Γενικές Ειδήσεις

Άγιου Πνεύματος : Αυτά τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά σήμερα

Άγιου Πνεύματος : Αυτά τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά σήμερα

Άγιου Πνεύματος : Το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας που είναι το Άγιο πνεύμα τιμάται από την εκκλησία την επόμενη ημέρα της πεντικοστής γι αυτό οι υμνογράφει την αποκαλούν και ως τελευταία μέρα αναπαύσεως και ανακαινίσεως του ανθρώπου.

Αν και η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος έγινε Κυριακή, καθιερώθηκε η γιορτή του Αγίου πνεύματος να γιορτάζεται ξεχωρίστα και γι αυτό τον λόγο πάντα το γιορτάζουμε Δευτέρα. Η Δευτέρα του Αγίου πνεύματος δεν έχει καθιερωθεί ως αργία, αλλά ως ημιαργία και γι αυτό τον λόγο δεν είναι όλα κλειστά αλλά κάποια επαγγέλματα.

Επίσης σας αναφέρουμε ότι την Κυριακή γιορτάζεται η επιφοίτηση του Αγίου πνεύματος και είναι η μέρα που το Άγιο πνεύμα κατάφερε και ήρθε στους μαθητές. Ενώ την Δευτέρα γιορτάζεται η Αγία Τριάδα που ουσιαστικά είναι η ενέργεια του τριαδικού θεού και δείχνει ότι δεν μπορεί να χωριστεί ένα πρόσωπο από τα υπόλοιπα δύο της Αγίας Τριάδας.

Γιορτή των Εβραίων

  • Το Άγιο πνεύμα επέλεξε να έρθει στους μαθητές του χριστού την ημέρα που γιόρταζαν οι Εβραίοι την πεντικοστή τους και επειδή οι πατέρες της εκκλησίας σκέφτηκαν  ότι πρέπει για να το τιμήσουν να ξεχωρίσουν την γιορτή του, αποφάσισαν να γιορτάζεται και την πεντηκοστή αλλά και ξεχωριστά την Δευτέρα.

Τι είναι το Άγιο Πνεύμα

  • Σύμφωνα με την εκκλησία το Άγιο Πνεύμα, είναι μια από τις τρεις υποστάσεις ή πρόσωπα της Αγίας Τριάδας, δηλαδή του ενός και μοναδικού Θεού, ομοούσιο (δηλαδή μοιράζεται την ίδια ουσία-ύπαρξη) με τον Πατέρα και τον Υιό. Επομένως το Άγιο Πνεύμα είναι Θεός, που «συμπροσκυνείται και συνδοξάζεται» με τον Πατέρα και τον Υιό.

Τι είναι κλειστό την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

  • Του Αγίου Πνεύματος είναι κλειστή οποιαδήποτε δομή έχει να κάνει με μαθητές, φοιτητές και τα σχετικά.
  • Κλειστά επίσης θα είναι και τα καταστήματα τραπεζών αλλά και τα υποκαταστήματα τους.

Ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά

  • Ανοιχτά θα είναι τα super market και το επιτρεπόμενο ωράριο τους θα είναι σύμφωνο με την υπουργική απόφαση.
  • Τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούν κανονικά.
  • Τα φαρμακεία και τα υγρά καυσίμων  μπορούν να λειτουργήσουν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

    Ακολουθεί βίντεο για του Αγίου Πνεύματος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αθηνά Οικονομάκου : Κάνει το εμβόλιο και το δείχνει σε φωτογραφία

Το New Jersey έχει πετύχει τον εμβολιαστικό του στόχο covid-19

Αποφύγετε να πετάτε τα κουκούτσια από το καρπούζι - Γιατί;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ημέρα Ανεξαρτησίας του Πακιστάν

14 Αυγούστου: Η μέρα ξεκινά συνήθως με κάλεσμα για προσευχή στα τζαμιά σε όλη τη χώρα και στη συνέχεια ο κόσμος μετακινείται σε γιορτές και εκδηλώσεις.

Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή 14 Αυγούστου

Ο καιρός σήμερα: Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

13 Αυγούστου: Παγκόσμια Ημέρα Αριστερόχειρων

13/08: Ο εορτασμός της Ημέρας των Αριστερόχειρων είναι ένας διασκεδαστικός και απλός τρόπος για να αναγνωρίσετε τη μοναδική θέση εκείνων των οποίων το κυρίαρχο χέρι είναι το αριστερό τους.

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 13 Αυγούστου

Ο καιρός σήμερα: Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο.

Ποια είναι η ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας;

12/08: Η Διεθνής Ημέρα Νεολαίας έχει σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους νέους να συμμετέχουν στη δημόσια ζωή, ώστε να είναι προετοιμασμένοι και εξοπλισμένοι για να συμβάλουν στην ανάπτυξη της κοινωνίας σε όλο τον κόσμο.