Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΑΑΔΕ: Δικαιολογητικά για απαλλαγή τελών κυκλοφορίας 2024 λόγω αναπηρίας μέχρι 1/7

ΑΑΔΕ: Δικαιολογητικά για απαλλαγή τελών κυκλοφορίας 2024 λόγω αναπηρίας μέχρι 1/7

ΑΑΔΕ: Η 1η Ιουλίου 2024 είναι η καταληκτική προθεσμία για την προσκόμιση αποδεικτικών απαλλαγής από τα τέλη κυκλοφορίας για ιδιοκτήτες ΑμεΑ για το έτος 2024.

Με την τελευταία εγκύκλιο που εξέδωσε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, ορίστηκε η 1η Ιουλίου 2024 ως καταληκτική προθεσμία για την προσκόμιση αποδεικτικών απαλλαγής από τα τέλη κυκλοφορίας για ιδιοκτήτες ΑμεΑ για το έτος 2024. Πιο συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο εισάγεται νέα προθεσμία για τους ιδιοκτήτες με εκκρεμή έγγραφα για ΑΜΕΑ να υποβάλλουν:

  • Περιπτώσεις όπου τα οχήματα φαίνεται να απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς να έχουν υποβληθεί σε έλεγχο των απαραίτητων προϋποθέσεων για απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας κατά την εγγραφή τους και όπου η κατάστασή τους στο Σύστημα Πληροφοριών Οχημάτων (VIS) δεν έχει διορθωθεί μέχρι αυτη τη στιγμή.
  • Περιπτώσεις όπου η απόφαση εξαίρεσης λόγω αναπηρίας έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2023 και δεν είναι δυνατή η υποβολή νέων δικαιολογητικών (όπως η γνωμάτευση ΚΕΠΑ μαζί με την αντίστοιχη ιατρική βεβαίωση) μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024.
  • Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή: Τα αιτήματά μου / Νέο αίτημα / Φορολογία / Αυτοκίνητα / Απαλλαγή Διοδίων Αναπηρίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ιδιώτες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ καλώντας στο +30 213 162 1000 κατά τις εργάσιμες ώρες από τις 07:30 έως τις 17:00 τις καθημερινές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΣΑμεΑ: Παραβίαση του συστήματος προσλήψεων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στους ΟΤΑ

Συνέχιση Λειτουργίας Μικτού Κέντρου - Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α. «Η Γέφυρα»

ΕΣΑμεΑ: Live διαδικτυακή βαρβαρότητα στο ίντερνετ - τρανταχτή η απουσία της Πολιτείας

Η Κάρτα Αναπηρίας μοναδικό εργαλείο αναγνώρισης των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κατανόηση και διαχείριση χρόνιων ασθενειών

Μια βασική πτυχή της διαχείρισης χρόνιων ασθενειών είναι η κατανόηση της φύσης της πάθησης. Αυτό περιλαμβάνει την εκπαίδευση του εαυτού του σχετικά με τη νόσο, τα συμπτώματά της, τους παράγοντες που προκαλούν και τις πιθανές επιπλοκές.