Ασφάλιση Υγείας

Επίδομα 400 ευρώ: Δείτε όλες τις αλλαγές

Επίδομα 400 ευρώ: Δείτε όλες τις αλλαγές

Επίδομα 400 ευρώ: Διευρύνεται η λίστα για τους δικαιούχους των 400 ευρώ, αφού πλέον μπορούν να τα διεκδικήσουν περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες και απασχολούμενοι.

Το υπουργείο εργασίας, ανακοίνωσε ότι διευρύνεται η λίστα όσων αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών δικαιούται την ενίσχυση των 400 ευρώ και καθορίζει το ύψος, τις προϋποθέσεις αλλά και τα κριτήρια που θα ενισχυθούν αυτές  οι κατηγορίες επαγγελμάτων.

Οι κλάδοι που επέρχονται αυτές οι αλλαγές, θα αναλυθούν διεξοδικά παρακάτω. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής είναι οικονομολόγοι, μηχανικοί, γεωτεχνικοί και δικηγόροι. Υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να έχουν ενεργό ΚΑΔ.

Αλλαγές σε κλάδους

Ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι

  • Όσοι επαγγελματίες ανήκουν σε αυτής την κατηγορία κα έχουν έναρξη πριν την 31/12/2014, τότε είναι δικαιούχοι της εφάπαξ αυτής ενίσχυσης. Επίσης προϋπόθεση αποτελεί το γεγονός να μην ξεπερνάνε τα 30.000 ευρώ ατομικό εισόδημα και αφετέρου να εμφανίζουν μείωση των ακαθόριστων εσόδων τους μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020.

Νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι

  • Όσοι είναι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες και έχουν κάνει έναρξη επιχείρησης μετά την 1η Ιανουαρίου του 2015, το μοναδικό κριτήριο που έχουν για να είναι δικαιούχοι, είναι απλά να μην υπερβαίνουν τα καθαρά έσοδα τα 30.000 ευρώ.

Δικηγόροι

  • Όσοι είναι ασκούμενοι και έχουν ασφαλιστεί μετά την 1η Ιανουαρίου του 2017, η είναι γραμμένοι στο δικηγορικό σύλλογο είναι δικαιούχοι χωρίς να ισχύει κανένα εισοδηματικό κριτήριο.

Λήψη οικονομικής ενίσχυσης

  • Για να γίνει λήψη της οικονομικής ενίσχυσης των ατόμων που ανήκουν στις προαναφερόμενες κατηγορίες, πρέπει απλά να μπουν στο ΠΣ εργάνη μέχρι τις 15 Απριλίου και να δηλώσουν τα στοιχεία τους.

Εργάνη

  • Το σύστημα της εργάνης υπενθυμίζουμε ότι έχει ανοίξει από τις 19 Μαρτίου και ότι από τότε μέχρι και της 15 Απριλίου δέχεται και ορθές επαναλήψεις αλλά και δηλώσεις που γίνονται για πρώτη φορά.

Τα άτομα που για τον οποιοδήποτε λόγο δεν έλαβαν την οικονομική ενίσχυση την προηγούμενη φορά , μπορούν αυτή να μπουν στο σύστημα και να συμπληρώσουν την δήλωση τους.

Δικαιούχοι

  • Πρώτα υποβάλλουν το δικαιολογητικό ότι δεν υπερβαίνουν τα έσοδα και μετά προχωράνε στην συμπλήρωση της αίτησης. Όσοι πληρούν τα κριτήρια θα τους καταβληθεί και το επίδομα.

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για το επίδομα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πιο ευάλωτοι στην ηλεκτρονική απάτη οι άνω των 60 σύμφωνα με έκθεση του FBI

Κορωνοϊός Εμβόλιο: Άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού ζητά ο Σύνδεσμος Καρδιοπαθών

Ο Kαθηγητής Κωνσταντίνος Συρίγος στο healthweb.gr : Μακροχρόνια η μεγαλύτερη πανδημία είναι ο καρκίνος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΟΠΕΚΑ επιδόματα: Τότε γίνονται οι καταβολές

ΟΠΕΚΑ επιδόματα: Ο οργανισμός προνοιακών επιδομάτων και κοινωνικής αλληλεγγύης εξέδωσε ανακοίνωση για το πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα που δίνει για τον μήνα Απρίλιο και ποια επιδόματα θα καταβάλλει.

ΟΑΕΔ ΕΦΚΑ: Τι πληρώνει από 19-23 Απριλίου

ΟΑΕΔ ΕΦΚΑ: Καταβολές που αγγίζουν το ύψος των 590 εκατομμυρίων ευρώ και οι οποίες αφορούν σε 1.183.549 δικαιούχους θα γίνουν την εβδομάδα 19-23 Απριλίου από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον ΟΑΕΔ  και τον E- efka.

Αναστολές ΚΑΔ : Όλα όσα ισχύουν για τον μήνα Απρίλιο

Αναστολές ΚΑΔ : Δείτε, όλα όσα θα ισχύσουν για τις επιχειρήσεις για τις αναστολές Απριλίου και για το ποιες επιχειρήσεις θα μείνουν κλειστές με κρατική εντολή αλλά και αυτές που ανοίγουν και γίνονται πληττόμενες.

ΟΠΕΚΑ: Έκτακτη καταβολή επιδομάτων (Δείτε γιατί)

ΟΠΕΚΑ: Δείτε πότε ο οργανισμός ΟΠΕΚΑ, θα καταβάλει τα επιδόματα στους δικαιούχος για τον μήνα Απρίλιο, αλλά και τον λόγο που αυτά θα καταβληθούν νωρίτερα αυτόν τον μήνα και όχι την ημερομηνία που καταβάλλονται πάντα.

Voucher 200 ευρώ: Ξεκίνησε η εξαργύρωση, έρχεται ο β' κύκλος

Voucher 200 ευρώ: Σε εξέλιξη βρισκεται ήδη η εξαργύρωση των voucher των 200 ευρώ του α' κύκλου, με τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών να έχουν ξεκινήσει τις προσφορές. Ενόψει ο β’ κύκλος με νέες κατηγορίες δικαιούχων. Ακουλουθούν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για τις αιτήσεις και χρονοδιαγράμματα.

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται

Δώρο πάσχα : Tο Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους που βρέθηκαν σε αναστολή εργασίας θα πληρωθεί με μοντέλο μεικτής χρηματοδότησης. Δείτε πως υπολογίζεται και πότε θα καταβληθεί.