Ασφάλιση Υγείας

ΔΥΠΑ: 5.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για το Δημόσιο

ΔΥΠΑ: 5.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για το Δημόσιο

ΔΥΠΑ: Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα επιχορηγηθούν επιχειρήσεις των ΟΤΑ αλλά και υπηρεσίες άλλων δημοσίων φορέων προκειμένου να προχωρήσουν στην πρόσληψη ανέργων. 

Θα ξεκινήσει εντός των επομένων μηνών ένα νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ με 5.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο, που θα αφορά σε ανέργους ηλικίας 55 – 67 ετών. Πιο συγκεκριμένα, η ΔΥΠΑ αναμένεται να εκκινήσει το πρόγραμμα είτε στα τέλη Σεπτεμβρίου, είτε στις αρχές Οκτωβρίου. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα επιχορηγηθούν επιχειρήσεις των ΟΤΑ αλλά και υπηρεσίες άλλων δημοσίων φορέων προκειμένου να προχωρήσουν στην πρόσληψη ανέργων. Όσο για τη διάρκεια της επιδότησης για την πρόσληψη των ανέργων, αυτή θα ανέρχεται από 1 έως 2 έτη (12-24 μήνες), ενώ η απασχόλησή τους θα είναι σε φορείς του δημοσίου.

ΔΥΠΑ: Προϋποθέσεις και δικαιούχοι

Προϋπόθεση για ενταχθεί κάποιος στο εν λόγω πρόγραμμα είναι να μην έχει θεμελιώσει έως τη χρονική στιγμή της ένταξης του συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία. Στο πρόγραμμα θα εντάσσονται άνεργοι που βρίσκονται στο μητρώα του Οργανισμού τουλάχιστον επί δώδεκα (12) μήνες πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης υπαγωγής.

Στόχος του προγράμματος είναι στήριξη όσων ηλικιωμένων δεν έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης (15) έως τα 67 τους προκειμένου να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και να λάβουν την ελάχιστη σύνταξη από τον e-ΕΦΚΑ. Έστω για παράδειγμα, ασφαλισμένος κλείνοντας τα 67 έτη του έχει μόνο 13 έτη ασφάλισης και συνεπώς δεν μπορεί να βγει στη σύνταξη.

Εφόσον ενταχθεί στο πρόγραμμα επιδότησης απασχόλησης στο δημόσιο μέσω ΔΥΠΑ για 2 χρόνια, θα συμπληρώσει τα έτη ασφάλισης τα οποία απαιτούνται κατ΄ελάχιστον προκειμένου να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και έτσι θα μπορεί στα 69 χρόνια του να βγει στη σύνταξη. Παράλληλα το πρόγραμμα στοχεύει στην αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων, ώστε οι συμμετέχοντες να ενισχύονται κατά την διαδικασία ένταξης τους στην αγορά εργασίας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ρεκόρ με 142.887 προγράμματα επιδοτούμενης εργασίας μέσα σε 4 χρόνια

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ: Χάρτης πληρωμών για την εβδομάδα 18 έως 22 Σεπτεμβρίου

Ανοιχτή η πλατφόρμα για αιτήσεις για το εποχικό επίδομα 2023

Ανοίγει η αίτηση για το εποχιακό επίδομα της ΔΥΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αύριο θα καταβληθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

ΟΠΕΚΑ πληρωμές: Σειρά επιδομάτων θα καταβληθούν αύριο, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, όπως ενημέρωσαν το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Τι αλλάζει στην φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών;

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Από το 2024, για τα φετινά δηλαδή εισοδήματα και για 2 χρόνια μέχρι να καταργηθούν από το 2026 , όλοι ανεξαιρέτως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και απασχολούμενοι θα πληρώνουν μισό τέλος επιτηδεύματος.

ΔΥΠΑ: Μέχρι 1η Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για τη νέα επιχειρηματικότητα

ΔΥΠΑ: Οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα με αντικείμενο τη νέα επιχειρηματικότητα για 1.900 ωφελούμενους, ηλικίας 30 έως 55 ετών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.