Γενικές Ειδήσεις

Αγία Άννα: Σπουδαία γιορτή σήμερα 9 Δεκεμβρίου

Αγία Άννα: Σπουδαία γιορτή σήμερα 9 Δεκεμβρίου

Αγία Άννα: Σήμερα Σάββατο 9 Δεκεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά την Σύλληψη της Αγίας Άννης μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Δικαίας Άννας της Προφήτιδος.

Σήμερα Σάββατο 9 Δεκεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά την Σύλληψη της Αγίας Άννης μητρός της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Δικαίας Άννας της Προφήτιδος. Σύμφωνα με το εορτολόγιο, γιορτάζουν οι:  Άννα, Αννούλα, Αννίτα, Ανίτα, Ανέτα, Αννέτα, Ανναμπέλλα, Ανναμαρία, Ανέζα, Ανεζούλα, Άννη και Αναίς.

Εορτολόγιο 9 Δεκεμβρίου

Η Αγία Άννα, μητέρα της Θεοτόκου, καταγόταν από ιερατική γενιά και σε προχωρημένη ηλικία παντρεύτηκε στην Γαλιλαία τον Άγιο Ιωακείμ. Η Άννα είχε μεγάλη στενοχώρια, γιατί δεν μπορούσε να αποκτήσει ένα παιδί και το γεγονός αυτό την είχε στιγματίσει. Το ανδρόγυνο παρακαλούσε το Θεό με θερμές και ολόψυχες προσευχές να τους χαρίσει ένα παιδί.

Οι προσευχές τους εισακούστηκαν και οι ενάρετοι Ιωακείμ και Άννα απέκτησαν ένα χαριτωμένο κοριτσάκι, την Μαριάμ, την Παναγία και Μητέρα του Ιησού Χριστού. Η Αγία Άννα αφού γέννησε την Θεοτόκο Μαρία, την αφιέρωσε στο Ναό και πέρασε την υπόλοιπη ζωή της με νηστείες, προσευχές και ελεημοσύνες προς τους πένητες. Σύμφωνα με την παράδοση, η Θεοπρομήτωρ Άννα παρέδωσε την ψυχή της στα χέρια του Θεού σε ηλικία 69 ετών.

Λείψανα της Αγίας Άννας υπάρχουν στην αγιορείτικη σκήτη της Αγίας Άννας (Μονή Μεγίστης Λαύρας), στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννας Κατερίνης, καθώς και σε πολλά ιερά προσκυνήματα του κόσμου. Η Σύλληψη της Αγίας Άννης τιμάται από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στις 9 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιος γιορτάζει σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου;

Ποιος γιορτάζει σήμερα 7 Δεκεμβρίου;

Μεγάλη γιορτή σήμερα 6 Δεκεμβρίου, του Αγίου Νικολάου

Ποιος γιορτάζει σήμερα Τρίτη 5 Δεκεμβρίου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σήμερα

Καιρός 21/02: Σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

ΑΠΘ Νομική: Διαδικτυακή διεξαγωγή των μαθημάτων από 26/2 για όσο χρόνο διαρκεί η κατάληψη

Επίσης, μόλις ανοίξει η Σχολή, θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους φοιτητές χρωστούν μέχρι και τρία μαθήματα για να λάβουν το πτυχίο τους (πλέον αυτών που δεν κατάφεραν ενδεχομένως να δώσουν στην εμβόλιμη εξεταστική) να εξεταστούν σε αυτά τα μαθήματα με φυσική παρουσία στη Σχολή.

Ποιος γιορτάζει σήμερα 21 Φεβρουαρίου;

Σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ευσταθίου του Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας της Μεγάλης και του Αγίου Γεωργίου του Θαυματουργού του Επισκόπου Αμάστριδος.