ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αλτσχάιμερ κοινωνική απομόνωση: Η νόσος επιβαρύνει σημαντικά την κοινωνική ζωή του ασθενούς

Αλτσχάιμερ κοινωνική απομόνωση: Η νόσος επιβαρύνει σημαντικά την κοινωνική ζωή του ασθενούς

Αλτσχάιμερ κοινωνική απομόνωση: Οι κοινωνικές σχέσεις είναι ένα ουσιαστικό χαρακτηριστικό της ποιότητας ζωής μας και μπορούν να προστατευτούν από την γνωστική έκπτωση.

Περισσότερα από 6 εκατομμύρια άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες διαγνώστηκαν με νόσο του Αλτσχάιμερ και άνοια το 2020. Το Αλτσχάιμερ είναι μια καταστροφική ασθένεια, η οποία κλέβει σιγά σιγά τους ασθενείς τις αναμνήσεις τους και ακόμη και την αίσθηση του εαυτού τους. Τώρα, μια νέα έρευνα δείχνει ότι στερεί επίσης από τους πάσχοντες μια υγιή κοινωνική ζωή. Οι κοινωνικές σχέσεις είναι ένα ουσιαστικό χαρακτηριστικό της ποιότητας ζωής μας και μπορούν να προστατευτούν από τη γνωστική έκπτωση.

Πού στοχεύει η μελέτη για ασθενείς με Alzheimer’s

«Δεδομένης της έλλειψης θεραπείας αυτών των ασθενειών, πρέπει να εστιάσουμε στους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να διατηρήσουν ή να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους μετά τη διάγνωση της νόσου του Αλτσχάιμερ και της σχετικής άνοιας». Αυτό δήλωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης Addam Reynolds, υποψήφιος διδάκτορας στο Rutgers School of Social Work στο New Brunswick, N.J. Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα του 2012, του 2014 και του 2016 από τη Μελέτη Υγείας και Συνταξιοδότησης. Πρόκειται για μια εθνική μελέτη που ερευνά ενήλικες στις ΗΠΑ και τους συζύγους τους ηλικίας 51 ετών και άνω. Συνέκριναν συμμετέχοντες που έλαβαν διάγνωση Αλτσχάιμερ το 2014 με αυτούς που δεν είχαν.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δύο χρόνια μετά τη διάγνωση του Αλτσχάιμερ, οι ασθενείς:

  • αφιέρωναν λιγότερο χρόνο μιλώντας στο τηλέφωνο
  • είχαν λιγότερη επαφή πρόσωπο με πρόσωπο με άλλους
  • πήγαιναν σε λιγότερες κοινωνικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Dementia and Geriatric Cognitive Disorders. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η κοινωνική υποστήριξη δεν αυξήθηκε μετά τη διάγνωση. Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να γνωρίζουν τις αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις της διάγνωσης του Αλτσχάιμερ. Πρέπει επίσης να εντοπίσουν τρόπους για να τις μειώσουν και να κινητοποιήσουν δίκτυα υποστήριξης μετά τη διάγνωση. Ανάμεσα στους τύπους επικοινωνίας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προωθηθεί η χαλαρή επαφή πρόσωπο με πρόσωπο και η τηλεφωνική επαφή, καθώς είναι πιο προσιτή από την επίσημη κοινωνικοποίηση.

Η νόσος του Αλτσχάιμερ και οι σχετικές άνοιες αποτελούν προτεραιότητα για τη δημόσια υγεία που έχει σημαντικό αντίκτυπο στα άτομα με αυτές τις ασθένειες, τις οικογένειές τους και την κοινωνία. Τα τελευταία χρόνια, οι επαγγελματίες υγείας ήθελαν να διαγνώσουν τους ανθρώπους νωρίτερα λόγω πλεονεκτημάτων όπως ο καλύτερος μακροπρόθεσμος σχεδιασμός φροντίδας και το λιγότερο άγχος. Αν και υπάρχουν οφέλη από τη λήψη μιας πρώιμης διάγνωσης, οι αρνητικές συνέπειες μπορεί να περιλαμβάνουν αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονίας ή αίτηση αυτοκτονίας με τη βοήθεια γιατρού.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η διατροφή που επιβαρύνει τις πιθανότητες απώλειας μνήμης

Όταν τα επίπεδα ύπνου σχετίζονταιμε γνωστικές λειτουργίες σύμφωνα με έρευνα

Οι ποσότητες οιστρογόνων στις γυναίκες επηρεάζουν την εμφάνιση της νόσου Alzheimer's

Σημάδια της νόσου Αλτσχάιμερ μπορούν να ανιχνευθούν πριν τα συμπτώματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eurolife FFH: Έξι προγράμματα αστικής ευθύνης EurolifePartners

Η Eurolife FFH, που έχει δεσμευθεί να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που την εμπιστεύονται, πελατών και συνεργατών, βελτιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες που τους παρέχει, αναβαθμίζει το EurolifePartners, την πλατφόρμα για τους συνεργάτες της, προσθέτοντας 6 προτιμολογημένα προγράμματα αστικής ευθύνης.  Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν ασφαλιστική κάλυψη από τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων, γραφείων-ιατρείων, γυμναστηρίων-σχολών χορού-εκπαιδευτηρίων, καφέ εστιατορίων-ζαχαροπλαστείων. Επίσης, εκτός […]

Οι γονείς πρέπει να εγκαταλείψουν το κολέγιο για να μπορέσουν τα παιδιά να ευδοκιμήσουν, λένε οι ειδικοί

"Όταν τους αφήνεις για το κολέγιο, δεν είναι αντίο για πάντα. Είναι "αντίο προς το παρόν". «Βγείτε έξω και αναζητήστε το καλύτερο και κρατήστε τον εαυτό σας σε υψηλό επίπεδο», έγραψε η μαμά Τρίσια Κόντε σε ένα από τα παιδιά της. «Πιστέψτε με ότι αν το κάνετε, θα πάρετε όλα όσα θέλετε», συνέχισε το σημείωμά της.

Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε παντοτινά χημικά

Παντοτινά χημικά: Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών σε ενήλικες, μειωμένη ανταπόκριση αντισωμάτων σε λοίμωξη ή εμβολιασμό σε παιδιά και ενήλικες, μειωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη και δυσλιπιδαιμία σε παιδιά και ενήλικες.

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τι είναι η ομοιοπαθητική και πόσο βοηθάει στην καλή λειτουργία της υγείας;

Εναλλακτική ιατρική: Έχουν γίνει αρκετές ανασκοπήσεις των επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής. Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται για ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα παθήσεων υγείας.

Πώς βοηθούν οι νευροφυσιολογικές τεχνικές στη θεραπεία της νόσου Alzheimer;

Alzheimer: Μια νέα συλλογή άρθρων διερευνά τη χαρτογράφηση της υπερδιέγερσης του εγκεφάλου που στηρίζει τη δυσρύθμιση της επαγρύπνησης, τους κύκλους ύπνου-αφύπνισης και την επικύρωση αποτελεσματικών βιοδεικτών για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Γιατί μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων μπορεί να μην βοηθήσει όλους να χάσουν βάρος;

Διατροφή: Ενώ η κατανάλωση μιας δίαιτας χαμηλής σε θερμίδες βοηθά στην απώλεια αυτών των επιπλέον κιλών, μπορεί να μην βοηθήσει τα άτομα με παχυσαρκία που αντιμετωπίζεται δύσκολα να χάσουν βάρος και να το διατηρήσουν