Γενικές Ειδήσεις

Google Doodle : Αφιέρωμα στο Turkana Boy

Google Doodle : Αφιέρωμα στο Turkana Boy

Google Doodle : Το σημερινό google της doodle,γιορτάζει την ανακάλυψη ενός σκελετού , ο οποίος αποδόθηκε σε ένα αγόρι .Tον σκελετό βρήκε το 1984 ο Kamoya Kimeu στην όχθη του ποταμού Nariokotome.

Το Google Doodle γιορτάζει σήμερα την ανακάλυψη ενός πλήρους ανθρώπινου σκελετού ενός νεαρού, που ονομάζεται Turkana Boy, που πιστεύεται ότι έζησε πριν από 1,5 έως 1,6 εκατομμύρια χρόνια. Το Turkana Boy, το ανθρώπινο απολίθωμα που ονομάζεται επίσης Nariokotome Boy, ήταν ένας σχεδόν πλήρης σκελετός ενός Homo ergaster ή ενός αφρικανικού Homo erectus που βρέθηκε ποτέ.

Ανακαλύφθηκε την 1η Αυγούστου 1984 από τον Kamoya Kimeu στην όχθη του ποταμού Nariokotome κοντά στη λίμνη Turkana στην Κένυα.

Το απολίθωμα του Turkana Boy

  • Οι αρχαιολόγοι είπαν ότι η νεολαία πρέπει να πέθανε μεταξύ 7-11 ετών.
  • Σε μια δημοσίευση της Wikipedia, το δείγμα θεωρήθηκε σε μεγάλο βαθμό αρσενικό λόγω του σχήματος της λεκάνης, το φύλο είναι τελικά απροσδιόριστο λόγω της προεφηβικής ηλικίας του.
  • Ο Alan Walker και ο Richard Leakey το 1993 υπολόγισαν ότι το αγόρι ήταν περίπου 11-12 ετών με βάση τα γνωστά ποσοστά ωριμότητας των οστών. Οι Walker και Leakey είπαν ότι η οδοντιατρική γνωριμία δίνει συχνά νεότερη ηλικία από την πραγματική ηλικία ενός ατόμου.
  • Ο Christopher Dean του University College London, σε ειδική εκπομπή της Nova, εκτίμησε ότι το Turkana Boy ήταν 8 ετών όταν πέθανε.

Ακολουθεί βίντεο για το αγόρι της Τουρκάνα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Google Doodle : Γιορτάζει τους ολυμπιακούς αγώνες με διαδραστικό παιχνίδι

Google Doodle : Παγκόσμια μέρα γιορτής του πατέρα

Google Doodle: Η UEFA Euro 2020 ξεκινάει

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εορτολόγιο-Το μαρτύριο της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων της Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης

Γιορτή σήμερα: Αγίες της χριστιανικής εκκλησίας η μνήμη των οποίων γιορτάζεται σήμερα 17 Σεπτεμβρίου από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Στην καθολική παράδοση ο εορτασμός τους γίνεται στις 15 Μαΐου.

Η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι παρακολουθούσε τη δίκη από το κελί της στον Κορυδαλλό

Είτε την τελευταία στιγμή είτε λίγα 24ώρα νωρίτερα εξουσιοδότησε το δικηγόρο της για όλες τις διαδικασίες, καθώς αποφάσισε να μην αντικρίσει την Ιωάννα, τη νέα γυναίκα που «έλουσε» με βιτριόλι στο πρόσωπο και το σώμα.

Big Brother spoiler 15/9: H έλξη ανάμεσα σε Ανχελίτα και Παναγιώτη δυναμώνει-Μέχρι πού θα φτάσουν;

Big Brother spoiler 15/9: Η ώρα της ψηφοφορίας των συγκατοίκων έχει έρθει και ίσως είναι η πρώτη φορά που όλοι έχουν στο μυαλό τους περισσότερες από μία επιλογές…Ποιοι τρεις θα βρεθούν υποψήφιοι;

Ιωάννα Παλιοσπύρου Δίκη: Αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι

Ιωάννα Παλιοσπύρου Δίκη: Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη ημέρα της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι, ο συνήγορος της 36χρονης κατηγορουμένης διάβασε γραπτή δήλωση, σύμφωνα με την οποία η ίδια έχει την πρόθεση να παρευρεθεί σε μεταγενέστερο στάδιο της δίκης.