Γενικές Ειδήσεις

29 Αυγούστου: Γιορτάστε την Ημέρα των Εθνικών μας Ηρώων!

29 Αυγούστου: Γιορτάστε την Ημέρα των Εθνικών μας Ηρώων!

29 Αυγούστου: Η Ημέρα των Εθνικών Ηρώων είναι μια εξαιρετική στιγμή για να τιμήσουμε και να γιορτάσουμε εκείνους τους ήρωες που εμπνέουν και κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

Όλοι αγαπούν έναν ήρωα! Μπορεί ο Σούπερμαν και Μπάτμαν να μην υπάρχουν στη πραγματικότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο πλανήτης μας δεν απαρτίζεται από πραγματικούς ήρωες! Η Ημέρα των Εθνικών Ηρώων είναι μια εξαιρετική στιγμή για να τιμήσουμε και να γιορτάσουμε εκείνους τους ήρωες που εμπνέουν και κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

Ιστορία της Ημέρας των Εθνικών Ηρώων

Ενώ πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν μια Εθνική Ημέρα Ηρώων, αυτή που πέφτει αυτή την ημέρα γιορτάζεται στις Φιλιππίνες στα τέλη του καλοκαιριού. Τοποθετείται σε αυτήν την ημερομηνία προς τιμήν της έναρξης της Επανάστασης των Φιλιππίνων που ξεκίνησε το 1896. Σηματοδοτεί την επέτειο της κραυγής του Pugad Lawin που ξεκίνησε την εξέγερση κατά της Ισπανικής Αυτοκρατορίας. Αν και η ακριβής ημερομηνία και ο τόπος αυτής της εξέγερσης παραμένει άγνωστη, πιστεύεται ότι συνέβη είτε στις 26 Αυγούστου είτε στις 23 Αυγούστου. Η Ημέρα των Εθνικών Ηρώων ξεκίνησε το 1931 όταν γιορταζόταν την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου κάθε έτους. Αυτό άλλαξε το 2007, όταν μεταφέρθηκε την τελευταία Δευτέρα του Αυγούστου. Αυτή η κίνηση έγινε για πρακτικούς λόγους, για να προσθέσει μια επιπλέον ημέρα για να κάνει ένα μακρύ Σαββατοκύριακο και να τονώσει τον επιχειρηματικό και τον εγχώριο τουρισμό.

Πώς να γιορτάσετε την Ημέρα των Εθνικών Ηρώων

Δοκιμάστε μερικές από αυτές τις ιδέες για τον εορτασμό αυτής της σημαντικής ημέρας:

  • Παρακολουθήστε μια εκδήλωση για την Ημέρα των Εθνικών Ηρώων.Όσοι ζουν στις Φιλιππίνες θα γιορτάζουν συχνά την Ημέρα των Εθνικών Ηρώων ως ημέρα μνήμης εκείνων που πέθαναν στην υπηρεσία του έθνους τους. Οι παρελάσεις και η κατάθεση στεφάνων ή λουλουδιών είναι ένας συνηθισμένος τρόπος για τον εορτασμό της ημέρας αυτής. Τα πυροτεχνήματα ακολουθούν επίσης συχνά στον εορτασμό αυτής της ημέρας.
  • Δείτε μια ταινία για έναν ήρωα. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να απολαύσουν τον εορτασμό της Ημέρας των Εθνικών Ηρώων βλέποντας μια ταινία που αφηγείται την ιστορία ενός ήρωα της πραγματικής ζωής. Σκεφτείτε να παρακολουθήσετε μία από αυτές τις ταινίες με θέμα ήρωες:
  • Schindler’s List (1993). Ένα ιστορικό δράμα αφηγείται την ιστορία του Όσκαρ Σίντλερ που έσωσε τις ζωές των Εβραίων υπαλλήλων του κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
  • Erin Brockovich (2000). Δείχνει πώς ένας μέσος νομικός υπάλληλος μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα μιας ομάδας ανθρώπων και να κερδίσει. Αυτή η ταινία βασίζεται στη γυναίκα που συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία μιας υπόθεσης για την απόδειξη της μόλυνσης των υπόγειων υδάτων στην Καλιφόρνια το 1993.

  • Just Mercy (2019). Με πρωταγωνιστή τον Τζέιμι Φοξ, αυτή η ταινία αποκαλύπτει την ιστορία ενός πτυχιούχου Νομικής του Χάρβαρντ που βοηθά στην ανατροπή της καταδίκης ενός θανατοποινίτη που καταδικάστηκε άδικα.
  • Captain Phillips (2013). Αυτή η ταινία με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς λέει για το πώς ο Ρίτσαρντ Φίλιπς χρησιμοποίησε τις δεξιότητές του για να σώσει το πλήρωμά του στο σκάφος τους που καταλήφθηκε από πειρατές.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

15 Αυγούστου: Μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας

Η μεγάλη γιορτή του Αγίου Φανουρίου

Αγία Μαρίνα: Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας η 17η Ιουλίου

11 Ιουλίου γιορτή: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Εθνική γιορτή στη Γαλλία για την ημέρα της Βαστίλλης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα