Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Γενικές Ειδήσεις

Κλιματιστικό: Ενεργειακός επιθεωρητής αποκαλύπτει πώς μπορούμε να δροσιστούμε χωρίς Α/C

Κλιματιστικό: Ενεργειακός επιθεωρητής αποκαλύπτει πώς μπορούμε να δροσιστούμε χωρίς Α/C

Όσον αφορά στη ρύθμιση του θερμοστάτη τόνισε ότι πρέπει να ακολουθούμε τον κανόνα να μην υπερβαίνει η διαφορά της θερμοκρασίας εντός και εκτός του σπιτιού τους 10 βαθμούς Κελσίου. Ενδεικτικά, όπως είπε, «για κάθε βαθμό κάτω από τους 26 βαθμούς Κελσίου επιβαρύνεστε 8 με 10% στην κατανάλωση του ρεύματος». Επιπλέον, όπως είπε, ένας αριστερόστροφος ανεμιστήρας μεγιστοποιεί τα οφέλη της ψύξης του κλιματιστικού.

Κλιματιστικό: «Πονοκέφαλος» έχει πιάσει τους πολίτες από την ταυτόχρονη άνοδο της θερμοκρασίας και των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» για το πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα οφέλη του παθητικού δροσισμού για να κρατήσουμε χαμηλές θερμοκρασίες στο σπίτι ή στο γραφείο μας χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κλιματιστικό. «Κατεβάζουμε τέντες, ρολά, κλείνουμε παντζούρια σε κουφώματα τα οποία λιάζονται όλη τη μέρα για να μπλοκάρουμε την είσοδο της ηλιακής ακτινοβολίας στο εσωτερικό του χώρου του σπιτιού» ανέφερε ο ενεργειακός επιθεωρητής.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του θα πρέπει να ανοίγουμε τα κουφώματα για μιάμιση ώρα τις νυχτερινές ώρες για να αποφορτίσει όλο το θερμικό φορτίο που έχει μαζευτεί από τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, όπως είπε, «αν έχουμε τη δυνατότητα, καλό είναι να τοποθετήσουμε θερμοανακλαστικές ή αντηλιακές μεμβράνες στα τζάμια, να μπλοκάρουμε δηλαδή την ηλιακή ακτινοβολία μέχρι και 80%». Ο κ. Χριστοδουλίδης υπενθύμισε κάτι που πρέπει να κάνουμε όλοι στα σπίτια μας: να καταβρέχουμε τις απογευματινές ώρες ή τις πρώτες πρωινές ώρες στις βεράντες με νερό γιατί έτσι βοηθάμε στη μείωση της θερμοκρασίας με το νερό που εξατμίζεται. Ταυτόχρονα, ο ειδικός στην κατανάλωση ενέργειας συνέστησε σε όλους όσοι σκοπεύουν να εγκαταστήσουν συσκευές ψύξης στα σπίτια τους ότι θα πρέπει να γνωρίζουν κατά την τοποθέτησή τους πως δεν θα πρέπει να τις βάλουν κοντά στον φούρνο της κουζίνας για να μην αυξάνεται η κατανάλωση ρεύματος. «Το εξωτερικό μηχάνημα καλό είναι να είναι σε μέρος που σκιάζεται, να μην είναι εκτεθειμένο 100% στην ηλιακή ακτινοβολία. Αν είναι σε κάποιο μπαλκόνι διαμερίσματος να είναι ψηλά και να σκιάζεται από την τέντα ή σε βορινό μέρος», πρόσθεσε.

Πώς μειώνει τη θερμοκρασία ένας αριστερόστροφος ανεμιστήρας

Όσον αφορά στη ρύθμιση του θερμοστάτη τόνισε ότι πρέπει να ακολουθούμε τον κανόνα να μην υπερβαίνει η διαφορά της θερμοκρασίας εντός και εκτός του σπιτιού τους 10 βαθμούς Κελσίου. Ενδεικτικά, όπως είπε, «για κάθε βαθμό κάτω από τους 26 βαθμούς Κελσίου επιβαρύνεστε 8 με 10% στην κατανάλωση του ρεύματος». Επιπλέον, όπως είπε, ένας αριστερόστροφος ανεμιστήρας μεγιστοποιεί τα οφέλη της ψύξης του κλιματιστικού. Μιλώντας για τους εναλλακτικούς τρόπους δροσισμού εστίασε και στην υδρονέφωση. Κάνοντας μια αναφορά στα τιμολόγια ρεύματος του Ιουνίου ο κ. Χριστοδουλίδης συνέκρινε την κατανάλωση που έχει ένα κλιματιστικό παλιάς και νέας τεχνολογίας. «Το κλιματιστικό που αγοράζει κανείς είναι Α+++ ή Α» σημείωσε ο ενεργειακός επιθεωρητής.

Πηγή: «Συνδέσεις» ertnews

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορείτε να ζήσετε το καλοκαίρι χωρίς κλιματισμό;

Τι μπορεί να προκαλέσει το κλιματιστικό στην υγεία μας;

Είναι καλό να κοιμόμαστε με ανεμιστήρα το βράδυ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Elon Musk: Κι άλλο παιδί για τον μεγιστάνα της τεχνολογίας - 12 και συνεχίζει

Elon Musk: Ο Μασκ έχει ήδη δίδυμα με την Ζίλις, τα οποία ανακάλυψε το Business Insider το 2022 αφού ξέθαψε ένα δικαστικό έγγραφο. Έχει τρία παιδιά με την μουσικό Grimes και έξι παιδιά από προηγούμενες σχέσεις, φτάνοντας συνολικά 12 που γνωρίζουμε.

Ποιος γιορτάζει σήμερα Κυριακή 23 Ιουνίου 2024;

Κυριακή της Πεντηκοστής: Σήμερα Κυριακή 23 Ιουνίου η Εκκλησία μας τιμά την Κυριακή της Πεντηκοστής, τη μνήμη της Αγίας Μάρτυρος Αγριππίνης και των Αγίων Αριστοκλέους, Δημητριανού και Αθανασίου.

Close Icon