Ασφάλιση Υγείας

ΕΟΠΥΥ: Νέες διαδικασίες για αποζημίωση διαγνωστικών ραδιοφαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες διαδικασίες για αποζημίωση διαγνωστικών ραδιοφαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Αλλάζει ο τρόπος υποβολής των παραστατικών για την αποζημίωση των διαγνωστικών ραδιοφαρμάκων, καταργείται η αποκλειστική αποστολή φυσικού αρχείου και αντικαθίσταται από νέο τρόπο ηλεκτρονικής υποβολής παραστατικών.

Από την 1η Ιουνίου 2022 αλλάζει ο τρόπος υποβολής των παραστατικών για την αποζημίωση των διαγνωστικών ραδιοφαρμάκων. Ειδικότερα, καταργείται η αποκλειστική αποστολή φυσικού αρχείου και αντικαθίσταται από νέο τρόπο ηλεκτρονικής υποβολής των παραστατικών.

Επισημαίνεται ότι:

  • Δεν χρειάζεται πλέον έγκριση και σφραγίδα ελεγκτή στα παραπεμπτικά PET/CT.
  • Η διάρκεια ισχύος του ηλεκτρονικού παραπεμπτικού παραμένει στις 21 ημέρες μετά την έκδοσή του. Στο διάστημα αυτό (21 ημέρες) θα πρέπει να έχει εκδοθεί ηλεκτρονική γνωμάτευση ραδιοφαρμάκου από τον Πυρηνικό Ιατρό, ώστε να γίνει εφικτή η παράταση εκτέλεσης της πράξης μέσα σε 2 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της ηλεκτρονικής γνωμάτευσης. Μέσω δηλαδή της έκδοσης ηλεκτρονικής γνωμάτευσης ραδιοφαρμάκου, δίνεται δυνατότητα για 2μηνη παράταση στη διάρκεια ισχύος του παραπεμπτικού της εξέτασης.
  • Ο εκτελών Πυρηνικός Ιατρός, ως εξειδικευμένος επιστήμονας στην πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων χρησιμοποιώντας ραδιοφάρμακα, αποφασίζει για την πραγματοποίηση μιας εξέτασης που επιβαρύνει με ακτινοβολία τον εξεταζόμενο και θα πρέπει, βάσει του ισχύοντος κανονισμού Ακτινοπροστασίας (Π.Δ. 101/2018), να αιτιολογείται επαρκώς η απόφασή του.

  • Η διαδικασία ελέγχου και εκκαθάρισης θα γίνεται στο σύνολο (100%) των ηλεκτρονικών παραπεμπτικών και των αντίστοιχων ηλεκτρονικών γνωματεύσεων.
  • Προβλέπεται τόσο ιατρικός έλεγχος (για τη διαπίστωση της ιατρικής αναγκαιότητας συνταγογράφησης της εξέτασης από το συνταγογράφο Ιατρό ή της επαρκούς αιτιολόγησής της), όσο και διοικητικός έλεγχος στα επισυναπτόμενα παραστατικά και το ύψος της αποζημίωσης του ραδιοφαρμάκου.
  • Οποιεσδήποτε παραλείψεις διαπιστωθούν κατά τη διαδικασία του ιατρικού ή του διοικητικού ελέγχου της εξέτασης και οδηγήσουν στην περικοπή της, θα συμπαρασύρουν σε περικοπή και το αντίστοιχο ραδιοφάρμακο.

 

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις νέες διαδικασίες ΕΔΩ.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Ο νόμος "Γιατρός για όλους" θίγει την αξιοπρέπεια του γιατρού - Προσφυγή στο ΣτΕ

Αποκάλυψη για ΕΟΠΥΥ : Διορισμός από το παράθυρο

Επιβεβαίωση του ΗealthWeb:Ο υπουργός Υγείας συνόδεψε την Γκογκοζώτου στον ΕΟΠΥΥ και οι συσκέψεις

Αποκάλυψη: Παρατύπως είναι διοικήτρια η Καρποδίνη στον ΕΟΠΠΥ

ΕΟΠΥΥ: Η πρώτη επίσημη επίσκεψη της Γκογκοζώτου συνοδευόμενη από τον υπουργό Υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πρεμιέρα για το Καλάθι των Παιχνιδιών μετά το Καλάθι των Χριστουγέννων

Καλάθι των Παιχνιδιών: Αυτή η νέα πρωτοβουλία πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή, έτσι ώστε κάθε οικογένεια να μπορεί να αγοράσει σε προσιτές τιμές ένα παιχνίδι, σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα.

Καλάθι των Χριστουγέννων: Έρχεται την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου - Τι θα περιέχει;

Καλάθι των Χριστουγέννων: Το καλάθι πρόκειται να περιέχει σοκολάτες, τσουρέκι, γαλοπούλα, χοιρινό, μοσχάρι, ενώ υπό συζήτηση είναι τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες, το αρνί και το κατσίκι. 

ΤΕΚΑ: Παράταση της προαιρετικής μετάβασης των ασφαλισμένων από τον e-ΕΦΚΑ

ΤΕΚΑ: Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, οι ασφαλισμένοι του ΤΕΚΑ έχουν φτάσει τους 310.000 και τα κεφάλαια που έχουν σωρευθεί από τις εισφορές τους είναι της τάξης των 91 εκατ. ευρώ.

Πιο γρήγορα από ποτέ η επιβολή επιδομάτων από τη ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων σε επιδοτούμενους ανέργους