Γενικές Ειδήσεις

Μπιμπίλας καταγγελίες: Οι δηλώσεις του μετά τον Εισαγγελέα

Μπιμπίλας καταγγελίες: Οι δηλώσεις του μετά τον Εισαγγελέα

Μπιμπίλας καταγγελίες: «Εχει αναλάβει η Δικαιοσύνη», τόνισε ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας εξερχόμενος από το γραφείο του Εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλου, όπου μετέβη για να καταθέσει σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική βία στον χώρο του θεάτρου που έχουν συλλεχθεί στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου που διενεργείται εντός του ΣΕΗ και την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο κ. Μπιμπίλας παρέμεινε στο εισαγγελικό γραφείο για περισσότερη από μία ώρα. Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για το περιεχόμενο της κατάθεσης του, λέγοντας μόνο πως «άρχισε η διαδικασία, επομένως έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη». Επισήμανε πως δεν προτίθεται να προβεί σε καμία δήλωση αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν επιθυμεί να ερωτηθεί για το «τι έφερα και τι δεν έφερα», σχολιάζοντας πως οι δημοσιογράφοι γνώριζαν τι θα προσκομίσει πριν μιλήσει ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπιμπίλας είχε κληθεί να παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό όσες καταγγελίες για σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας εντός του ΣΕΗ. Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός είχε ζητήσει από τον μάρτυρα και καταγγελίες που αφορούν τον ήδη κατηγορούμενο κορυφαίο του θεάτρου αλλά και όσες άλλες διαθέτει σε βάρος άλλων ηθοποιών.

Η κατάθεση -αλλά και το υλικό που κλήθηκε να παραδώσει- στον Εισαγγελέα ο κ. Μπιμπίλας, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος για την εξέλιξη της έρευνας όσον αφορά το αποκαλούμενο #metoo στον θεατρικό χώρο μετά και την πολύκροτη υπόθεση του μέχρι πρότινος κραταιού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, που αντιμετωπίζει την κατηγορία για βιασμό κατά συρροή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έρχεται αυστηροποίηση των ποινών για τη σεξουαλική κακοποίηση

Νέες καταγγελίες για τον Παύλο Χαϊκάλη έρχονται στο φως

Ο Φιλιππίδης και η οίηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Σοφία αναλαμβάνει την προστασία του Ανδρέα στο σημερινό επεισόδιο της σειράς ο Γιατρός

Ο Γιατρός 3/10: Ο Ανδρέας Βρεττός, τον οποίο υποδύεται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, είναι κορυφαίος γιατρός και διευθυντής της παθολογικής κλινικής σε ένα απ’ τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

O Νικηφόρος πάει για κατάθεση στο σημερινό επεισόδιο του Σασμού

Σασμός 2/10: Μέχρι την Τετάρτη 4/10 θα προβληθεί αυτή την εβδομάδα ο Σασμός, λόγω της πρεμιέρας του Προξενιού της Ιουλίας. Από χθες 1/10 ωστόσο, οι εξελίξεις στην σειρά του Alpha είναι καταιγιστικές και κανείς δεν περιμένει αυτό που έρχεται.