Γενικές Ειδήσεις

Cyber Monday: Τι είναι και πώς διαφέρει από τη Black Friday;

Cyber Monday: Τι είναι και πώς διαφέρει από τη Black Friday;

Cyber Monday: Είναι μια 24ωρη εκδήλωση διαδικτυακών αγορών που δημιουργήθηκε αρχικά από επιχειρήσεις για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν τις αγορές τους στο διαδίκτυο και τώρα συχνά θεωρείται ως επέκταση των εκπτώσεων της Black Friday.

Η Cyber ​​Monday είναι ένας όρος μάρκετινγκ που αναφέρεται στην πρώτη Δευτέρα μετά τις διακοπές των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι μια 24ωρη εκδήλωση διαδικτυακών αγορών που δημιουργήθηκε αρχικά από επιχειρήσεις για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν τις αγορές τους στο διαδίκτυο και τώρα συχνά θεωρείται ως επέκταση των εκπτώσεων της Black Friday. Και φέτος πολλά ελληνικά καταστήματα συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή με τις εκπτώσεις και τις προσφορές.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Cyber ​​Monday και Black Friday;

Η προέλευση του όρου «Black Friday» χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950, ενώ η προέλευση της Cyber ​​Monday είναι πολύ πιο πρόσφατη. Ο όρος επινοήθηκε το 2005 για να περιγράψει τη Δευτέρα μετά τη Μαύρη Παρασκευή, όταν οι άνθρωποι συνέχισαν να ψωνίζουν online αφού επέστρεφαν στη δουλειά. Η Cyber ​​Monday είναι μακράν η μεγαλύτερη ημέρα διαδικτυακών αγορών του έτους, αντιπροσωπεύοντας μια τεράστια ευκαιρία πωλήσεων για τους λιανοπωλητές ηλεκτρονικού εμπορίου. Πολλοί έξυπνοι έμποροι λιανικής επωφελούνται από την «εποχή εκπτώσεων της Μαύρης Παρασκευής» (η οποία συνήθως ξεκινά γύρω στην Τρίτη) για να καταλάβουν ποιες προσφορές και προωθήσεις λειτουργούν και χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να βελτιστοποιήσουν τις εκπτώσεις τους στην Cyber ​​Monday.

Αντικαθιστώντας τις μη δημοφιλείς προσφορές με προσφορές που έχουν μεγάλη ζήτηση, οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν και τα δύο, να αποφέρουν περισσότερα κέρδη και να κρατήσουν τους πελάτες τους ευχαριστημένους. Αν και παραδοσιακά οι εκπτώσεις της Black Friday επικεντρώνονταν σε προσφορές εντός καταστημάτων, όλο και περισσότεροι αγοραστές επιλέγουν να αναζητήσουν προσφορές στο διαδίκτυο και η έννοια της Black Friday ως έναρξης της εορταστικής περιόδου αγορών αλλάζει. Η περίοδος από τη Black Friday έως την Cyber ​​Monday αναφέρεται συχνά ως «Cyber ​​weekend», με τις εκπτώσεις να γίνονται όλο και πιο απότομες όσο προχωρά η πώληση. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους λιανοπωλητές να εκκαθαρίσουν το απόθεμά τους και να συγκεντρώσουν χρήσιμα δεδομένα για την προετοιμασία για τις χριστουγεννιάτικες εκπτώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι να προσέξετε στο φετινό "Black Friday" και στις ηλεκτρονικές αγορές σας

“Black Friday” από Sanofi και Regeneron για το υπερφάρμακο κατά της χοληστερίνης

Εξοικονομήστε χρήματα αγοράζοντας βόειο κρέας με σύνεση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επανεκκίνηση των εμπορευματικών δρομολογίων της Hellenic Train από το Θριάσιο προς τη Θεσσαλονίκη

Οι μηχανοδηγοί πρότειναν από αύριο, 30 Μαρτίου, ο προαστιακός της Αθήνας να διεξάγει δρομολόγια έως τη Μαγούλα και ο Προαστιακός Θεσσαλονίκης έως το Λιτόχωρο, ενώ δεν είναι αρνητικοί στην επανεκκίνηση και του δρομολογίου Αθήνα – Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα. Ωστόσο, οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη.