Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Γενικές Ειδήσεις

Μεγάλη Τετάρτη: Τιμάται η μνήμη της αμαρτωλής γυναίκας που μετανόησε

Μεγάλη Τετάρτη: Τιμάται η μνήμη της αμαρτωλής γυναίκας που μετανόησε

Μεγάλη Τετάρτη: Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη της αμαρτωλής γυναίκας που έχρισε τον Ιησού πριν από τη σταύρωσή του.

Τη Μεγάλη Τετάρτη η Εκκλησία τιμά τη μνήμη της αμαρτωλής γυναίκας που έχρισε τον Ιησού πριν από τη σταύρωσή του. Το πρωί γίνεται η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων. Αρκετά από τα τροπάρια, που ψάλλονταν χθες το βράδυ στον Όρθρο του Νυμφίου της Μεγάλης Τετάρτης, ψάλλονται και κατά τη λειτουργία του Εσπερινού, που συνοδεύει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων και διαβάζεται το ευαγγελικό περικόπιο που μιλά για τη γυναίκα που έπλυνε τα πόδια του Χριστού στο σπίτι του Σίμωνα του Λεπρού.

Ενώ η γυναίκα, που μετανιώνει για τις πράξεις της, εκφράζει τις τύψεις της και επιστρέφει στον Ιησού Χριστό, ο Ιούδας προετοιμάζεται για την προδοσία του Δασκάλου του. Ενώ η ταπεινωμένη αμαρτωλή γυναίκα είδε την παρουσία του Σωτήρα Χριστού, ο μαθητής του, παρόλο που ήταν οπαδός του για τρία χρόνια, σχεδιάζει να κάνει μια συμφωνία για να προδώσει τον Δάσκαλό του. Ο Ιούδας θέλει τριάντα αργύρια για να προδώσει τον Δάσκαλό του. Η νηστεία της Τετάρτης όλο το χρόνο, εκτός από τις εβδομάδες που γιορτάζουμε χαρούμενα γεγονότα, όπως Χριστούγεννα, Πάσχα, Πεντηκοστή, είναι μια πρακτική για να θυμούνται οι πιστοί την προδοσία του Κυρίου μας για «τριάντα αργύρια» και απόφαση να καταδικάσει τον Ιησού σε θάνατο.

Πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης, δηλαδή η τελετουργία του πλυσίματος των ποδιών, κατά την οποία ο Ιησούς Χριστός έπλυνε τα πόδια των μαθητών του, μαζί με το Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας που προσφέρεται για την ίαση της ψυχής. και σώμα και για άφεση αμαρτιών των πιστών. Επιπλέον, λόγω έκτακτης ανάγκης καλείται ο ιερέας να το τελέσει σε περίπτωση σωματικής ή ψυχικής ασθένειας. Η μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας παρέχει στους πιστούς όλα τα απαραίτητα εφόδια για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και τις δοκιμασίες, ανεξάρτητα από την προηγούμενη ζωή τους ή τις όποιες αποφάσεις και πράξεις τους.

Η συμπεριφορά του Ιησού Χριστού προς τους δύο μαθητές Του, τον Ιούδα τον Ισκαριώτη και τον Πέτρο, είναι μια εύγλωττη απόδειξη της συγχώρεσης και της αγάπης Του. Ο Ιούδας, μετά την προδοσία, λόγω εγωισμού και δειλίας, δεν ζητά μετάνοια από τον Δάσκαλό του. Και ο Πέτρος, μετά την άρνησή του στον Ιησού, είναι σίγουρος για την ακλόνητη αγάπη του Χριστού και, μετανοημένος, αποκαθίσταται στο αποστολικό αξίωμα. Είναι στο χέρι του καθενός να επιλέξει ελεύθερα, να αποφασίσει και να προχωρήσει προς το σκοτάδι ή το φως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μεγάλη Τρίτη: Η παραβολή των Δέκα Παρθένων και των Ταλάντων

Μεγάλη Τρίτη: Τι τρώμε σήμερα όσοι νηστεύουμε;

Μεγάλη Δευτέρα: Η ιστορία της άκαρπης συκιάς

Κυριακή των Βαΐων: Γιορτάζουμε την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ηλιόλουστη η ημέρα σχεδόν σε όλη τη χώρα

Καιρός 24/5: Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια και μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 28 με 30.

Ποιος γιορτάζει σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου

Εορτολόγιο 24/5: Σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου Κυριακού του Θαυματουργού εξ Ευρύχου Κύπρου και του Αγίου Συμεών του Θαυμαστορείτη.

Close Icon