Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ασφάλιση Υγείας

ΕΦΚΑ συντάξεις: Ποιες ημερομηνίες μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουλίου;

ΕΦΚΑ συντάξεις: Ποιες ημερομηνίες μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουλίου;

ΕΦΚΑ συντάξεις: Οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις του Ιουλίου διαχωρίζονται ανάμεσα σε μισθωτούς και μη μισθωτούς

Οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις του Ιουλίου διαχωρίζονται ανάμεσα σε μισθωτούς και μη μισθωτούς, όπως εξής:

  • Στις 25/6/2024, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι συντάξεις των πρώην ταμείων των μη μισθωτών (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ) καθώς και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους συνταξιοδοτήθηκαν από 1/1/2017 και μετά (ν. 4387/2016). Την ίδια μέρα θα πληρωθούν και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα.
  • Στις 27/6/2024, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν οι συντάξεις των πρώην ταμείων των μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ) και των λοιπών εντασσομένων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), καθώς και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Επιπλέον, ο ΕΦΚΑ προγραμματίζει νέες πληρωμές αναδρομικών από εκκρεμείς επανυπολογισμούς συντάξεων για το προσεχές διάστημα. Τα ποσά αναδρομικών μπορεί να φτάσουν έως και 20.000 ευρώ, ιδιαίτερα για συνταξιούχους ΔΕΚΟ και τραπεζών. Αναμένεται να καταβληθεί ένα μεγάλο πακέτο αναδρομικών για περίπου 12.000 συνταξιούχους από τα Ταμεία τραπεζών και ΔΕΚΟ εντός του Ιουλίου. Αυτοί οι επανυπολογισμοί αφορούν τρεις κύριες κατηγορίες συνταξιούχων:

Παλαιοί συνταξιούχοι πριν από το νόμο Κατρούγκαλου (πριν από τις 13/5/2016) με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης, που εκκρεμεί ο δεύτερος επανυπολογισμός με τους βελτιωμένους συντελεστές του νόμου Βρούτση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν έγινε ούτε ο πρώτος επανυπολογισμός. Νέοι συνταξιούχοι μετά το νόμο Κατρούγκαλου (μετά τις 13/5/2016) με πάνω από 30 έτη ασφάλισης, που δεν έχουν δει ακόμα το αποτέλεσμα του επανυπολογισμού στις συντάξεις τους. Αυτοί περιλαμβάνουν συνταξιούχους από ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημόσιο με διαδοχική ασφάλιση, εργαζόμενους συνταξιούχους, και συνταξιούχους χηρείας.

Παλαιοί και νέοι συνταξιούχοι στους οποίους έγιναν λάθη στα ποσά των επανυπολογισμών. Οι συντάξεις ελέγχονται αυτόματα και επαναλαμβανόμενα από το σύστημα επανυπολογισμού του ΕΦΚΑ, διορθώνοντας τις αποκλίσεις στις παραμέτρους όπως τα έτη ασφάλισης και οι συντάξιμες αποδοχές. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικά ποσά συντάξεων, όπως έχει συμβεί σε περιπτώσεις λανθασμένου αριθμού μηνών ασφάλισης, επηρεάζοντας τόσο την κύρια σύνταξη όσο και τις κρατήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ατομική ειδοποίηση για παρακράτηση εισφορών αποστέλλει ο ΕΦΚΑ σε περίπου 8.500 συνταξιούχους

Πιο νωρίς θα δοθούν οι συντάξεις Ιουλίου λόγω Αγίου Πνεύματος

Οι πληρωμές που θα γίνουν από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ 27 με 31 Μαΐου

Γιατί αργούν οι πληρωμές των συντάξεων Ιουνίου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πιθανότητα για μια μικρή παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Φορολογική δήλωση: Το επικρατέστερο σενάριο είναι να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος Ιουλίου, όταν εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου για τους φορολογούμενους με χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα.

Ξεκίνησε να λειτουργεί ο καινούργιος ιστότοπος σχολών επαγγελματικής εκπαίδευσης

ΔΥΠΑ: Πρόκειται για έναν καινούργιο διαδικτυακό τόπο, αφιερωμένο αποκλειστικά στα εκπαιδευτικά προγράμματα και στις δραστηριότητες που υλοποιούνται στις 87 σχολές που λειτουργεί η ΔΥΠΑ σε περισσότερες από 20 πόλεις της χώρας

Ινδία: Η αγορά ασφάλισης υγείας θα φτάσει τα 23,8 δισ. δολάρια έως το 2028

Ινδία: Η αυξανόμενη ζήτηση για ασφάλιση υγείας μπορεί να αποδοθεί στις προσπάθειες ψηφιοποίησης των ασφαλιστικών εταιρειών νέας εποχής που στοχεύουν στην επέκταση της προσβασιμότητας στις ασφαλίσεις χρησιμοποιώντας ψηφιακές πλατφόρμες.

50000 θέσεις εργασίας ανέργων μέσω ΕΣΠΑ

ΔΥΠΑ: Όπως ανέφεραν τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η δράση της ΔΥΠΑ αποτελεί μέρος του προγράμματος Ανθρώπινο Δυναμικό & Κοινωνική Συνοχή 2021-2027 του ΕΣΠΑ.

Ανασφάλιστος παραμένει 1 στους 5 κατοίκους στη Φλόριντα

ΗΠΑ ασφάλιση: Μια πρόσφατη έκθεση της Ομοσπονδίας Καταναλωτών της Αμερικής που κυκλοφόρησε τον Μάιο και χρησιμοποιώντας δεδομένα 2018-2022 διαπίστωσε ότι το 10% των ιδιοκτητών κατοικιών στη Φλόριντα είναι ανασφάλιστοι.

Close Icon