Ασφάλιση Υγείας

ΕΛΣΤΑΤ: Ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 4,6% τον Μάρτιο

ΕΛΣΤΑΤ: Ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 4,6% τον Μάρτιο

ΕΛΣΤΑΤ: Ο πληθωρισμός υποχώρησε για τον Μάρτιο στο 4,6% από το 6,1% που ήταν τον Φεβρουάριο, φτάνοντας σε χαμηλό 15 μηνών.

Ευχάριστα τα νέα για τον πληθωρισμό για τον μήνα που μας πέρασε με αισιόδοξα μηνύματα για την συνέχεια, παρά τις ανατιμήσεις σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Πιο συγκεκριμένα, στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 15 μηνών βρέθηκε ο πληθωρισμός το Μάρτιο, στο 4,6% από 6,1% το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ.

Ο βασικότερος παράγοντας που οδήγησε σε αυτή την αποκλιμάκωση συνεχίζει να είναι η μείωση των τιμών ενέργειας, ενώ παράλληλα οι τιμές των τροφίμων συνέχισαν να αυξάνονται με υψηλούς ρυθμούς. Σημαντικές ανατιμήσεις σημειώθηκαν και σε άλλα προϊόντα και υπηρεσίες, με τον ορίζοντα ωστόσο να παρουσιάζεται θετικός.

Αναλυτικότερα τα στοιχεία που δημοσιεύονται από την ΕΛΣΤΑΤ

Ειδικότερα, οι πρώτες μειώσεις τιμών Μάρτιο με Φεβρουάριο:

  • – 2,4% το γιαούρτι
  • – 1,9% το ελαιόλαδο
  • – 4,7% τα νωπά λαχανικά
  • – 4,9% τα ψάρια
  • – 3% το πετρέλαιο κίνησης
  • – 26,1% το φυσικό αέριο.

Παρόλα αυτά, οι τιμές στα τρόφιμα σε δωδεκάμηνη βάση παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, με ανατιμήσεις 23,1% σε γαλακτοκομικά και αβγά, 17,5% σε έλαια και λίπη, 15,6% στο ψωμί 19,8% στα κρέατα και 14% στον καφέ. Σε ετήσια βάση ο δείκτης τιμών ειδών διατροφής είναι αυξημένος κατά 14,3%, ενώ με 14,4% τρέχουν οι τιμές σε ένδυση και υπόδηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΛΣΤΑΤ: Αιτήσεις έως 6 Μαρτίου για το μητρώο ιδιωτών συνεργατών

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών εξετάζει η κυβέρνηση

Απογραφή 2021: Στα 10.432.481 ο μόνιμος πληθυσμός στην Ελλάδα

Εκτόξευση 18,7% για τις τιμές εισαγωγών τον Αύγουστο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

NHS: Η ιδιωτική αγορά ασφάλισης υγείας αυξήθηκε κατά 385 εκατ. £ σε 1 έτος

NHS: Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν επισημάνει αυξήσεις των ασφαλίστρων άνω του 10%, με μία να τα τοποθετεί έως και 40% φέτος, αντανακλώντας αύξηση των αξιώσεων και υψηλότερο ιατρικό κόστος.

ΑΑΔΕ: Ξεκίνησαν οι τροποποιητικές δηλώσεις Ε9

ΑΑΔΕ: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να διορθώσουν τυχόν ανακρίβειες στις φορολογικές τους δηλώσεις ΕΝΦΙΑ, με αποτέλεσμα η ΑΑΔΕ να εκδώσει ενημερωμένη εκκαθαριστική δήλωση.