Γενικές Ειδήσεις

Κορωνοϊός εμβόλια: Γι αυτούς του πολίτες ακυρώνεται η δεύτερη δόση

Κορωνοϊός εμβόλια: Γι αυτούς του πολίτες ακυρώνεται η δεύτερη δόση

Κορωνοϊός εμβόλια: Πριν από λίγες ώρες βγήκαν επίσημες ανακοινώσεις όπου αναφέρουν ότι μια μερίδα πολιτών δεν θα χρειαστεί να κάνουν δεύτερη δόση.

Ποτέ θα εμβολιασθούν όσοι έχουν νοσήσει
  • Όπως τόνισε ο γραμματέας της πρωτοβάθμιας, οι νοσούντες από Κορωνοιο, μπορούν να αρχίσουν να εμβολιάζονται έξι μήνες μετά από την ημερομηνία νόσησης του. Επίσης όπως είπε όταν παρέλθουν οι 6 μήνες θα πηγαίνει στα κινητά τους αυτόματο μήνυμα υπενθύμισης για να κλείσουν το ραντεβού τους.
Ποτέ θα εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού
  • Σε αυτή την ερώτηση ο Κ. Μάριος Θεμιστοκλέους απάντησε ότι ο στόχος για να επιτευχθεί εξαρτάται από δυο παράγοντες οι οποίοι είναι:
  1. οι παραδόσεις των εμβολίων
  2. κατά ποσό οι πολίτες θα δεχθούν να κατοχυρώνουν τα ραντεβού τους ,όταν ανοίγει η πλατφόρμα που τους αντιστοιχεί ηλικιακά.
Πλατφόρμες που έχουν ανοίξει για τα εμβόλια
  • Σήμερα, ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-34 ετών. Τα εμβόλια που μπορεί εμβολιάζετε αυτή η ομάδα είναι της εταιρίας Pfizer,AstraZeneca,Moderna και Johnson & Johnson.
  • Στις 26 Μαΐου, άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες από 35-39 ετών.Τα άτομα αυτής της κατηγορίας εμβολιάζονται και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια
  • Στις 20 Μαΐου είχε ανοίξει για τις ηλικιακές ομάδες από 40-44 ετών. Τα άτομα αυτής της κατηγορίας εμβολιάζονται και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.
  • Στις 29/05 άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες από 18-29 ετών και οι οποίοι εμβολιάζονται αποκλειστικά με το εμβόλιο της εταιρίας Johnson & Johnson.

Επόμενο βήμα για όσους έχουν εμβολιασθεί

  • Το επόμενο βήμα για όσους έχουν κάνει τους εμβολιασμούς τους, είναι να του χορηγηθεί το πράσινο πιστοποιητικό κορωνοιού το οποίο παρουσιάσθηκε εχθές στην Αθήνα.
  • Αυτό θα αποδεικνύει ότι ένας πολίτης είναι εμβολιασμένος , είτε ότι έχει υποβληθεί σε εξέταση και είναι αρνητικός ,είτε ότι έχει νοσήσει.
Ακολουθεί βίντεο για το πράσινο πιστοποιητικό

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες προέτρεψε τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν τη λογική του πολέμου κατά της covid-19

Οι περισσότεροι Καναδοί λένε ότι μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να σκεφτεί κανείς να ανοίξει ξανά τα σύνορα.

H αύξηση του πληθυσμού αντισταθμίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί ενάντια στην επικράτηση της χρήσης καπνού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σχέδια των ΗΠΑ για ταχεία επιστροφή μεταναστών στην πατρίδα τους

Η Nicole Phillips, νομική διευθύντρια της ομάδας υπεράσπισης Haitian Bridge Alliance, είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να επεξεργαστούν τους μετανάστες και να τους επιτρέψουν να υποβάλουν αίτηση για άσυλο και όχι να σπεύσουν να τους διώξουν. "Είναι πραγματικά μια ανθρωπιστική κρίση", δήλωσε η Phillips. «Πρέπει να υπάρχει μεγάλη βοήθεια εκεί τώρα».

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά την επίθεση με βιτριόλι

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Οι περισσότεροι από τους δικούς μου ανθρώπους φοβήθηκαν αν μπορώ να το αντέξω και να πάω στη δίκη, όμως για μένα ήταν μονόδρομος γιατί το οφείλω στον εαυτό μου. Θα με βοηθήσει το να βρίσκομαι εκεί το να καταλάβω και να ξεπεράσω όλο αυτό το σοκ που έχω υποστεί και να προχωρήσω παρακάτω. Ψυχολογικά, ενώ με επιβαρύνει, είναι και ένας τρόπος που θα με βοηθήσει να πιστέψω ότι έχω κάνει αυτό που πρέπει να βοηθήσω τον εαυτό μου να προχωρήσει παρακάτω», είπε μεταξύ άλλων η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά την επίθεση με βιτριόλι.

ΕΝΦΙΑ 2021: Πώς θα υπολογιστεί ο φόρος-Πότε η ανάρτηση-Ποιοι δικαιούνται έκπτωση

ΕΝΦΙΑ 2021: Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη δυνατότητα να εξοφληθούν η 1η και η 2η δόση μέχρι τέλος Οκτωβρίου δίχως επιβάρυνση. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί η απόφαση. 

Το Run Greece 2021 στην Αλεξανδρούπολη φέρνει μαζί του κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Run Greece 2021: Ο αγώνας διεξάγεται στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, σε μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα. Μαζί του έρχονται και οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.