Ασφάλιση Υγείας

e-ΕΦΚΑ: Σε πλήρη λειτουργία το 1555-Κίνητρα μπόνους σε εργαζομένους στο τμήμα εξυπηρέτησης

e-ΕΦΚΑ: Σε πλήρη λειτουργία το 1555-Κίνητρα μπόνους σε εργαζομένους στο τμήμα εξυπηρέτησης

e-ΕΦΚΑ: Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο τμήμα εξυπηρέτησης του 1555 μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους, μέχρι τις 30/11/2021.

Ο Ενιαίος Αριθμός Εξυπηρέτησης του Πολίτη 1555 τέθηκε σε πλήρη λειτουργία και καλύπτει το σύνολο των αναγκών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, του e-ΕΦΚΑ, του ΟΑΕΔ και του ΟΠΕΚΑ, όπως σημείωσε ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής, σε ανακοίνωση-μήνυμα προς τους εργαζόμενους του φορέα. Ο κ. Δουφεξής επεσήμανε ότι προτεραιότητα της διοίκησης και δικής του προσωπικά είναι η καθημερινή βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης του πολίτη, αλλά και των συνθηκών εργασίας όλων ανεξαιρέτως. «Το 1555 εξυπηρετεί και τους δύο αυτούς σκοπούς, γιατί είναι μια νίκη τόσο των πολιτών όσο και δική σας», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, «κατά τη δοκιμαστική λειτουργία του, τις προηγούμενες 100 ημέρες, το 1555 έχει ήδη ανταποκριθεί σε 400.000 κλήσεις πολιτών, εκ των οποίων οι 280.000 αφορούσαν κλήσεις για θέματα του φορέα».

Εξυπηρέτηση με μέσο χρόνο αναμονής 15′

Ο μέσος χρόνος αναμονής των πολιτών στο ακουστικό είναι μόλις 15 δευτερόλεπτα. Σημειώνεται ότι παλαιό τηλεφωνικό κέντρο, η αναμονή υπερέβαινε τα 20 λεπτά. Κατά την παρουσίαση του τηλεφωνικού κέντρου 1555, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι οι ασφαλισμένοι, οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι, δεν θα χρειάζεται πλέον να καλούν σε επιμέρους υπηρεσίες και υποκαταστήματα του φορέα, αλλά έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται άμεσα από τον νέο ενιαίο αριθμό εξυπηρέτησης 1555.

Σύμφωνα με τον κ. Δουφεξή: «Στόχος τόσο του υπουργείου όσο και της διοίκησης είναι οι περισσότερες τηλεφωνικές γραμμές των υποκαταστημάτων να καταργηθούν σταδιακά και το σύνολο των κλήσεων να περνά υποχρεωτικά μέσα από το 1555. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνουμε τον φόρτο εργασίας σας, ώστε να εστιάσετε σε άλλα τρέχοντα και σημαντικά θέματα που αφορούν τους πολίτες. Παράλληλα, στρατηγικός μας στόχος για το 2022 είναι αρκετές από τις υπηρεσίες που παρέχονται και με φυσικό και με ψηφιακό τρόπο να παρέχονται αποκλειστικά ψηφιακά. Με αυτόν τον τρόπο, οι επισκέψεις στα υποκαταστήματα θα μειωθούν σημαντικά, αναβαθμίζοντας το επίπεδο εξυπηρέτησης και βελτιώνοντας παράλληλα και την καθημερινότητά σας».

Κίνητρα μπόνους σε εργαζομένους στο τμήμα εξυπηρέτησης-Υποβολή αιτήσεων ενδιαφερομέων ως 30/11/2021

Ο ίδιος υπογραμμίζει την σημασία της υποστήριξής του εγχειρήματος από τους εργαζόμενους, καθώς η νέα τηλεφωνική γραμμή 1555 αποτελεί την πρώτη επαφή των πολιτών με τον φορέα. «Με γνώμονα τα παραπάνω, έχουμε θεσπίσει κίνητρα-μπόνους για τους εργαζόμενους εκείνους που απασχολούνται στο τμήμα εξυπηρέτησης τηλεφωνικά του 1555, εφόσον επιτυγχάνουν ποσοτικούς στόχους επίλυσης ζητημάτων ασφαλισμένων. Καλώ όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο τμήμα εξυπηρέτησης του 1555 να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα και να υποβάλουν την αίτησή τους, μέχρι τις 30/11/2021» καταλήγει ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κανονικά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από αύριο-Αναστέλλει η ΠΝΟ τις απεργιακές κινητοποιήσεις

e-ΕΦΚΑ: Ολοκληρώνεται η καταχώρηση ασφαλιστικών εισφορών για 130.000 εργαζομένους στο Πληροφοριακό Σύστημα

Κώστας Σκρέκας: Στα 39 ευρώ η μηνιαία επιδότηση για λογαριασμούς ρεύματος-Ελάφρυνση για φυσικό αέριο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας

ΟΑΕΔ Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας: Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων είναι Έλληνες υπήκοοι και οι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας.

Αναλυτικά οι πληρωμές για την εβδομάδα 6 έως 10 Δεκεμβρίου από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ

e-ΕΦΚΑ ΟΑΕΔ: Την εβδομάδα 6-10 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν σχεδόν 160 εκατ. ευρώ από ΟΑΕΔ και e-ΕΦΚΑ. Παράλληλα, ηη διαδικασία αίτησης για την χορήγηση επιδόματος μητρότητας από σήμερα (6/12) ψηφιοποιείται.

ΑΣΕΠ-7Κ/2019: Εκ νέου Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων για αναπλήρωση θέσεων εργασίας σε φορείς πρόνοιας

ΑΣΕΠ-7Κ/2019: Η προθεσμία υποβολής της εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά αρχίζει στις 6 Δεκεμβρίου 2021 ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 17 Δεκεμβρίου 2021 ημέρα Παρασκευή. 

e-ΕΦΚΑ: Σε ισχύ από σήμερα η νέα ρύθμιση για τις 72 δόσεις - Άνοιξε η πλατφόρμα

e-ΕΦΚΑ: Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι ωφελούμενοι να αιτηθούν για την υπαγωγή στη ρύθμιση. Η αίτηση υποβάλεται μέσα από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΚΕΑΟ.

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού-Επισημάνσεις ΟΠΕΚΑ προς διευκόλυνση των δικαιούχων

Επίδομα Παιδιού: Επισημαίνεται ότι προκειμένου να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Aίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

ΟΠΕΚΑ: Αναλυτικά οι καταβολές την Τρίτη 30 Νοεμβρίου

ΟΠΕΚΑ Επίδομα παιδιού: Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει επιδόματα σε πάνω από 1,648 εκατ. δικαιούχους. Ειδικότερα, το επίδομα παιδιού θα λάβουν 820.486 δικαιούχοι με το συνολικό ποσό να πλησιάζει τα 180 εκατ. ευρώ.