ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Aρθροπλαστική ισχίου και γόνατος με νέα μέθοδο λιγότερο επεμβατική

Aρθροπλαστική ισχίου και γόνατος με νέα μέθοδο λιγότερο επεμβατική

Το ισχίο και το γόνατο αποτελούν δύο από τις σημαντικότερες αρθρώσεις του σώματος. Αν πάθουν κάτι (τραυματισμός, οστεοαρθρίτιδα) τότε μπορεί να εκδηλώσουν χωλότητα, πόνο και δυσκολία στο περπάτημα. Εφόσον η οποιαδήποτε βλάβη δεν ανταποκρίνεται στην συντηρητική θεραπεία, τότε ο ορθοπεδικός χειρουργός προτείνει αντικατάσταση της άρθρωσης με προσθετικά υλικά. Η επέμβαση αυτή ονομάζεται αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος ΑΜΙΣ. Είναι μία από τις πιο επαναστατικές εξελίξεις στον χώρο της χειρουργικής!

Αίτια φθοράς άρθρωσης

  • • τραύμα
  • • αρθρίτιδα
  • • εκφυλιστικού τύπου αλλοιώσεις
  • • συγγενή αίτια

Στα νεαρά άτομα, μπορεί να υπάρξει οστεονέκρωση (π.χ. στην κεφαλή του μηριαίου).

Θεραπεία – Ολική αρθροπλαστική ΑΜΙΣ

Πέρα από τον κλασικό τρόπο αποκατάστασης, μπορούμε με λιγότερο τραυματισμό στην περιοχή να επέμβουμε στο ισχίο ή το γόνατο, είτε οπίσθια, είτε πλάγια είτε με πρόσθια προσπέλαση.

Η πρόσθια προσπέλαση ονομάζεται ΑΜΙΣ και εφαρμόζεται από εξειδικευμένους χειρουργούς. Αποδεδειγμένα είναι η λιγότερο επεμβατική προσπέλαση. Δεν κόβεται κανένας τένοντας και μυς, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται ο ασθενής να παραμείνει στο νοσοκομείο.

Η ΑΜΙΣ μπορεί να συνδυαστεί με FAST TRACK Πρωτόκολλο, το οποίο επιταχύνει κι άλλο τα αποτελέσματα.

Νοσηλεία μιας ημέρας

Αυτό σημαίνει ότι ο ασθενής έρχεται το πρωί της επέμβασης, χειρουργείται και την ίδια ημέρα σηκώνεται από το κρεβάτι, προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο οργανισμός. Το πρωί της επόμενης, ο ασθενής παίρνει εξιτήριο, χωρίς επιπλοκές.

H αρθροπλαστική γόνατος γίνεται από ειδικευμένους γιατρούς σε διάφορες τεχνικές προσπέλασης που έχουν πραγματοποιήσει πάρα πολλές επεμβάσεις.

Πόσο κοστίζει

Η τιμή συνήθως κυμαίνεται σε συγκεκριμένα επίπεδα και δεν διαφέρει πολύ από ασθενή σε ασθενή. Ύστερα από εκτίμηση του γιατρού, θα προκύψει το τελικό κόστος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το τζίντζερ μπορεί να ανακουφίσει τις αυτοάνοσες ασθένειες

Ποιες σκέψεις κυριαρχούν κατά τη διάρκεια του ύπνου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί το χαμομήλι θεωρείται ένα από τα καλύτερα βότανα;

Χαμομήλι: Το χαμομήλι είναι ένα ευέλικτο βότανο με ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων για την υγεία, από την προώθηση της χαλάρωσης και του καλύτερου ύπνου έως την υποστήριξη της υγείας του πεπτικού συστήματος, τη φροντίδα του δέρματος και πολλά άλλα.

Η απώλεια βάρους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου του αίματος

Βαριατρική χειρουργική: Η παχυσαρκία έχει αναγνωριστεί ως παράγοντας κινδύνου για διάφορους τύπους καρκίνου, με τις γυναίκες που είναι παχύσαρκες να αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου σε σύγκριση με τους άνδρες.

Πώς μπορείτε να φροντίσετε την σεξουαλική σας υγεία;

Σεξουαλική υγιεινή: Η προτεραιότητα της σεξουαλικής σας υγείας μέσω υπεύθυνων και τεκμηριωμένων επιλογών όχι μόνο σας προστατεύει από πιθανούς κινδύνους, αλλά βελτιώνει επίσης τη συνολική ποιότητα ζωής και τις σχέσεις σας.

Τα οστά παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία μας - Πώς να τα διατηρήσετε δυνατά

Η μείωση των ρύπων στον οργανισμό σας (όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ) θα βοηθήσει επίσης να δώσετε στα οστικά σας κύτταρα τις καλύτερες πιθανότητες να λειτουργούν σωστά καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του Αν ανησυχείτε για το πόσο δυνατά είναι τα οστά σας -ή αν έχετε ορισμένες παθήσεις που μπορεί να μειώσουν την οστική πυκνότητα (όπως η κοιλιοκάκη, η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, ο διαβήτης και ο καρκίνος)- μπορείτε πάντα να μιλήσετε στον παθολόγο σας για τις ανησυχίες σας. Θα είναι σε θέση να σας δώσει εξατομικευμένες συμβουλές για τους καλύτερους τρόπους φροντίδας των οστών σας.