω της ΔΥΠΑ

Μία σειρά προγραμμάτων για την εποχική απασχόληση σχεδιάζει η ΔΥΠΑ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του πρωτογενή τομέα για εποχικό εργατικό δυναμικό.

Μία σειρά προγραμμάτων για την εποχική απασχόληση σχεδιάζει η ΔΥΠΑ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του πρωτογενή τομέα για εποχικό εργατικό δυναμικό. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΥΠΑ πέρα από το πρόγραμμα για το μάζεμα ελιάς που ξεκινάει σήμερα το μεσημέρι θα προχωρήσει και σε άλλες αγροτικές περιοχές και εργασίες που αναζητούν προσωπικό. Συγκεκριμένα μελετάται και θα βγουν σχετικά προγράμματα και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας.

Τα νέα τύπου προγράμματα προσφέρουν μηνιαία επιδότηση που ανέρχεται σε έως 250 ευρώ για μετακίνηση και σε έως 250 ευρώ για στέγαση, πέραν της εργασίας που πληρώνει η επιχείρηση. Μάλιστα σήμερα στις 14.00 ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το καινοτόμο «Πιλοτικό Πρόγραμμα κινητικότητας 500 ανέργων για εποχική απασχόληση στον πρωτογενή τομέα από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης» της ΔΥΠΑ. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα λήξει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023. Στόχος της δράσης είναι η επιδότηση της μετακίνησης ανέργων της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας, που χαρακτηρίζεται από υψηλή ανεργία, για εποχική εργασία στον πρωτογενή τομέα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για εργατικό δυναμικό.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα επιδοτήσει τα έξοδα μετακίνησης και στέγασης. Οι διαθέσιμες θέσεις ωφελουμένων είναι 500, ενώ η μηνιαία επιδότηση ανέρχεται σε έως 250 ευρώ για μετακίνηση και σε έως 250 ευρώ για στέγαση. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, Αμυνταίου, Καστοριάς και Γρεβενών. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση της ΔΥΠΑ. Επισημαίνεται ότι η έδρα της μόνιμης κατοικίας του ωφελούμενου πρέπει να βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με βάση τη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλώσει στο ΚΠΑ2 μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου 2023.

Το επίδομα καταβάλλεται για όσο χρονικό διάστημα οι ωφελούμενοι απασχολούνται, από τον Νοέμβριο του 2023 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2024. Δικαιούχοι του επιδόματος μετακίνησης και μετεγκατάστασης για την προώθηση της απασχόλησης, είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α. των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας των Π.Ε. Κοζάνης (ΚΠΑ2 Κοζάνης και Πτολεμαΐδας), Π.Ε. Φλώρινας (ΚΠΑ2 Φλώρινας και Αμυνταίου), Π.Ε. Καστοριάς (ΚΠΑ2 Καστοριάς) και Π.Ε. Γρεβενών (ΚΠΑ2 Γρεβενών), που επιθυμούν να μετακινηθούν από τον τόπο της μόνιμής κατοικίας τους στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, προκειμένου να απασχοληθούν στον πρωτογενή τομέα (συγκομιδής της ελιάς).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ: Χάρτης πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία για 23-27 Οκτωβρίου

Επίδομα μητρότητας - Επέκταση του επιδόματος της ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για το «Βάζω το μέλλον μου σε πρόγραμμα»

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών για την εβδομάδα 16-20 Οκτωβρίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

NHS: Η ιδιωτική αγορά ασφάλισης υγείας αυξήθηκε κατά 385 εκατ. £ σε 1 έτος

NHS: Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν επισημάνει αυξήσεις των ασφαλίστρων άνω του 10%, με μία να τα τοποθετεί έως και 40% φέτος, αντανακλώντας αύξηση των αξιώσεων και υψηλότερο ιατρικό κόστος.

ΑΑΔΕ: Ξεκίνησαν οι τροποποιητικές δηλώσεις Ε9

ΑΑΔΕ: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να διορθώσουν τυχόν ανακρίβειες στις φορολογικές τους δηλώσεις ΕΝΦΙΑ, με αποτέλεσμα η ΑΑΔΕ να εκδώσει ενημερωμένη εκκαθαριστική δήλωση.