Ασφάλιση Υγείας

ΕΦΚΑ: Άνοιξε η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του ΕΦΚΑ “Αίτηση Απονομής Εφάπαξ”

ΕΦΚΑ: Άνοιξε η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του ΕΦΚΑ “Αίτηση Απονομής Εφάπαξ”

ΕΦΚΑ: Η 1η του Οκτώβρη ήταν η πρώτη ημέρα λειτουργίας της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας του ΕΦΚΑ, όπου θα υποβάλλονται εφεξής οι αιτήσεις απονομής εφάπαξ από μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και αυτοαπασχολούμενους.

Η 1η του Οκτώβρη ήταν η πρώτη ημέρα λειτουργίας της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας του ΕΦΚΑ, όπου θα υποβάλλονται εφεξής οι αιτήσεις απονομής εφάπαξ από μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και αυτοαπασχολούμενους. Η ηλεκτρονική διαδικασία της αίτησης περιορίζεται, σε πρώτη φάση, σε 26 πρώην τομείς Πρόνοιας για τις ακόλουθες κατηγορίες εργαζομένων:

 • Μισθωτοί σε επιχειρήσεις Μετάλλου, Λιπασμάτων, Τσιμέντων, Εμπορικών Καταστημάτων
 • Ξενοδοχοϋπάλληλοι
 • Λιμενεργάτες
 • Υπάλληλοι πρώην ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΡΤ)
 • Υπάλληλοι τραπεζών
 • Εφημεριδοπώλες
 • Ναυτικοί (κατώτερα πληρώματα και αξιωματικοί εμπορικού ναυτικού)
 • Μηχανικοί
 • Υγειονομικοί
 • Δικηγόροι
 • Συμβολαιογράφοι
 • Δικαστικοί επιμελητές
 • Εργολήπτες δημοσίων έργων

Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Αίτηση Απονομής Εφάπαξ», o χρήστης εισέρχεται είτε μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, είτε μέσω του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) και ακολουθεί τη διαδρομή: Ηλεκτρονικές υπηρεσίες – Συνταξιούχοι – Ηλεκτρονική Υπηρεσία Υποβολής Αίτησης Συνταξιοδότησης – Εφάπαξ Παροχής. Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, δεν απαιτεί επιπλέον δικαιολογητικά για την πλειονότητα των δικαιούχων και απαλλάσσει από γραφειοκρατικές διαδικασίες και την υποχρέωση μετάβασης στις κατά τόπους υπηρεσίες του Φορέα, δεκάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενους, που επισκέπτονται κατ’ έτος τον e-ΕΦΚΑ για τη συγκεκριμένη συναλλαγή. Ενδεικτικά, για την υποβολή αιτήσεων απονομής εφάπαξ (πλην Δημοσίου) προσήλθαν στις υπηρεσίες του e- ΕΦΚΑ για το οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος 2022 περισσότεροι από 14.000 ασφαλισμένοι. Για τις περιπτώσεις που, βάσει διατάξεων, ζητούνται δικαιολογητικά, αυτά καθορίζονται στο έντυπο υποβολής της αίτησης και αποστέλλονται μόνον σε ηλεκτρονική διεύθυνση (μέσω e-mail) που υποδεικνύεται στο ίδιο έντυπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών για την εβδομάδα 2-6 Οκτωβρίου 2023

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών για την εβδομάδα 25-29 Σεπτεμβρίου

Συντάξεις Οκτωβρίου 2023: Πότε γίνονται οι πληρωμές στους συνταξιούχους;

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ: Χάρτης πληρωμών για την εβδομάδα 18 έως 22 Σεπτεμβρίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς θα διαμορφωθεί το επίδομα ανεργίας;

Η κ. Μιχαηλίδου πρότεινε μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση όπου τα άτομα μπορούν να λαμβάνουν υψηλότερο ποσοστό του συνολικού τους επιδόματος κατά την είσοδο στην ανεργία, το οποίο σταδιακά μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς επηρεάζονται οι συγκοινωνίες την ημέρα της απεργίας;

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Στα αστικά λεωφορεία, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ημέρες καριέρας στην Θεσσαλονίκη 24/2

ΔΥΠΑ: Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 25η «Ημέρα Καριέρας», που αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει, μέχρι σήμερα, διοργανώσει στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις ξεπερνούν τις 120, με περισσότερες από 2.500 θέσεις εργασίας