ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αναφορά Έρευνα: Η πανδημική άνοδος στις πωλήσεις τσιγάρων έχει τελειώσει

Αναφορά Έρευνα: Η πανδημική άνοδος στις πωλήσεις τσιγάρων έχει τελειώσει

Η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεργάζεται με τον FDA για τη δημιουργία πολιτικών για την απαγόρευση των τσιγάρων με μενθόλη, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των τσιγάρων που πωλούνται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση.

Αναφορά Έρευνα: Ο FDA εξετάζει επί του παρόντος εάν τα προϊόντα ατμίσματος πρέπει να παραμείνουν στην αγορά των ΗΠΑ Η ηλικία καπνίσματος αυξήθηκε στα 21, αλλά εναπόκειται στα κράτη να το επιβάλουν. Αν και οι πωλήσεις τσιγάρων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν ελαφρώς για πρώτη φορά σε 20 χρόνια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι συνολικές αγορές τσιγάρων μειώθηκαν κατά 6,5% το πιο πρόσφατο τρίμηνο, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση.

Η έκθεση σημείωσε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία Marlboro Altria Group Inc., η οποία παράγει σχεδόν τα μισά τσιγάρα που αγοράζονται στις ΗΠΑ, είπε ότι η πτώση ήταν πιο απότομη από ό,τι το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η έκθεση τσιγάρων της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC) ανέφερε αύξηση 0,4% στις πωλήσεις τσιγάρων από 202,9 δισεκατομμύρια το 2019 σε 203,7 δισεκατομμύρια τσιγάρα το 2020, αλλά οι ειδικοί του κλάδου περιγράφουν ότι αυτή η πανδημία τροφοδότησε την αύξηση ένα φαινόμενο μοναδικό στις Ηνωμένες Πολιτείες. όχι στον υπόλοιπο κόσμο.

«Δεδομένων των ανησυχητικών τάσεων που επισημαίνονται σε αυτήν την έκθεση, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης αύξησης στις πωλήσεις τσιγάρων σε δύο δεκαετίες, η Επιτροπή θα συνεχίσει να επεκτείνει την προσέγγισή της όσον αφορά τις αλλαγές στη βιομηχανία καπνού», ανέφερε το δελτίο τύπου της FTC. «Εάν ένα άτομο δεν γίνει τακτικός καπνιστής μέχρι την ηλικία των 25 ετών, τότε είναι απίθανο να γίνει καπνιστής», έγραψαν οι συγγραφείς.

Καθώς η πανδημία έσπρωξε τους Αμερικανούς στα σπίτια τους, αγόραζαν περισσότερα τσιγάρα επειδή ξόδευαν λιγότερα σε βενζίνη, διασκέδαση και ταξίδια, σημειώνει η έκθεση. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι καπνιστές που άτμιζαν μπορεί να έχουν επιστρέψει στα κανονικά τσιγάρα λόγω των απαγορεύσεων στα αρωματικά προϊόντα, των περισσότερων φόρων στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, καθώς και των υπολειπόμενων ιατρικών ανησυχιών σχετικά με το ξέσπασμα του 2019 από το ηλεκτρονικό τσιγάρο ή τον πνευμονικό τραυματισμό που σχετίζεται με το άτμισμα, γνωστό ως ΕΥΑΛΗ, σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ.

Η Erica Sward, βοηθός αντιπρόεδρος εθνικής υπεράσπισης για την American Lung Association, είπε στην Washington Post ότι η αύξηση των πωλήσεων το 2020 ήταν πιθανό να οφείλεται στην πανδημία που έκανε τους ανθρώπους που είχαν κόψει προηγουμένως το κάπνισμα να ξαναρχίσουν, συχνά δευτεροπαθώς λόγω άγχους.

Στην ετήσια έρευνά της για το 2020 για το στρες, η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία προειδοποίησε εν μέσω πανδημίας: «Αντιμετωπίζουμε μια εθνική κρίση ψυχικής υγείας που θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και τις κοινωνικές συνέπειες για τα επόμενα χρόνια».

Τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα των συνολικών πωλήσεων τσιγάρων, ωστόσο, υποδηλώνουν ότι η οικονομική ανάκαμψη μαζί με τη συγκρατημένη αισιοδοξία με την πανδημία ενθαρρύνουν περισσότερους Αμερικανούς να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο και χρήμα σε εξωτερικούς χώρους και λιγότερο στα τσιγάρα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση. Οι πωλήσεις καπνού χωρίς καπνό αυξήθηκαν από 126,0 εκατομμύρια λίρες το 2019 σε 126,9 εκατομμύρια λίρες το 2020, με τα έσοδα από τις πωλήσεις του 2019 να αυξάνονται από 4,53 δισεκατομμύρια δολάρια σε 4,82 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, σύμφωνα με την πρόσφατη Έκθεση για τον καπνό χωρίς καπνό.

Η FTC σημείωσε επίσης στοιχεία για τις γεύσεις των προϊόντων καπνού για πρώτη φορά, με τα προϊόντα καπνού χωρίς καπνό με γεύση μενθόλης να αποτελούν περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των εσόδων από πωλήσεις το 2020. Ωστόσο, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξετάζει επί του παρόντος εάν τα προϊόντα ατμίσματος πρέπει να παραμείνουν στην αγορά των ΗΠΑ, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση.

«Τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν επίσης ότι οι καπνιστές μενθόλης είναι λιγότερο πιθανό από τους μη καπνιστές μενθόλης να κόψουν επιτυχώς το κάπνισμα, παρόλο που έχουν μεγαλύτερη επιθυμία να τερματίσουν την εξάρτησή τους από τον καπνό», σημειώνει η Αμερικανική Πνευμονική Εταιρεία στον ιστότοπό της.

Μετά την εισπνοή μενθόλης, οι καπνιστές έχουν την αίσθηση ότι αναπνέουν ευκολότερα επειδή μειώνει τον ερεθισμό των αεραγωγών από τον καπνό του τσιγάρου, αλλά δεν προσφέρουν οφέλη για την υγεία σε σύγκριση με τη μη μενθόλη, παρά τα μηνύματα μάρκετινγκ που αναφέρουν διαφορετικά, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Πνευμόνων.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεργάζεται με τον FDA για τη δημιουργία πολιτικών για την απαγόρευση των τσιγάρων με μενθόλη, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει περισσότερο από το ένα τρίτο όλων των τσιγάρων που πωλούνται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση. «Το κάπνισμα παραμένει η κύρια αιτία ασθενειών, αναπηρίας και θανάτου που μπορούν να προληφθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, με περισσότερους από 480.000 θανάτους κάθε χρόνο ή περίπου 1 στους 5 θανάτους», σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το CDC προειδοποιεί για τους κινδύνους της νικοτίνης αφού η μελέτη διαπίστωσε ότι 2 εκ. έφηβοι χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικά τσιγάρα φέτος

Το άτμισμα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο διατροφικών διαταραχών μεταξύ των φοιτητών των ΗΠΑ

Κατακριτέα από τους παιδιάτρους η αδράνεια του FDA να εκδώσει απόφαση που να απαγορεύει τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου σε ανήλικους

Κάπνισμα : Αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας

Πώς το κάπνισμα και το άτμισμα επηρεάζουν το αναπνευστικό μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις Παραμελημένες Τροπικές Ασθένειες

Παραμελημένες Τροπικές Ασθένειες (NTD): Πρόκειται για μια διαφορετική ομάδα 20 παθήσεων που προκαλούνται από μια ποικιλία παθογόνων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των ιών, βακτηρίων, παρασίτων, μυκήτων και τοξινών.

Τι είναι η ωμοφαγική διατροφή και γιατί να τη δοκιμάσουμε;

Raw food diet: Η ωμοφαγική δίαιτα μπορεί να φαίνεται σαν ένας ακραίος τρόπος διατροφής, αλλά πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για την υγεία σας από το να καταναλώνετε τρόφιμα που έχουν υποστεί επεξεργασία ή μαγειρευτεί.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Η ευλογιά των πιθήκων δεν αποτελεί επί του παρόντος παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία

ΠΟΥ: Ο επικεφαλής του ΠΟΥ σημείωσε ότι η Επιτροπή είχε επισημάνει ότι η ευλογιά των πιθήκων κυκλοφορεί σε πολλές αφρικανικές χώρες εδώ και δεκαετίες και έχει παραμεληθεί από την άποψη της έρευνας, της προσοχής και της χρηματοδότησης.

Τα ταξίδια μπορούν να προσφέρουν πραγματικά οφέλη για την ψυχική υγεία

Ταξιδιωτική θεραπεία: Οι ιατροί μπορούν να συστήσουν θεραπείες άνοιας όπως μουσικοθεραπεία, άσκηση, γνωστική διέγερση, θεραπεία αναπόλησης, αισθητηριακή διέγερση και προσαρμογές στις ώρες γευμάτων και στο περιβάλλον του ασθενούς, ενώ όλα αυτά τα βρίσκουμε συχνά στις διακοπές.

Ανακάλυψη τεστ αίματος για τον καρκίνο του ήπατος

Καρκίνος: Με την αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας και διαβήτη, η επίπτωσή της αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με NAFLD έχουν έως και δεκαεπτά φορές αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ήπατος.

Αυξημένος επιπολασμός πονοκεφάλων στους εφήβους κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πονοκέφαλος κορωνοϊός: Πάνω από το ένα τρίτο των μαθητών που έλαβαν διαδικτυακά μαθήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 ανέφεραν επιδείνωση των συμπτωμάτων κεφαλαλγίας ή νέας εμφάνισης πονοκεφάλων.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.