ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ακανόνιστη περίοδος καρδιά: Γνωρίστε τη σύνδεση ανάμεσα στις καρδιαγγειακές παθήσεις και την έμμηνο ρύση

Ακανόνιστη περίοδος καρδιά: Γνωρίστε τη σύνδεση ανάμεσα στις καρδιαγγειακές παθήσεις και την έμμηνο ρύση

Ακανόνιστη περίοδος καρδιά: Ποιος είναι ο συσχετισμός μεταξύ ακανόνιστης περιόδου και εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων;

Η παρουσία μεταβολικών ανωμαλιών σχεδόν διπλασιάζει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου. Ασφαλώς και η τακτική περίοδος είναι ένδειξη καλής υγείας. Οι έμμηνοι κύκλοι είναι ενδεικτικοί για πολλά πράγματα στο σώμα. Από την ορμονική ισορροπία και ανισορροπία έως την αναπαραγωγική υγεία, ακόμη και την ψυχική ευεξία. Όταν οι περίοδοι γίνονται ακανόνιστες, αυτό σηματοδοτεί ότι δεν είναι όλα σωστά στο σώμα. Ο έλεγχος με γιατρό είναι το ιδανικό βήμα παρακολούθησης. Είναι γνωστό ότι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) είναι ένα κοινό πρόβλημα υγείας που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες και νεαρά κορίτσια σε όλο τον κόσμο.

Ποια είναι τα ευρήματα των μελετών έως τώρα;

Όπως φαίνεται, το PCOS είναι μέρος του μεταβολικού συνδρόμου που χαρακτηρίζεται από αντίσταση στην ινσουλίνη και υπερβολικά επίπεδα ανδρικών ορμονών. Οδηγεί σε ακανόνιστες περιόδους, αύξηση βάρους, μη φυσιολογικό λιπιδαιμικό προφίλ και διαβήτη. Υπάρχει επίσης συσχέτιση με την καθιστική ζωή, την εμφάνιση κατάθλιψης και υπέρτασης. Στην Ινδία, σχεδόν το 25-30 % των γυναικών στην αναπαραγωγική ηλικιακή ομάδα πάσχουν από PCOS ή πολυκυστική νόσο των ωοθηκών (PCOD). Αυτός είναι ένας κοινός λόγος γυναικείας υπογονιμότητας. Από καρδιαγγειακή άποψη, η παρουσία μεταβολικών ανωμαλιών διπλασιάζει σχεδόν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικού. Είναι, επομένως, σημαντικό να αντιμετωπιστούν τα συμπτώματα του PCOS, έγκαιρα και επιθετικά.

Η τροποποίηση του τρόπου ζωής αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της διαχείρισης. Πέρα από τη διαπίστωση ότι υπάρχει πρόβλημα, εύλογο είναι πως πρέπει να ακολουθηθεί η σωστή αντιμετώπιση. Πιο αναλυτικά, συστήνονται τα ακόλουθα βήματα:

  • Μεθοδική απώλεια βάρους (ακόμη και 5 έως 10% του συνολικού βάρους)
  • Διατροφική διακριτικότητα
  • Τακτική σωματική άσκηση
  • Διακοπή του καπνίσματος, καθώς και
  • Επανεξέταση με έναν γυναικολόγο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το PCOS

Όλα αυτά τα βήματα κρίνονται υποχρεωτικά και απαραίτητα για την έγκυρη και έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων με την καρδιά. Επιπλέον, η χρήση φαρμάκων όπως μετφορμίνη, αναστολείς ACE/ARB, ασπιρίνη και στατίνες αποδεικνύεται ότι συνδέονται με καλύτερα καρδιαγγειακά αποτελέσματα σε αυτούς τους ασθενείς.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σχέση του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών με τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και υπέρτασης κύησης.

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών πυροδοτεί το διαβήτη κύησης

Πολυκυστικές ωοθήκες: O συνδυασμός του  ΑLA με Μυο-ινοσιτόλη βελτιώνει την γονιμότητα των γυναικών

Πως συνδέεται το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών με τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σούπα τορτελίνι: Το απόλυτο comfort food με κοτόπουλο και λαχανικά

Σούπα τορτελίνι: Αυτή η εύκολη συνταγή σούπας τορτελίνι κοτόπουλου είναι ένα απλό γεύμα που έχει άφθονα ανακουφιστικά τορτελίνια τυριού και ζουμερό ψιλοκομμένο κοτόπουλο σε έναν ακαταμάχητο ζωμό! Είναι έτοιμη σε μόλις 40 λεπτά.

Πρέπει να πίνουμε αυτό το υποκατάστατο καφέ;

Καφές Χωρίς Καφεΐνη: Ο καφές, με το πλούσιο άρωμα και τις δυναμωτικές του ιδιότητες, είναι εδώ και πολύ καιρό ένα αγαπημένο ρόφημα για αμέτρητα άτομα σε όλο τον κόσμο.