ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Άμβλωση : Αυτοί είναι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν

Άμβλωση : Αυτοί είναι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν

Άμβλωση : Η άμβλωση είναι μια διαδικασία για τον τερματισμό της εγκυμοσύνης.

 • μπορείτε να παραπεμφθείτε απευθείας επικοινωνώντας με έναν πάροχο αμβλώσεων -η βρετανική συμβουλευτική υπηρεσία εγκυμοσύνης (BPAS) , η MSI Reproductive Choices UK , η Εθνική μη προγραμματισμένη συμβουλευτική υπηρεσία εγκυμοσύνης (NUPAS) ή ο τοπικός ιστότοπός σας για τη σεξουαλική υγεία του NHS μπορούν να σας ενημερώσουν για την καταλληλότητα και τις υπηρεσίες στο περιοχή σας
 • μιλήστε σε γιατρό και ζητήστε παραπομπή σε υπηρεσία έκτρωσης – ο γιατρός πρέπει να σας παραπέμψει σε άλλο γιατρό εάν έχει αντιρρήσεις για την άμβλωση
 • επικοινωνήστε με κλινική σεξουαλικής υγείας (μερικές φορές ονομάζεται οικογενειακός προγραμματισμός ή κλινικές GUM (ουρογεννητική ιατρική)) και ζητήστε παραπομπή σε υπηρεσία έκτρωσης
Πότε μπορεί να γίνει έκτρωση

 • Οι περισσότερες αμβλώσεις στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία πραγματοποιούνται πριν από τις 24 εβδομάδες της εγκυμοσύνης.
 • Μπορούν να πραγματοποιηθούν μετά από 24 εβδομάδες σε πολύ περιορισμένες συνθήκες – για παράδειγμα, εάν η ζωή της μητέρας κινδυνεύει ή το παιδί θα γεννηθεί με σοβαρή αναπηρία.
 • Οι περισσότερες υπηρεσίες έκτρωσης θα σας ζητήσουν να κάνετε υπερηχογράφημα για να διαπιστώσετε πόσες εβδομάδες είστε έγκυος. Η διάρκεια της εγκυμοσύνης υπολογίζεται από την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου.
 • Οι αμβλώσεις είναι ασφαλέστερες όσο νωρίτερα πραγματοποιηθούν. Η έγκαιρη λήψη συμβουλών θα σας δώσει περισσότερο χρόνο για να λάβετε μια απόφαση εάν δεν είστε σίγουροι.

Υπάρχουν 2 επιλογές:

 • ιατρική άμβλωση (“χάπι αμβλώσεων”) – παίρνετε 2 φάρμακα, συνήθως με διαφορά 24 έως 48 ωρών, για να προκαλέσετε άμβλωση
 • χειρουργική έκτρωση – έχετε μια διαδικασία για να αφαιρέσετε την εγκυμοσύνη και κανονικά να πάτε σπίτι αμέσως μετά.

Κίνδυνοι έκτρωσης

 • Οι περισσότερες γυναίκες δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα, αλλά υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος επιπλοκών, όπως:
 • μόλυνση της μήτρας (μήτρα)
 • μέρος της εγκυμοσύνης που παραμένει στη μήτρα
 • υπερβολική αιμορραγία
 • βλάβη στη μήτρα ή την είσοδο της μήτρας (τράχηλος)

Ακολουθεί βίντεο για την Άμβλωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές φροντίδας για μετά την άμβλωση

Μυστική βοήθεια σε θύματα κακοποίησης προσφέρει ιστότοπος στην Πολωνία

Πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι η αποβολή για άλλες ασθένειες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αποτροπή/πρόληψη ρήξεις πρόσθιου χιαστού

Οι γυναίκες αθλήτριες είναι γνωστό ότι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να τραυματίσουν τον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμό τους (ΠΧΣ), ενώ συμμετέχουν σε αγωνιστικά αθλήματα.

Η ξηρασία αναγκάζει την επανεξέταση της χρήσης του νερού στην Ισπανία

Η κυβέρνηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ υιοθέτησε ένα στρατηγικό σχέδιο τον περασμένο μήνα για την προσαρμογή του συστήματος διαχείρισης του νερού της Ισπανίας στις «επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη».

Η υπερθέρμανση του πλανήτη οδηγεί σε περισσότερα παιδιά με κακή υγεία παγκοσμίως

Υπερθέρμανση του πλανήτη: Είναι επιτακτική ανάγκη τα παιδιά να ενθαρρύνονται να κάνουν καθημερινή σωματική δραστηριότητα για να χτίσουν και να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.

Αλλαγές στην περίοδο μετά τη χορήγηση εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Covid19: Το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας διεξάγει μια μεγάλη μελέτη σε περισσότερες από 60.000 γυναίκες ηλικίας 12-80 ετών στη Νορβηγία για να διερευνήσει οποιαδήποτε συσχέτιση μεταξύ του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και των διαφορετικών τύπων αλλαγών της περιόδου.