ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αρθρίτιδα: Ποια είναι τα πρώιμα συμπτώματα της αρθρίτιδας;

Αρθρίτιδα: Ποια είναι τα πρώιμα συμπτώματα της αρθρίτιδας;

Αρθρίτιδα: Η οστεοαρθρίτιδα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και άλλες μορφές αρθρίτιδας μπορεί να παρουσιάζονται με διακριτά χαρακτηριστικά.

Η αρθρίτιδα αναφέρεται σε μια ομάδα φλεγμονωδών ασθενειών των αρθρώσεων που προκαλούν πόνο, οίδημα, δυσκαμψία και μειωμένη κινητικότητα των αρθρώσεων. Η έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική διαχείριση της αρθρίτιδας. Η αναγνώριση των πρώιμων συμπτωμάτων μπορεί να ωθήσει τα άτομα να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια και να ξεκινήσουν την κατάλληλη θεραπεία.

Ακολουθούν τα κοινά πρώιμα συμπτώματα της αρθρίτιδας:

 • Πόνος στις αρθρώσεις:
  Ο επίμονος πόνος στις αρθρώσεις είναι συχνά μια πρώιμη ένδειξη αρθρίτιδας. Ο πόνος μπορεί να είναι θαμπός ή οξύς και μπορεί να επηρεάσει μία ή πολλές αρθρώσεις. Η σοβαρότητα του πόνου μπορεί να ποικίλλει και μπορεί να είναι πιο έντονο σε ορισμένες δραστηριότητες ή ώρες της ημέρας.
 • Δυσκαμψία της άρθρωσης:
  Η δυσκαμψία, ιδιαίτερα το πρωί ή μετά από περιόδους αδράνειας, είναι ένα σύνηθες πρώιμο σύμπτωμα. Τα άτομα μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολία στην κίνηση της πάσχουσας άρθρωσης και συχνά βελτιώνεται με ήπια κίνηση και δραστηριότητα.
 • Οίδημα αρθρώσεων:
  Το πρήξιμο γύρω από τις αρθρώσεις είναι χαρακτηριστικό της αρθρίτιδας. Η φλεγμονή στον αρθρικό υμένα, την επένδυση της αρθρικής κάψας, οδηγεί σε συσσώρευση υγρού και οίδημα. Οι πρησμένες αρθρώσεις μπορεί να φαίνονται κόκκινες και να αισθάνονται ζεστές στην αφή.
 • Μειωμένο εύρος κίνησης:
  Η αρθρίτιδα μπορεί να περιορίσει το εύρος κίνησης στις προσβεβλημένες αρθρώσεις. Τα άτομα μπορεί να παρατηρήσουν μειωμένη ικανότητα κάμψης, κάμψης ή επέκτασης ορισμένων αρθρώσεων, καθιστώντας τις καθημερινές δραστηριότητες δύσκολες.
 • Κούραση:
  Η χρόνια κόπωση είναι ένα σύνηθες πρώιμο σύμπτωμα της αρθρίτιδας. Η ανοσολογική απόκριση του σώματος στη φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα κούρασης και λήθαργου, ακόμη και μετά από επαρκή ανάπαυση.
 • Αδυναμία:
  Η μυϊκή αδυναμία γύρω από τις προσβεβλημένες αρθρώσεις μπορεί να συνοδεύει την αρθρίτιδα. Η αδυναμία μπορεί να συμβάλει σε δυσκολίες με τις καθημερινές εργασίες, όπως το πιάσιμο αντικειμένων ή το ανέβασμα σκαλοπατιών.
 • Πρωινή δυσκαμψία:
  Η πρωινή δυσκαμψία που σχετίζεται με την αρθρίτιδα συνήθως διαρκεί περισσότερο από 30 λεπτά μετά το ξύπνημα. Αυτή η παρατεταμένη ακαμψία μπορεί να επηρεάσει διάφορες αρθρώσεις και σταδιακά να βελτιωθεί με την κίνηση κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 • Τρυφερότητα στην αφή:
  Οι αρθρώσεις που επηρεάζονται από την αρθρίτιδα μπορεί να είναι ευαίσθητες στην αφή. Η πίεση στην άρθρωση ή στους περιβάλλοντες ιστούς μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και πόνο.
 • Ζεστασιά στην άρθρωση:
  Η φλεγμονή που σχετίζεται με την αρθρίτιδα μπορεί να δημιουργήσει ζεστασιά γύρω από την προσβεβλημένη άρθρωση. Το δέρμα πάνω από την άρθρωση μπορεί να αισθάνεται πιο ζεστό από τις γύρω περιοχές λόγω της αυξημένης ροής του αίματος.
 • Δυσκολία με το κράτημα:
  Η αρθρίτιδα που επηρεάζει τα χέρια και τα δάχτυλα μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία στο πιάσιμο αντικειμένων ή στην εκτέλεση λεπτών κινητικών εργασιών. Τα άτομα μπορεί να παρατηρήσουν μια εξασθένηση της δύναμης πρόσφυσης με την πάροδο του χρόνου.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα συμπτώματα της αρθρίτιδας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο της αρθρίτιδας. Η οστεοαρθρίτιδα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και άλλες μορφές αρθρίτιδας μπορεί να παρουσιάζονται με διακριτά χαρακτηριστικά. Εάν τα άτομα εμφανίζουν επίμονα συμπτώματα των αρθρώσεων, η αναζήτηση έγκαιρης ιατρικής αξιολόγησης είναι ζωτικής σημασίας. Ένας επαγγελματίας υγείας, συνήθως ένας ρευματολόγος, μπορεί να πραγματοποιήσει μια ενδελεχή εξέταση, να παραγγείλει διαγνωστικές εξετάσεις και να αναπτύξει ένα κατάλληλο σχέδιο θεραπείας προσαρμοσμένο στον συγκεκριμένο τύπο αρθρίτιδας και τη σοβαρότητά της. Οι στρατηγικές έγκαιρης παρέμβασης και διαχείρισης μπορούν να βοηθήσουν στον μετριασμό του αντίκτυπου της αρθρίτιδας στην καθημερινή ζωή και να βελτιώσουν τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί υποφέρετε από πόνους των οστών;

Χαμηλότερη τεστοστερόνη οδηγεί σε υψηλότερα ποσοστά οστεοαρθρίτιδας;

Γιατί πονάνε τα κόκκαλά σας συχνά;

Ποια προβλήματα υγείας οδηγούν σε πόνο στο γόνατο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πιστώσεις Φόρου για Παιδιά: Σημαντική ανακούφιση σε οικογένειες που βιώνουν οικονομικούς κραδασμούς

Οι μαύρες και οι ισπανόφωνες οικογένειες ήταν πιο πιθανό να είχαν χάσει δουλειές ή να αρρώστησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και, ως εκ τούτου, βίωσαν την απώλεια εισοδήματος που οδηγεί στην ανεπάρκεια τροφίμων και τα σχετικά κακά αποτελέσματα υγείας».

Πρόβλεψη της εξέλιξης της σκλήρυνσης κατά πλάκας από πειραματικό εργαλείο βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια αναπηρική, ανίατη, αυτοάνοση ασθένεια στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα καταστρέφει το προστατευτικό κάλυμμα των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο, το οπτικό νεύρο και τον νωτιαίο μυελό. Στην Καταλονία ο επιπολασμός είναι μεταξύ 123 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους

Ψυχική Υγεία Maryland: Χρηματοδότηση 111 εκ. δολαρίων για οργανισμούς που εξυπηρετούν παιδιά

Ενώ η πανδημία επιδείνωσε τις προκλήσεις ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζαν οι μαθητές, αγωνίζονταν ακόμη και πριν από αυτό. Το ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των εφήβων αγοριών έχει διπλασιαστεί από το 2010 και μεταξύ των κοριτσιών έχει τριπλασιαστεί, είπε η Hester στη συνέντευξη Τύπου.

Τροφές που πρέπει να τρώμε όταν είμαστε άρρωστοι για ταχύτερη ανάρρωση

Τροφές ανάρρωση: Είτε πρόκειται για κρυολόγημα είτε βήχα, στομαχικές διαταραχές ή πυρετό, το φαγητό είναι γενικά το τελευταίο πράγμα στο οποίο τείνουμε να εστιάζουμε όταν είμαστε άρρωστοι.

Ποιοι οι κίνδυνοι που υπάρχουν αν κάνετε πρωκτικό σεξ χωρίς προφυλακτικό;

Πρωκτικό σεξ: Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν προφυλακτικά για να αποφύγουν την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή λοιμώξεις ή ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν κατά τη διάρκεια του σεξ.