Γενικές Ειδήσεις

Αθλητισμός: Τα ολιστικά οφέλη της συμμετοχής σε αθλητικές ομάδες

Αθλητισμός: Τα ολιστικά οφέλη της συμμετοχής σε αθλητικές ομάδες

Αθλητισμός: Τα ομαδικά αθλήματα όχι μόνο σας βοηθούν να αποκτήσετε φόρμα και να παραμείνετε υγιείς, αλλά, είναι, επίσης, ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με άτομα από διαφορετικά υπόβαθρα και να γίνετε μέλος μιας ευρύτερης κοινότητας.

Είναι καλό να είστε μέλος μιας ομάδας. Τώρα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι είναι επίσης μια ώθηση στη συνολική υγεία και ευεξία σας. Τα ομαδικά αθλήματα όχι μόνο σας βοηθούν να αποκτήσετε φόρμα και να παραμείνετε υγιείς, αλλά, είναι, επίσης, ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με άτομα από διαφορετικά υπόβαθρα και να γίνετε μέλος μιας ευρύτερης κοινότητας.

Πολλές μελέτες έχουν αποκαλύψει τα ολιστικά οφέλη από τη συμμετοχή σε ομαδικά αθλήματα. Τα ομαδικά αθλήματα μειώνουν την πιθανότητα παχυσαρκίας και αυξάνουν τη συνολική υγεία. Με τα επίπεδα παχυσαρκίας να βρίσκονται σήμερα υψηλότερα από ποτέ, είναι σημαντικό να συμμετέχετε σε σωματικές δραστηριότητες, ειδικά εάν περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας καθισμένοι σε ένα γραφείο.

Κάθε εβδομάδα, θα πρέπει να ασκείστε τουλάχιστον για 150 λεπτά, εάν ακολουθείτε μία μέτριας έντασης προπόνηση, ή για 75 λεπτά, εάν η άσκηση που προτιμάτε είναι έντονης έντασης. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή χρόνιων ασθενειών, όπως ο διαβήτης, η αρθρίτιδα και οι καρδιακές παθήσεις.

Επιπλέον, οι αθλητές που προπονούνται σε μια ομάδα είναι πιο υγιείς. Η συμμετοχή σε μια αθλητική ομάδα όχι μόνο σας παρέχει πρόσβαση σε επαγγελματίες υγείας, αλλά προσφέρει επίσης ένα ενσωματωμένο σύστημα υποστήριξης γύρω σας που μπορεί να είναι εξαιρετικά βοηθητικό, ειδικά, όταν επιδιώκετε συγκεκριμένους στόχους υγείας.

Το να είσαι μέλος μιας ομάδας βελτιώνει επίσης την αυτο-εικόνα. Και αν αισθάνεστε καλά για το πώς φαίνεστε, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλά για το ποιοι είστε. Οι αθλητές που συμμετέχουν σε αθλητικά κλαμπ παρουσιάζουν βελτιωμένη αυτοεκτίμηση. Αναφέρουν επίσης λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα, εν μέρει, λόγω των θετικών κοινωνικών αλληλεπιδράσεων που δημιουργούν τα ομαδικά αθλήματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με μελέτες, τα ομαδικά αθλήματα αυξάνουν τη μακροχρόνια ευτυχία. Οι αθλητές που παίζουν ομαδικά αθλήματα είναι πιο υγιείς και πιο ικανοποιημένοι με τη ζωή. Μία μελέτη διαπίστωσε ότι η σωματική δραστηριότητα (ειδικά παίζοντας σε ομαδικά αθλήματα) επηρέασε σημαντικά την ικανοποίηση ζωής των συμμετεχόντων.

Ένας λόγος γι’ αυτό μπορεί να είναι ότι η συμμετοχή σε μια ομάδα δίνει στους αθλητές την αίσθηση ότι ανήκουν. Η κοινωνική αλληλεπίδραση παράγει έντονα αισθήματα ταυτότητας, τα οποία αυξάνουν την ευτυχία.

Τέλος, έχει αποδειχθεί ότι τα ομαδικά αθλήματα σας κάνουν πιο έξυπνους. Οι αθλητές έχουν συχνά υψηλότερη ακαδημαϊκή απόδοση από τους μη αθλητές και μια μελέτη διαπίστωσε ότι το 97% των αθλητών στις ΗΠΑ αποφοίτησαν από το γυμνάσιο – δηλαδή 10% περισσότερο από τους μαθητές που δεν συμμετείχαν σε ομαδικά αθλήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα οφέλη του αθλητισμού για τους εφήβους

Αθλητισμός και υγεία

Πώς ο αθλητισμός μπορεί να ωφελήσει τα παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Σοφία αναλαμβάνει την προστασία του Ανδρέα στο σημερινό επεισόδιο της σειράς ο Γιατρός

Ο Γιατρός 3/10: Ο Ανδρέας Βρεττός, τον οποίο υποδύεται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, είναι κορυφαίος γιατρός και διευθυντής της παθολογικής κλινικής σε ένα απ’ τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

O Νικηφόρος πάει για κατάθεση στο σημερινό επεισόδιο του Σασμού

Σασμός 2/10: Μέχρι την Τετάρτη 4/10 θα προβληθεί αυτή την εβδομάδα ο Σασμός, λόγω της πρεμιέρας του Προξενιού της Ιουλίας. Από χθες 1/10 ωστόσο, οι εξελίξεις στην σειρά του Alpha είναι καταιγιστικές και κανείς δεν περιμένει αυτό που έρχεται.