Νέα Υγείας

Έρευνα: Οι LGB φοιτητές της ιατρικής είναι πιο πιθανό να πάθουν burn out

Έρευνα: Οι LGB φοιτητές της ιατρικής είναι πιο πιθανό να πάθουν burn out

Έρευνα: Μελέτες έχουν δείξει ότι σχεδόν οι μισοί από όλους τους φοιτητές ιατρικής στις ΗΠΑ αναφέρουν συμπτώματα εξουθένωσης, μια μακροπρόθεσμη αντίδραση στο στρες που χαρακτηρίζεται από συναισθηματική εξάντληση, κυνισμό και συναισθήματα μειωμένης προσωπικής ολοκλήρωσης.

Οι συνέπειες για τους επίδοξους και ασκούμενους ιατρούς μπορεί να είναι σοβαρές, από τη μειωμένη ποιότητα της περίθαλψης έως τον αυξημένο κίνδυνο περιστατικών ασφάλειας των ασθενών.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, στο JAMA Network Open, οι φοιτητές που προσδιορίζονται ως λεσβίες, γκέι ή αμφιφυλόφιλοι (LGB) είναι πιο πιθανό από τους ετεροφυλόφιλους συνομηλίκους τους να βιώσουν εξουθένωση.

«Η υγεία και η ευημερία των εκπαιδευομένων συνδέεται στενά με την ποιότητα της περίθαλψης των ασθενών και είναι το κλειδί για τη μείωση των ανισοτήτων στην περίθαλψη», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ Elizabeth Samuels, επίκουρος καθηγητής της ιατρικής στο Warren Alpert Ιατρική Σχολή του Brown University. “Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το τρέχον ιατρικό περιβάλλον κατάρτισης επηρεάζει λεσβίες, ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους φοιτητές ιατρικής είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της εμπειρίας κατάρτισης τους, την οικοδόμηση και τη διατήρηση ενός εργατικού δυναμικού των ιατρών LGB, καθώς και την παροχή βέλτιστης περίθαλψης σε όλους τους ασθενείς και ειδικά εκείνους που προσδιορίζονται επίσης ως LGBTQI +.”

Προηγούμενη έρευνα έχει επικεντρωθεί στην ισότητα και την ποικιλομορφία στο εργατικό δυναμικό υγειονομικής περίθαλψης και τη φροντίδα των διεμφυλικών και των μη συμμορφούμενων με το φύλο ανθρώπων. Τα στοιχεία από την ετήσια έρευνα της ένωσης των αμερικανικών κολλεγίων της ιατρικής σχολής χρησίμευσαν ως βάση για τη νέα μελέτη.

“Η ώθηση για αυτή τη μελέτη προήλθε από τις προσωπικές μου εμπειρίες ως ασκούμενος ιατρικής και ως μέντορας σε φοιτητές ιατρικής, καθώς είμαι ένα πρόσωπο αφιερωμένο στην αντιμετώπιση των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας και τη βελτίωση της περίθαλψης για LBGTQI + ασθενείς,” είπε ο Samuels. “Όταν οι συνεργάτες μου έμαθαν ότι η AAMC είχε προσθέσει ερωτήσεις σχετικά με το σεξουαλικό προσανατολισμό στην ετήσια έρευνα αποφοίτησή τους, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν μια καλή ευκαιρία να εξετάσει τις εμπειρίες των ασκουμένων LGB γενικά.”

Η μελέτη, η οποία διεξήχθη σε συνεργασία με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Yale, βασίζεται σε δεδομένα από το Ερωτηματολόγιο αποφοίτησης της Ιατρικής Σχολής AAMC 2016 και 2017, μια εθνική έρευνα που περιλαμβάνει ερωτήσεις για τα πάντα, από την ιατρική εκπαίδευση έως το οικονομικό κόστος και τις κλινικές εμπειρίες. Στην έρευνα υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τις αρνητικές εμπειρίες (κακομεταχείριση, εξουθένωση) και την ταυτότητα, συμπεριλαμβανομένου του γενετήσιου προσανατολισμού. Οι επιλογές απόκρισης περιλαμβάνουν “ετεροφυλόφιλους ή στρέιτ”, “γκέι ή λεσβίες” και “αμφιφυλόφιλους”. Η μελέτη συνδύασε το πρώτο στην κατηγορία του LGB. Οι πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα φύλου των φοιτητών που ταυτίζονται ως τρανσέξουαλ ή genderqueer δεν παρασχέθηκαν στους ερευνητές για ανάλυση.

Στην ανάλυση της μελέτης των 26.123 συνολικά απαντήσεων, το 17% των φοιτητών ιατρικής LGB ανέφεραν υψηλά επίπεδα εξουθένωσης σε σύγκριση με το 11,1% των ετεροφυλόφιλων φοιτητών.

Οι πιθανές αιτίες της εξουθένωσης περιλαμβάνουν την ένταση της ιατρικής κατάρτισης, τα οικονομικά και τις ανέφικτες προσδοκίες, σημειώνουν οι συγγραφείς στη μελέτη. Η κακομεταχείριση είναι επίσης ένας παράγοντας που συμβάλλει, και έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για την εξέταση των επιπτώσεών της στους ασκούμενους από φυλετικές και εθνοτικές ομάδες που υποεκπροσωπούνται στην ιατρική. Ωστόσο, η έρευνα έχει ακόμη να επικεντρωθεί ειδικά σε φοιτητές ιατρικής LGB.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Υπάρχει κανονικότητα στο σεξ και ποια είναι τα σεξουαλικά πρότυπα;

Πώς βιώνει μία Ασιάτισσα την ομοφυλοφιλία στη χώρα της

Κλίμακα της σεξουαλικότητας Kinsey

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το θαλασσινό νερό είναι το φάρμακο για την οπισθορρινική καταρροή

Ρινοπλύσεις Θαλασσινό Νερό: Το pH του θαλάσσιου νερού κυμαίνεται από 7,5 μέχρι 8,4, είναι δηλαδή ελαφρώς αλκαλικό. Η ταχύτητα του ήχου μέσα στο νερό της θάλασσας είναι κατά μέσο όρο περίπου 1.500 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Εμβόλιο επιστήμονες: Έκκληση να εμβολιαστούν οι πολίτες

Οι φόβοι  αυξάνονται στις ΗΠΑ διότι πιστεύουν ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα τέταρτο κύμα πανδημίας του Covid-19 ,  γι αυτό και οι επιστήμονες του τομέα της υγείας παρακαλούν τους Αμερικανούς να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις μέχρι την ολοκλήρωση των εμβολιασμών.  Συγκεκριμένα τους λένε περιμένετε μέχρι να εμβολιαστείτε πλήρως και μετά ταξιδέψετε, Για να ανοιχτούν οι δραστηριότητες […]

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Δείτε το φύλλο του μωρού της

Pipa Midleton Εγκυμοσύνη: Καινούργιο μέλος στην οικογένεια ήρθε για την αδερφή της δούκισσας του Κέιμπριτζ, εμείς βρήκαμε το πότε γέννησε και το φύλλο του μωρού και σας το αποκαλύπτουμε.

Κορωνοιός τεχνητη νοημοσύνη: Είναι νομικά αποδεκτή

Κορωνοιός τεχνητή νοημοσύνη: Φρένο στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης προσπαθούν να βάλουν επιστήμονες εξετάζοντας πόσο ηθικό είναι να χρησιμοποιούνται τεχνητά μέσα προκειμένου να ανιχνευθεί ο κορωνοιός.

Χρώμα ματιών έρευνα: Μάθετε που οφείλετε το χρώμα της Ίριδας

Η μεγαλύτερη γενετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ξένα πανεπιστήμια έδειξε ότι υπάρχουν πάνω από 50 γονίδια για το χρώμα των ματιών όπως έδειξε η ανάλυση σε 195.000 ανθρώπους σε Ασία και Ευρώπη

Νεα Υγειας Μαθήματα: Δείτε την καινοτομία των σχολείων της Φιλανδίας

Νέα Υγείας Μαθήματα; Τα Φιλανδικά και άλλα κράτη έχουν καταλάβει από νωρίς πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να γνωρίζουν για θέματα υγείας και γι αυτό πρόεβησαν σε μία άκρως πετυχημένη καινοτομία ώστε να ενισχύσουν την άποψη τους. Δείτε την παρακάτω.