Γενικές Ειδήσεις

Πρωτομαγιά : Τι θα ισχύσει εφέτος

Πρωτομαγιά : Τι θα ισχύσει εφέτος

Πρωτομαγιά : Η 1η Μαίου, έχει καθιερωθεί ως μέρα αργίας, και αφιερώνεται στην εξέγερση που είχαν πραγματοποιήσει εργάτες στο Σικάγο προκειμένου να καταφέρουν να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η πρώτη Μαίου, είναι γνωστή και ως εργατική πρωτομαγιά, επειδή είναι η μέρα που γιορτάζουν οι εργάτες. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο αυτή η μέρα έχει θεσπιστεί ως εργατική απεργία και γι αυτό τόσο επιχειρήσεις, όσο και υπηρεσίες παραμένουν κλειστές. Ωστόσο επειδή εφέτος η 1η Μαίου πέφτει Μεγάλο Σάββατο και επειδή δεν γίνετε να μην δουλέψουν τα μαγαζιά, δείτε τι θα ισχύσει.

Τι συνέβη τον Μάιο του 1968

  • Τον Μαίο του 1968 τα διάφορα συνδικάτα του Σικάγου αναζήτησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας που θα ήταν οχτάωρη. Για να πετύχουν τα αιτήματα τους χρειάστηκε μία μαζική εξέγερση τους.

Άλλες πετυχημένες διεκδικήσεις εργατών

  • Πριν από αυτές τις αιματο βαμμένες εξεγέρσεις που εκτυλίχθηκαν στο Σικάγο, είχαν προσπαθήσει και άλλοι εργλατες σε άλλα κράτη να πετύχουν καλύτερες συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος και ωραρίου.

Πότε πάρθηκε η απόφαση για τις κινητοποιήσεις

  • Στο συνέδριο της Αμερικάνικης ομοσπονδίας εργασίας που έγινε το 1884, πάρθηκε η απόφαση να γίνουν οι πρώτες απεργιακές κινητοποιήσεις την 1η Μαίου του 1886 στην πόλη του Σικάγου επειδή ήταν το καλύτερο βιομηχανικό κέντρο της Αμερικής. Το σύνθημα όσων απεργούσαν ήταν 8 ώρες δουλειάς, 8 ώρες ανάπαυσης , 8 ώρες ύπνου.

Πόσα άτομα μετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις

  • Στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα την 1η Μαίου του 1886, συμμετείχαν 600.000 εργάτες στις Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής και πάνω από 80.000 στο Σικάγο. Η διαδήλωση είχε ξεκινήσει με ειρηνική πρόθεση.

Πρωτομαγιά στην Ελλάδα

  • Το πρώτο εργατικό κίνημα στην χώρα μας δημιουργήθηκε επί Οθωμανική περίοδο και ξεκίνησε από την πόλη της Δράμας το 1888. Κύριο αίτημα των εργατών ήταν η 10ωρη εργασία.

Πότε δημιουργήθηκαν τα πρώτα εργατικά κινήματα

  • Τα πρώτα εργατικά κινήματα στην χώρα μας, δημιουργήθηκαν μαζί με την καπνοκαλλιέργεια και χρονολογούνται τον 19ο αιώνα.

Πως θα γιορταστεί η πρωτομαγιά εφέτος

  • Εφέτος επειδή η 1η Μαίου συμπίπτει με το Μ .Σάββατο και λόγο ότι οι δύο επόμενες μέρες είναι αργίες, θα λειτουργήσουν όλα κανονικά και η πρωτομαγιά θα μεταφερθεί την Τρίτη 04/05/21 , όπου όλα θα είναι κλειστά.

Ακολουθεί βίντεο για την εργατική πρωτομαγιά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Pfizer-BioNTech ζητά έγκριση εμβολίου COVID-19 για παιδιά από την ΕΕ

Τρόποι μείωσης του πόνου στο ισχίο όταν περπατάτε

Πρέπει να παραλείψω το ραντεβού μου για το εμβόλιο COVID-19 εάν έχω συμπτώματα κρυολογήματος;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διασωληνωμένος ο Βασίλης Λεβέντης στον Ευαγγελισμό, κρίσιμη η κατάστασή του

Βασίλης Λεβέντης κορωνοϊός: Μεγάλη μάχη δίνει από χτες το απόγευμα ο Βασίλης Λεβέντης, Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος βρίσκεται στην Εντατική του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" διασωληνωμένος, έπειτα από επιπλοκές στη νόσησή του από Covid-19.

Η ενεργειακή κρίση φέρνει τον άνθρακα στην παραγωγή ενέργειας στη Βρετανία

Η ενεργειακή κρίση της Ευρώπης επιδεινώθηκε επίσης από την έλλειψη ανέμου για τις θέσεις τουρμπίνας, σε συνδυασμό με τις συνεχείς πυρηνικές διακοπές-και τον τερματισμό των ορυχείων άνθρακα από κυβερνήσεις που συνειδητοποιούν το κλίμα.

Βασίλης Μπισμπίκης: Και να μην πληρωνόμουν πάλι θέατρο θα έκανα

Βασίλης Μπισμπίκης: Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε στην Ελένη Μενεγάκη για τη σειρά Κομάντα και Δράκοι, στην οποία πρωταγωνιστεί, την ενασχόλησή του με το θέατρο, αλλά και την σκηνοθεσία που λατρεύει.