Γενικές Ειδήσεις

Αθλητισμός Διαβήτης: Άσκηση για θεραπεία και πρόληψη της νόσου

Αθλητισμός Διαβήτης: Άσκηση για θεραπεία και πρόληψη της νόσου

Αθλητισμός Διαβήτης: Ο διαβήτης δεν είναι μια νόσος που σας εμποδίζει να είστε όσο δραστήριοι θέλετε. Στην πραγματικότητα, η άσκηση πιθανότατα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον διαβήτη σας υπό έλεγχο, επειδή μειώνει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας, ενισχύει τη δράση της ινσουλίνης, βοηθά στην απώλεια βάρους και βελτιώνει το καρδιαγγειακό σας σύστημα.

Εάν πιστεύετε ότι o διαβήτης θα σας εμποδίσει να έχετε έναν πλήρως ενεργό τρόπο ζωής και να κάνετε ασκήσεις για να ελαχιστοποιήσετε τις επιπτώσεις της νόσου, σκεφτείτε όλους τους αθλητές που έχουν διαβήτη, συμπεριλαμβανομένου του Wade Wilson και του αστέρα του τένις της δεκαετίας του 1950, Bill Talbert.

Ο διαβήτης δεν είναι μια νόσος που σας εμποδίζει να είστε όσο δραστήριοι θέλετε. Στην πραγματικότητα, η άσκηση πιθανότατα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον διαβήτη σας υπό έλεγχο, επειδή μειώνει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας, ενισχύει τη δράση της ινσουλίνης, βοηθά στην απώλεια βάρους και βελτιώνει το καρδιαγγειακό σας σύστημα.

Η προώθηση του καρδιαγγειακού συστήματος είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι η καρδιαγγειακή νόσος είναι η κύρια αιτία θανάτου των ατόμων με διαβήτη. Μακροπρόθεσμα, η βελτίωση της κατάστασης της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος μπορεί να είναι ο πιο σημαντικός λόγος που τα άτομα με διαβήτη πρέπει να ασκούνται τακτικά.

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η τακτική άσκηση, ειδικά η αερόβια, βελτιώνει την ικανότητα του σώματός σας να μεταβολίζει τη ζάχαρη. Αυτό ισχύει ακόμη και αν δεν υπάρχει συνοδευτική απώλεια βάρους. Υπάρχει πιθανότητα η άσκηση να προκαλέσει προσωρινή πτώση του σακχάρου στο αίμα (υπογλυκαιμία), αλλά αυτό δεν σταματά τα εκατομμύρια των ατόμων με διαβήτη που απολαμβάνουν τα οφέλη της άσκησης.

Πολλοί θεωρούν ότι η κατανάλωση μερικών υδατανθράκων (για παράδειγμα σκληρή καραμέλα) ή / και η προσαρμογή της δόσης ινσουλίνης αποτρέπει τις διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια της άσκησης. Για να είστε δραστήριοι και ασφαλείς, μιλήστε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα άσκησης ή κάνετε αλλαγές στη διατροφή ή τη φαρμακευτική σας αγωγή.

Ο μη ινσουλινοεξαρτώμενος σακχαρώδης διαβήτης, που συχνά ονομάζεται διαβήτης τύπου 2, επηρεάζει περίπου 10 εκατομμύρια Αμερικανούς των ΗΠΑ ή περίπου το 90% όλων των ατόμων με διαβήτη. Ο Dalynn Badenhop, PhD, μέλος της καρδιολογικής σχολής στο Medical College του Ohio και συνεργάτης του American College of Sports Medicine, αναφέρει ότι οι περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 που έχει μελετήσει παρουσίασαν μειωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά την έναρξη τακτικού προγράμματος άσκησης.

Μάλιστα, για μερικούς από αυτούς τους ασθενείς που έπαιρναν ινσουλίνη η μείωση που παρατηρήθηκε στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους ήταν τέτοια που μπόρεσαν να μειώσουν τη δόση ινσουλίνης. Σύφωνα με τον Badenhop: “Η άσκηση είναι σίγουρα θεραπευτική για άτομα με διαβήτη τύπου 2”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η άσκηση μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της δυσμηνόρροιας

Απόκτησε δυνατά και γυμνασμένα χέρια με αυτό το 20’

Ο τρόπος βάδισης ευθύνεται για τα προβλήματα στις αρθρώσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η γη της ελιάς 23/5: Τι θα δούμε απόψε [trailer]

Η γη της ελιάς 23/5: Οι γιατροί είναι για πρώτη φορά συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία του μωρού του Φίλιππου και της Βασιλικής - Ο Αλέξης παρ’ όλο που έχασε πολύ αίμα δεν επηρεάστηκε καμία ζωτική λειτουργία και είναι εντελώς εκτός κινδύνου.

Survivor 23/05: Ο Σπύρος πρώτος υποψήφιος και έπεται ο 2ος αγώνας ασυλίας [trailer]

Survivor 23/05: Ο Σπύρος Μαρτίκας είναι ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση γι' αυτή την εβδομάδα, στεναχωρώντας πρωτίστως την Βρισηίδα που δεν θέλει να δει τον αγαπημένο της να φύγει από το νησί.

Τηλεοπτικές παρουσιάστριες αψηφούν την εντολή των Ταλιμπάν να καλύψουν τα πρόσωπά τους στον αέρα

Ο Mohajir είπε ότι οι διαχειριστές μέσων ενημέρωσης και οι άνδρες κηδεμόνες των προκλητικών γυναικών παρουσιαστριών θα υπόκεινται επίσης σε κυρώσεις εάν δεν τηρηθεί η εντολή.