Ασφάλιση Υγείας

ΑΑΔΕ: Στο στόχαστρο όσοι επενδύουν σε κρυπτονομίσματα

ΑΑΔΕ: Στο στόχαστρο όσοι επενδύουν σε κρυπτονομίσματα

ΑΑΔΕ: Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ήδη έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την IRS προκειμένου να αντλήσει την τεχνογνωσία που διαθέτουν, για τον έλεγχο των συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα και ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. 

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ τίθενται όσοι επενδύουν σε κρυπτονομίσματα, καθώς οι φορολογικές αρχές θεωρούν ότι εκτός των άλλων αποτελούν διαύλους φοροδιαφυγής, ξεπλύματος χρήματος και παράκαμψης τεκμηρίων και πόθεν έσχες. Το νέο «υπερόπλο» που σχεδιάζει να υιοθετήσει η ΑΑΔΕ, έχει αμερικανική «καταγωγή». Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ήδη έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τις αμερικανικές ελεγκτικές αρχές (IRS) προκειμένου να αντλήσει την τεχνογνωσία που διαθέτουν, για τον έλεγχο των συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα και ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία (digital assets).

Σε κάθε περίπτωση πάντως και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνονται ήδη «άλματα» προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα ελέγχου του τρόπου απόκτησης προϊόντων που βασίζονται στην τεχνολογία blockchain και τα κέρδη από την πώλησή τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει εγκρίνει ψήφισμα με το οποίο ζητείται η καλύτερη χρήση της τεχνολογίας blockchain για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, με στόχο να επιτευχθεί ο συντονισμός της δράσης για τη φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων.  Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου καλούνται όλες οι εθνικές Αρχές των κρατών-μελών να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένου του blockchain.

Τα εργαλεία θα διευκολύνουν τη συγκέντρωση φόρων και την ταυτοποίηση των περιουσιακών στοιχείων. Παράλληλα θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, στη φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων και την αντιμετώπιση προσπαθειών φοροαποφυγής. Στόχος είναι να αναπτυχθεί συνεργασία με το IRS, ώστε να μεταφερθεί στην Ελλάδα η εμπειρία και η τεχνογνωσία της αμερικανικής φορολογικής αρχής σε συγκεκριμένους τομείς παρακολούθησης των κρυπτονομισμάτων και των ευρύτερων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, όπως:

  • Εργαλεία εντοπισμού συναλλαγών και κατόχων digital assets
  • Δραστηριότητες στο dark web
  • Εκπαίδευση προσωπικού
  • Προετοιμασία κανονιστικού πλαισίου
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για τα 300 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους

ΕΣΠΑ 2021-2027: Άνοιξε η πλατφόρμα για χρηματοδότηση επιχειρήσεων

be.teka.gov.gr: Άνοιξε η πλατφόρμα για επικουρική ασφάλιση νέων εργαζομένων

Πότε καταβάλλεται η επιταγή ακρίβειας στους μακροχρόνιους άνεργους;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

72 δόσεις: Η νέα ρύθμιση σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία προ των πυλών

72 δόσεις: Θεσπίζεται νέο πλαίσιο ρυθμίσεων οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες δυσκολίες που προκάλεσαν στους οφειλέτες, μετά την πανδημία του κορονοϊού, η ενεργειακή κρίση και η σημαντική αύξηση του πληθωρισμού.

ΔΥΠΑ: Ημέρες Καριέρας στον Τουρισμό 18-19 Μαρτίου στην Αθήνα

ΔΥΠΑ: Η εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας στον Τουρισμό» στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 18-19 Μαρτίου 2023, στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo (Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι), από τις 10:00 έως τις 18:00.