Επιστημονικά Νέα

ΗΠΑ: Έφηβοι καπνίζουν ηλεκτρονικά αντί συμβατικών τσιγάρων

ΗΠΑ: Έφηβοι καπνίζουν ηλεκτρονικά αντί συμβατικών τσιγάρων

Αιτία για ανησυχία αποτελεί η αύξηση της δημοτικότητας του ηλεκτρονικού τσιγάρου τα τελευταία χρόνια από τους εφήβους. Ακόμα και αν το ηλεκτρονικό τσιγάρο στα Λύκεια, αποτελεί φαινόμενο πιο συνηθισμένο από το συμβατικό τσιγάρο, η κατάσταση δεν παύει να ανησυχεί τους αξιωματούχους υγείας των ΗΠΑ.

Νέα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δείχνει πως το 22,9 % των μαθητών του λυκείου ανέφεραν τη χρήση ενός προϊόντος καπνού στις προηγούμενες 30 ημέρες το 2013 (περίοδο που έγινε η έρευνα), κάτω από το 2011 που το ποσοστό ανήλθε σε 24,3 %.

Το ποσοστό των μαθητών του λυκείου που είχαν καπνίσει ένα «παραδοσιακό» τσιγάρο κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα μειώθηκε σε 12,7 % το 2013, από 15,8 % που ήταν το 2011.

Τα τσιγάρα είναι το πιο δημοφιλές προϊόν καπνού μεταξύ των λευκών και ισπανόφωνων μαθητών γυμνασίου.

Ωστόσο, το κάπνισμα των ηλεκτρονικών τσιγάρων από μαθητές λυκείου συνολικά τριπλασιάστηκε, στο 4,5% το 2013, από 1,5% το 2011, όπως τουλάχιστον αποκάλυψε η έρευνα.

Παρά το γεγονός ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ πρότεινε τον Απρίλιο κανόνες που θα απαγορεύουν την πώληση των e-τσιγάρων σε άτομα κάτω των 18 ετών, κάτ ιτέτοιο δεν θεσμοθετήθηκε περαιτέρω με αποτέλεσμα να είναι νόμιμο ένας έφηβος στις Ηνωμένες Πολιτείες να μπει σε ένα κατάστημα και να προμηθευτεί ένα ή να αγοράσει από το ιντερνετ.

Σε περισσότερα από 35 κράτη έχουν απαγορευτεί οι πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων σε ανηλίκους, δήλωσε ο Brian King, ένας ανώτερος επιστημονικός σύμβουλος με το Γραφείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε παντοτινά χημικά

Τι είναι η ομοιοπαθητική και πόσο βοηθάει στην καλή λειτουργία της υγείας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς βοηθούν οι νευροφυσιολογικές τεχνικές στη θεραπεία της νόσου Alzheimer;

Alzheimer: Μια νέα συλλογή άρθρων διερευνά τη χαρτογράφηση της υπερδιέγερσης του εγκεφάλου που στηρίζει τη δυσρύθμιση της επαγρύπνησης, τους κύκλους ύπνου-αφύπνισης και την επικύρωση αποτελεσματικών βιοδεικτών για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Τονώστε την υγεία του στήθους σας

Στήθος: Είτε έχετε μεγάλο είτε μικρό στήθος, να ξέρετε ότι είναι όμορφο, ανεξάρτητα από το σχήμα ή το μέγεθος. Κάποιοι νιώθουν άνετα μέσα σε αυτό. Ωστόσο, για πολλούς, το μικρό στήθος μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται ανασφαλείς.

Ποιο είναι το αυτοάνοσο που επηρεάζει τις αρθρώσεις;

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Η ρευματοειδής αρθρίτιδα επηρεάζει την επένδυση των αρθρώσεων σας, προκαλώντας επώδυνο πρήξιμο που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε διάβρωση των οστών και παραμόρφωση των αρθρώσεων.

Οφέλη από την αποικιακή εκμετάλλευση στην Ιατρική Σχολή του Λονδίνου

Έρευνα: Το London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM) υποστήριξε και επωφελήθηκε άμεσα από την εκμετάλλευση και την υποταγή των αποικισμένων χωρών από τη βρετανική αυτοκρατορία, σύμφωνα με μια έκθεση για την ιστορία της.