Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ασφάλιση Υγείας

ΑΑΔΕ: Ξεκίνησαν οι τροποποιητικές δηλώσεις Ε9

ΑΑΔΕ: Ξεκίνησαν οι τροποποιητικές δηλώσεις Ε9

ΑΑΔΕ: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να διορθώσουν τυχόν ανακρίβειες στις φορολογικές τους δηλώσεις ΕΝΦΙΑ, με αποτέλεσμα η ΑΑΔΕ να εκδώσει ενημερωμένη εκκαθαριστική δήλωση.

Η ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ άνοιξε και δέχεται πλέον υποβολές για τροποποιητικές δηλώσεις Ε9,  διαδικασία που ξεκίνησε ήδη από τη Δευτέρα. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή αυτή για να διορθώσουν τυχόν ανακρίβειες στις φορολογικές τους δηλώσεις ΕΝΦΙΑ, με αποτέλεσμα η ΑΑΔΕ να εκδώσει ενημερωμένη εκκαθαριστική δήλωση.

Ακολουθεί ένας οδηγός για το πώς να κάνετε διορθώσεις μέσω της ψηφιακής πύλης ΑΑΔΕ σε δέκα βήματα:

  • Επιλέξτε το έτος: Ξεκινήστε επιλέγοντας το έτος για το οποίο θέλετε να υποβάλετε ένα E9. Στην αρχική σελίδα, κάντε κλικ στο “δημιουργία επιστροφής Ε9” για να ξεκινήσετε να κάνετε τις απαραίτητες τροποποιήσεις στις πληροφορίες του περιουσιακού σας στοιχείου.
  • Τροποποίηση στοιχείων ιδιοκτησίας: Έχετε την επιλογή να προσθέσετε, να τροποποιήσετε ή να αφαιρέσετε στοιχεία ιδιοκτησίας στους πίνακες 1 (κτίρια και οικόπεδα) και 2 (πεδία).
  • Εισαγωγή ακινήτου: Κατά την προσθήκη ενός ακινήτου, βεβαιωθείτε ότι συμπληρώνετε όλα τα απαιτούμενα πεδία με τα περιγραφικά δεδομένα του ακινήτου, όπως τετραγωνικά μέτρα, είδος ακίνητης περιουσίας και ποσοστό συνιδιοκτησίας. Μπορείτε επίσης να εντοπίσετε γεωγραφικά το ακίνητο χρησιμοποιώντας είτε τις λεπτομερείς επιλογές χάρτη που παρέχονται είτε εισάγοντας με μη αυτόματο τρόπο τα δεδομένα τοποθεσίας.
  • Αλλαγή ιδιότητας: Εάν τροποποιείτε μια ιδιότητα, ενημερώστε μόνο τις λεπτομέρειες που χρειάζονται διόρθωση.
  • Στοιχεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας: Για υποβολές από το 2013 και μετά, πρέπει να συμπεριλάβετε τον αριθμό παροχής ηλεκτρικής ενέργειας για κτίρια στα οποία έχετε πλήρη κυριότητα ή επικαρπία.
  • Πρόσθετα στοιχεία ιδιοκτησίας: Από το 2014 και μετά, ο λόγος για οποιαδήποτε καταχώριση, αλλαγή ή διαγραφή ιδιοκτησίας υπαγορεύει τα πρόσθετα απαιτούμενα πεδία που πρέπει να συμπληρώσετε. Αυτά τα πεδία μπορεί να περιλαμβάνουν λεπτομέρειες σύμβασης (όπως αριθμός και ημερομηνία σύμβασης, συμβολαιογραφική ταυτότητα) ή, κατά περίπτωση, στοιχεία διαθήκης (αριθμός και ημερομηνία δημοσίευσης, ημερομηνία θανάτου).
  • Απαιτήσεις τελικής υποβολής: Κατά την προετοιμασία της οριστικοποίησης της δήλωσης E9, ίσως χρειαστεί να ενημερώσετε ορισμένες ιδιότητες λόγω ελλιπών αρχικών πληροφοριών.
  • Προσωρινές αποθηκεύσεις: Όλες οι αλλαγές αποθηκεύονται προσωρινά καθώς τις πραγματοποιείτε.
  • Προεπισκόπηση των αλλαγών σας: Πριν την οριστικοποίηση, κάντε προεπισκόπηση της κατάστασης μέσω της Προεπισκόπησης στοιχείων για να ελέγξετε ότι όλα είναι εντάξει.
  • Ολοκλήρωση και υποβολή: Επιλέξτε να υποβάλετε οριστικά τη δήλωση Ε9 και, εάν θέλετε, επιλέξτε να μεταφέρετε αυτήν τη δήλωση στο επόμενο έτος.

Αυτά τα βήματα διασφαλίζουν ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων τους και να διορθώνουν τυχόν σφάλματα στην ΑΑΔΕ, παρέχοντας σαφήνεια και συμμόρφωση με τις δημοσιονομικές ευθύνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Από σήμερα το βράδυ θα γίνει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Ασφαλιστική ικανότητα για πολίτες με λίγα χρέη

ΑΑΔΕ: Δικαιολογητικά για απαλλαγή τελών κυκλοφορίας 2024 λόγω αναπηρίας μέχρι 1/7

Άνοιξε το My Property για αιτήσεις μείωσης 10% στον φετινό ΕΝΦΙΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ενίσχυση επιχειρήσεων ΜΜΕ: Νέος κύκλος του προγράμματος προ των πυλών

Ενίσχυση επιχειρήσεων ΜΜΕ: Στον πρώτο κύκλο του εν λόγω προγράμματος ενισχύθηκαν 45.509 δικαιούχοι με συνολικό ποσό της επιχορήγησης που έφτασε τα 92.990.407,56 ευρώ, δηλαδή το 78,37% της συνολικής εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης.

Ενίσχυση στον κλάδο ένδυσης από την ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Έγινε μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό την ενίσχυση της ειδικότητας «Υφάσματος, Ένδυσης και Σχεδιασμού Ενδύματος» και τη διασύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας.

Γιατί η ασφάλιση είναι το κλειδί για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης

Ασφάλιση: Πολλοί ασφαλιστές άργησαν να προσφέρουν κάλυψη για την καθαρή ενέργεια και αυτό το κενό κάλυψης κινδυνεύει να εμποδίσει τις επενδύσεις στην ενεργειακή μετάβαση.

Ποιοι θα δεχθούν άμεσα τηλεφώνημα από τον ΕΦΚΑ;

ΕΦΚΑ: Ο ΕΦΚΑ συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα τηλεφωνικών κλήσεων για να βοηθήσει δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους πριν την αίτηση συνταξιοδότησης.

1 στους 5 ερωτηθέντες παραδέχεται ότι λέει ψέματα στις ασφαλιστικές αιτήσεις

 Η οικονομική πίεση είναι ο κύριος λόγος που πάνω από το 21% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι αισθάνονται την ανάγκη να λένε ψέματα στις αιτήσεις τους, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι περισσότεροι ασφαλιστικοί πελάτες αναζητούν ταχύτερη διεκπεραίωση των αξιώσεων

Ασφάλιση: Οι λύσεις αυτοματισμού ασφαλιστικών διαδικασιών με τεχνητή νοημοσύνη και συνδεδεμένα δεδομένα έχουν αποδειχτεί μεταμορφωτικές για τους πρωτοπόρους του κλάδου.

Close Icon