Ασφάλιση Υγείας

e-ΕΦΚΑ: Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προ των πυλών

e-ΕΦΚΑ: Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προ των πυλών

e-ΕΦΚΑ: Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες δρομολογεί ο e-ΕΦΚΑ μέσα στους επόμενους μήνες, που θα σχετίζονται κυρίως με το μητρώο του φορέα.

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες δρομολογεί ο e-ΕΦΚΑ μέσα στους επόμενους μήνες. Θα σχετίζονται κυρίως με το μητρώο του φορέα, ενώ ηλεκτρονικά σχεδιάζεται να γίνονται οι αιτήσεις για την απονομή της εφάπαξ παροχής των ασφαλισμένων του ιδιωτικού τομέα. Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, που απευθύνονται στο σύνολο των ασφαλισμένων, στους συνταξιούχους, αλλά και στους λογιστές, εντάσσονται σε μία συνολική στρατηγική του e-ΕΦΚΑ, που εφαρμόζεται, με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του φορέα.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προωθεί επτά ακόμη μεταρρυθμίσεις, με στόχο ο e-ΕΦΚΑ να καταστεί ένας σύγχρονος φορέας, φιλικός προς τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας, οι μεταρρυθμίσεις αυτές, η υλοποίηση των οποίων θα ολοκληρωθεί σταδιακά, συνοψίζονται ως εξής:

  • Ενοποίηση των 88 διαφορετικών βάσεων δεδομένων του e-ΕΦΚΑ σε ένα Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα, που θα επικοινωνεί και με τα συστήματα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), με στόχο την ταχύτερη διεκπεραίωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών υποθέσεων.
  • Ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου όλων των πολιτών, με την ψηφιοποίηση των ενσήμων και πριν από το 2002.
  • Διασύνδεση του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» με τον e-ΕΦΚΑ-Πρόγραμμα «ΑΡΙΑΔΝΗ». Με τον τρόπο αυτό, οι ελεγκτές του e-ΕΦΚΑ θα μπορούν σε πραγματικό χρόνο να γνωρίζουν το ωράριο, την αμοιβή, τη μερική ή την πλήρη απασχόληση κάθε εργαζομένου.
  • Υλοποίηση νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

  • Επέκταση του θεσμού των υπαλλήλων ροής και υποδοχής και στα 117 φυσικά σημεία εξυπηρέτησης του φορέα σε όλη την Ελλάδα.
  • Ριζική ανακαίνιση του συνόλου των υποκαταστημάτων του e-ΕΦΚΑ έως το τέλος του 2024.
  • Ολοκλήρωση της τοποθέτησης στον e-ΕΦΚΑ των νέων γενικών διευθυντών και 200 περίπου διευθυντών βαθμιαία. Επίσης, προγραμματίζονται προσλήψεις 551 νέων υπαλλήλων, μέσω ΑΣΕΠ.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Χλιαρό το ενδιαφέρον για τη ρύθμιση των 72 και 120 δόσεων

Πώς διαμορφώνονται από σήμερα τα αναπηρικά επιδόματα;

e-ΕΦΚΑ: Ποιοι εργαζόμενοι δικαιούνται επιστροφή ασφαλιστικών εισφορών;

Οι 7 μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν τον ΕΦΚΑ στη νέα εποχή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Άνοιξε η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του ΕΦΚΑ "Αίτηση Απονομής Εφάπαξ"

ΕΦΚΑ: Η 1η του Οκτώβρη ήταν η πρώτη ημέρα λειτουργίας της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας του ΕΦΚΑ, όπου θα υποβάλλονται εφεξής οι αιτήσεις απονομής εφάπαξ από μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και αυτοαπασχολούμενους.

Σήμερα η τελευταία ημέρα των αιτήσεων για το πρόγραμμα "Σπίτι μου"

Σπίτι μου: Το πρόγραμμα «Σπίτι Μου» υλοποιείται με την σύμπραξη της ΔΥΠΑ, της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ) και 10 συνεργαζόμενων τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας, τηρώντας από την έναρξη των αιτήσεων απόλυτη σειρά προτεραιότητας.