Γενικές Ειδήσεις

Γλυκά Νερά: Eνημέρωση ΕΛ.ΑΣ για δολοφονία της Καρολάιν – H μεταφορά του δράστη στον εισαγγελέα [vid]

Γλυκά Νερά: Eνημέρωση ΕΛ.ΑΣ για δολοφονία της Καρολάιν – H μεταφορά του δράστη στον εισαγγελέα [vid]

Γλυκά Νερά: "Ένα μεγάλο μέρος των ερευνών αφιερώθηκε για να ερευνηθούν οι ισχυρισμοί του συζύγου. Μετά από την συλλογή πλήθους υλικού δεν κατάφεραν να διαπιστώσουν την ύπαρξη άλλων προσώπων στον χώρο. Το γεγονός αυτό άφηνε ανοικτή μια άλλη εκδοχή. Η έρευνα έπρεπε να στραφεί αναγκαστικά στον σύζυγο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος του τμήματος ανθρωποκτονιών, ο Κώστας Χασιώτης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης της ΕΛ.ΑΣ. για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ενημέρωση για όλα τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της και οδήγησαν στην εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά της 20 χρονης Καρολάιν από το σύζυγό της.

37 ημέρες μετά τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος ομολόγησε την πράξη του, προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη. Αφού σκότωσε τη σύζυγό του, ο δράστης ακολούθως σκηνοθέτησε τη ληστεία μετά φόνου, προσπαθώντας να αποπλανήσει τις αρχές.

Δουλέψαμε από την πρώτη μέρα συντεταγμένα και με πείσμα, είπε ο διοικητής Ασφάλειας αττικής Πέτρος Τζεφέρης, ο οποίος πρόσθεσε πως είναι υπερήφανος για τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που εργάζονται με πάθος και χωρίς ωράριο.

Όσον αφορά τις εργαστηριακές εξετάσεις, η διευθύντρια εγκληματικών εργαστηρίων Πηνελόπη Μηνιάτη αναφέρθηκε στο σκίτσο το οποίο έγινε καθ’ υπόδειξην του δράστη και πρόσθεσε ότι ήταν κρίσιμη η αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού που παραδόθηκε από την ασφάλεια Αθηνών. Έγινε όπως είπε άμεσα αντιληπτό ότι υπήρχαν αναντιστοιχίες και τέθηκαν ερωτήματα. Οι απαντήσεις αποδείχθηκαν πολύτιμα και καθοριστικά στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

 

Ο προϊστάμενος του τμήματος ανθρωποκτονιών, ο Κώστας Χασιώτης δήλωσε τα εξής: «Όλα ξεκίνησαν στις 11 Μαΐου όταν το κέντρο της άμεσης δράσης ειδοποιήθηκε από τον σύζυγο τους θύματος. Βρήκαν το θύμα στο κρεβάτι νεκρό και τον σύζυγο δεμένο αλλά και το 11 μηνών βρέφος να είναι πάνω στο θύμα. Τα κρίσιμα δεδομένα ήρθαν από το εργαστήριο τοξικολογίας του ΕΚΠΑ και η αιτία θανάτου οφειλόταν σε ασφυξία. Το θύμα ήταν και δεμένο πισθάγκωνα. Βρέθηκαν και σημάδια στα χέρια και τα πόδια του συζύγου από το δέσιμο και τα σημάδια αυτά ήταν αχνά και σε σχέση με τον χρόνο με τον οποίο ήταν δεμένος δεν αντιστοιχούσαν. 

Ερευνώντας τον χώρο βρήκαν αλλαγές σε σχέση με την αρχική του κατάθεση. Ένα παράθυρο ήταν παραβιασμένο και διαπίστωσαν κάτι ασυνήθιστο με τον σκύλο να είναι κρεμασμένος στην κουπαστή της σκάλας. Τα πιο κρίσιμα στοιχεία ήταν μια κάμερα, ένα ψηφιακό ρολόι που φορούσε το θύμα και τα κινητά του ζευγαριού. 

Ένα μεγάλο μέρος των ερευνών αφιερώθηκε για να ερευνηθούν οι ισχυρισμοί του συζύγου. Μετά από την συλλογή πλήθους υλικού δεν κατάφεραν να διαπιστώσουν την ύπαρξη άλλων προσώπων στον χώρο. Το γεγονός αυτό άφηνε ανοικτή μια άλλη εκδοχή. Η έρευνα έπρεπε να στραφεί αναγκαστικά στον σύζυγο. 

Κάποια από τα πειστήρια επίσης έδειχναν μετακίνηση αντικειμένων και ήταν πιθανή η εμπλοκή του συζύγου στην  δολοφονία της κοπέλας. Ειδικά το κινητό του συζύγου, κατά την ώρα που μας είχε πει ότι ήταν δεμένος. Μας έδειξε πιθανή εμπλοκή του συζύγου. Τον εξετάσαμε σχολαστικά. Στην συζήτηση που έθεσε ο ίδιος ο σύζυγος σε κάποιο στάδιο τους διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν ήθελε να εξαπατήσει ή να πει ψέμματα αλλά να μείνει με το παιδί του και να μην μπει φυλακή. Αυτό οδήγησε στην ομολογία του καθώς μετά από λογομαχία με την σύζυγό του είχε μια έκρηξη συναισθήματος, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο δράστης περιέγραψε μια προς μια τις κινήσεις του. Την θανάτωση του σκύλου, την αφαίρεση της κάρτας μνήμης αλλά και ότι έδεσε τον εαυτό του. Σκηνοθέτησε τον χώρο έτσι ώστε να πείσει ότι πρόκειται για ληστεία». 

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του 33χρονου πιλότου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι τα κακουργήματα της:

  • Ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
  • Κακοποίησης ζώου

 

Τα πλημμελήματα είναι αυτά της:

  • ψευδούς καταγγελίας, καθώς κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του
  • ψευδούς κατάθεσης κατ´ εξακολούθηση

 

Οι δικαστικές Αρχές εξέδωσαν σε βάρος του ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητάς του ως πιλότος, αλλά και γιατί κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. Στο σκεπτικό του εντάλματος αναφέρεται ότι ο τρόπος που σκότωσε την Καρολάιν, αλλά και η προσπάθειά του να παραπλανήσει τις Αρχές με ψευδή στοιχεία δείχνουν ότι δεν έχει καμία αναστολή.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του 32χρονου, Βασίλη Σπύρου, ο κατηγορούμενος είναι συγκλονισμένος από το γεγονός του θανάτου της Καρολάιν ενώ η προσωπική του εκτίμηση είναι πως ο εντολέας του ξαλάφρωσε με την ομολογία του.

Δείτε τις δηλώσεις της ΕΛ.ΑΣ. στο βίντεο που ακολουθεί:

Γλυκά Νερά: Στον εισαγγελέα με μέτρα ύψιστης ασφάλειας μεταφέρθηκε νωρίτερα ο δράστης

Με μέτρα ύψιστης ασφάλειας και χειροπέδες στα χέρια του περασμένες πισθάγκωνα, μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα ο καθ’ ομολογία δράστης της δολοφονίας της συζύγου του Καρολάιν, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος. Εις βάρος του 33χρονου πιλότου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, που έχει συγκλονίσει τις τελευταίες μέρες το πανελλήνιο.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης και στη συνέχεια ενώπιον του ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη στις 10:00. Σημειώνεται ότι έως τότε θα παραμείνει υπό κράτηση στη ΓΑΔΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 18/06 – 469 νέα κρούσματα – 20 νεκροί – 307 διασωληνωμένοι

Έσπασε ο πιλότος κατά την ανάκριση στη ΓΑΔΑ

Γλυκά νερά : Όσα υποστήριζε η "ψυχολόγος"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Τζον θα εγκατασταθεί μόνιμα στη Μάνη στο σημερινό επεισόδιο της Γης της Ελιάς

Γη της Ελιάς 12/4: Στο σημερινό επεισόδιο της Γης της Ελιάς, ανακοίνωση του Τζον προς την Αθηνά ότι πλέον γυρνάει στην Μάνη για την μόνιμη εγκατάστασή του κάνουν την Αθηνά να πετάει από χαρά.