ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Απινιδωτές Σχολεία ΗΠΑ: Μελέτη έδειξε πως η ύπαρξη απινιδωτών ωφελεί και το ενήλικο προσωπικό των εκπαιδευτικών δομών

Απινιδωτές Σχολεία ΗΠΑ: Μελέτη έδειξε πως η ύπαρξη απινιδωτών ωφελεί και το ενήλικο προσωπικό των εκπαιδευτικών δομών

Απινιδωτές Σχολεία ΗΠΑ: Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, οι απινιδωτές κατά κύριο λόγο ωφελούν το ενήλικο προσωπικό στις εκπαιδευτικές δομές, καθώς είναι πιο πιθανό να υποστούν καρδιακή προσβολή.

Το ενήλικο προσωπικό στα σχολεία είναι πιο πιθανό από τους μαθητές να υποστεί ξαφνική καρδιακή ανακοπή. Συχνά χρησιμοποιούνται αυτοματοποιημένοι εξωτερικοί απινιδωτές (AEDs) και βελτιώνουν τις πιθανότητες επιβίωσης, διαπιστώνει μια νέα μελέτη. Τα AED είναι φορητές συσκευές που προκαλούν ηλεκτροπληξία για να προσπαθήσουν να επανεκκινήσουν την καρδιά. Εάν δεν ληφθούν αμέσως τα κατάλληλα μέτρα, η καρδιακή ανακοπή είναι συχνά θανατηφόρα. «Οι περισσότερες έρευνες σχετικά με την ξαφνική καρδιακή ανακοπή σε πληθυσμούς σχολικής ηλικίας επικεντρώνονται σε γυμνάσια και μαθητές αθλητές. Με αυτό τον τρόπο αφήνουν εκτός την πλειοψηφία των μαθητών και των ενηλίκων στα σχολεία». Αυτό δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Milla Arabadjian. Είναι μεταδιδακτορική ερευνητική συνεργάτης στο New York University College of Nursing, στη Νέα Υόρκη.

Λεπτομέρειες της μελέτης

Για να αποκτήσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, οι ερευνητές έκαναν έρευνα σε σχεδόν 900 σχολικούς νοσηλευτές στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Πάνω από το 8% δήλωσε ότι υπήρξαν ξαφνικές καρδιακές ανακοπές στα σχολεία τους και το 58% από αυτές συνέβησαν σε ενήλικες. Οι περισσότερες από τις ξαφνικές καρδιακές ανακοπές συνέβησαν στα γυμνάσια. Τα AEDs χρησιμοποιήθηκαν στο 84% των περιστατικών καρδιακής ανακοπής και η πλειοψηφία των ασθενών επέζησαν, έδειξαν τα ευρήματα. Το μέγεθος του σχολείου και ο αριθμός των AEDs στο σχολείο δεν επηρέασαν τις πιθανότητες επιβίωσης, σύμφωνα με τη μελέτη. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν πρόσφατα διαδικτυακά στο περιοδικό Frontiers in Pediatrics. Η Νέα Υόρκη είναι μία από τις 18 πολιτείες που απαιτούν AED σε δημόσια σχολεία. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι τα AED ήταν ευρέως διαθέσιμα σε ιδιωτικά σχολεία της πολιτείας, παρόλο που δεν απαιτείται από το νόμο.

«Δεδομένου ότι ξαφνικά καρδιακά συμβάντα συνέβησαν σε όλα τα εκπαιδευτικά επίπεδα και σε περισσότερους ενήλικες από μαθητές, η ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης και οι πολιτικές για τα AED πρέπει να επικεντρωθούν σε σχολεία όλων των επιπέδων και όχι μόνο στα λύκεια και σε εκείνα με αθλητισμό». Αυτό δήλωσε ο Arabadjian σε δελτίο τύπου του πανεπιστημίου. «Ενώ αυτή η μελέτη εξέτασε τη διαθεσιμότητα και τη χρήση του AED στα σχολεία της Νέας Υόρκης, απαιτείται παρόμοια έρευνα σε άλλες πολιτείες. Συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν έχουν νομικές απαιτήσεις σχετικά με τα AED στα σχολεία». Ξαφνική καρδιακή ανακοπή συμβαίνει όταν η καρδιά σταματήσει απότομα τη λειτουργία της. Συνήθως οφείλεται σε πρόβλημα με το ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς. Δεν είναι το ίδιο με την καρδιακή προσβολή, όταν η ροή του αίματος σε ένα μέρος της καρδιάς έχει αποκλειστεί. Ωστόσο, μια καρδιακή προσβολή μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει μια ηλεκτρική διαταραχή που οδηγεί σε ξαφνική καρδιακή ανακοπή.

Τα AEDs έχουν αποδειχθεί ότι σώζουν ζωές, επομένως οι επαγγελματικές οργανώσεις υγείας συνιστούν τη διάθεσή τους σε μια ποικιλία τοποθεσιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος : Ζητά να τοποθετηθούν απινιδωτές στα σχολεία

Ο Mike Pence λαμβάνει βηματοδότη μετά από αργό καρδιακό ρυθμό:

Τοποθέτηση απινιδωτών σε απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου

Δυνατότητα πρόληψης εγκεφαλικού και εμφράγματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών - Κατανοώντας τις επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών: Η κατανόηση των επιπτώσεών του σε διάφορους τομείς, όπως ο μεταβολισμός, η ψυχική υγεία και ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, είναι κρίσιμη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών.