Επιχειρηματικά

Υγειονομική περίθαλψη αγορά γιατρός ΗΠΑ: Αυξάνεται το ποσοστό των γιατρών στις ΗΠΑ που ασχολούνται με ιδιωτικές εταιρίες

Υγειονομική περίθαλψη αγορά γιατρός ΗΠΑ: Αυξάνεται το ποσοστό των γιατρών στις ΗΠΑ που ασχολούνται με ιδιωτικές εταιρίες

Οι εταιρείες ιδιωτικών μετοχών, τα νοσοκομεία ή άλλες εταιρικές οντότητες απασχολούν σχεδόν το 70% των ιατρών το 2021, σύμφωνα με νέα στοιχεία από το Ινστιτούτο Ιατρών Υγείας των ΗΠΑ.

Υγειονομική περίθαλψη αγορά γιατρός ΗΠΑ: Η πανδημία έχει επιταχύνει αυτή τη δεκαετία, καθώς τα επιχειρηματικά συμφέροντα «ανανεώνουν» δραματικά την πρακτική της ιατρικής. Οι εταιρικές οντότητες κατέχουν το ήμισυ των ιατρικών πρακτικών στις ΗΠΑ, με ιδιωτικά μετοχικά κεφάλαια και παρόμοιους ενδιαφερόμενους να παράγουν την απότομη αύξηση (32%) στις αγορές μεταξύ 2019-2020. Ο διευθύνων σύμβουλος Kelly Kenney πιστεύει ότι πρέπει να διατηρηθεί η κλινική αυτονομία και προτρέπει την Ουάσιγκτον να δράσει. «Αυτή η έκθεση δείχνει μια εκπληκτική στροφή προς την εταιρική σχέση της υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ, η οποία εάν δεν ελεγχθεί, μπορεί να οδηγήσει σε ακατάλληλη εισβολή στην ιατρική πρακτική», έγραψε σε πρόσφατη επιστολή του στο Κογκρέσο. «Το PAI καλεί το Κογκρέσο να εξετάσει πολιτικές που θα βοηθήσουν στην προστασία της σχέσης ιατρού-ασθενούς από αδικαιολόγητες εταιρικές παρεμβολές». Η εταιρεία συμβούλων Avalere συνέταξε την αναφορά χρησιμοποιώντας στατιστικά στοιχεία 2019 και 2020 από τη βάση δεδομένων IQVIA One Key. Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ετών, οι εταιρείες απέκτησαν 20.900 πρακτικές, ενώ 48.000 επιπλέον γιατροί εγκατέλειψαν την ανεξαρτησία τους για να εργαστούν σε νοσοκομείο ή άλλη μεγάλη εταιρεία.

Κάθε περιοχή των ΗΠΑ γνώρισε ενοποίηση, με πιο έντονη αύξηση το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Τα κέρδη ιδιοκτησίας νοσοκομείου κυμάνθηκαν από 6% -11% ανάλογα με τη γεωγραφία και η εταιρική ιδιοκτησία αυξήθηκε 44% -59%. Η ανάλυση περιλάμβανε μικρές μεμονωμένες πρακτικές και μονής τοποθεσίας, καθώς και μεγάλες ομάδες πολλαπλών ειδικοτήτων με πολλές. Ο Κέννεϊ προέτρεψε το Κογκρέσο να άρει το μορατόριουμ σε νοσοκομεία που ανήκουν σε γιατρούς, παράλληλα με περαιτέρω δράση για να βοηθήσει τους γιατρούς.

«Οι γιατροί που επιλέγουν ιδιωτική πρακτική πρέπει να είναι σε θέση να διατηρήσουν αυτές τις πρακτικές και να ανταγωνιστούν στην αγορά υγειονομικής περίθαλψης», έγραψε. «Η συνεχιζόμενη τάση για τους γιατρούς να πωλούν τις πρακτικές τους και να γίνονται υπάλληλοι δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς οι γιατροί αναφέρουν συνήθως υψηλό διοικητικό κόστος που μειώνει από καιρό με τους ασθενείς, επαχθείς κανονιστικές επιβαρύνσεις και έξοδα συμμόρφωσης και πρακτικές αντιανταγωνιστικών συμβάσεων και πληρωμών από κυρίαρχους ασφαλιστές και νοσοκομεία”. Η έκθεση δεν αναφέρει ακτινολογία, ωστόσο, η ειδικότητα έχει βιώσει το μερίδιό της στην πρόσφατη εταιρεία. Περίπου το 54% των ακτινολόγων εργάζονται σε ιδιωτικές πρακτικές έναντι 37% σε ρυθμίσεις απασχόλησης, σύμφωνα με μια έρευνα. Ένας άλλος σημείωσε μια αύξηση στα rads που ασκούν σε ιδιωτικές συμφωνίες μετοχών, ενώ ένα τρίτο αποκάλυψε ανησυχίες σχετικά με αυτές τις τάσεις μεταξύ των ακτινολόγων πρώιμης σταδιοδρομίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ισχυρή τεχνολογία στον ιατρικό τομέα ως ο κύριος πυλώνας στην παρούσα εποχή

Οι βελτιώσεις στην υγειονομική περίθαλψη θα ξεπεράσουν την τρέχουσα κρίση για τη δημόσια υγεία

Πώς η ψηφιακή τεχνολογία βελτιώνει την παροχή θεραπειών ψυχικής υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Meru Health θέτει το νέο πρότυπο στην ψηφιακή ψυχική υγεία

Meru Health: Μια νέα εφαρμογή που φιλοδοξεί να γίνει το νέο πρότυπο στην ψηφιακή ψυχική υγεία κάνει εντυπωσιακή είσοδο στην αγορά, συγκεντρώνοντας 38 εκατομμύρια δολάρια ως χρηματοδότηση και θέτοντας τον πήχη για την συνέχεια αρκετά ψηλά.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας διατηρεί βάση δεδομένων ανεπιθύμητων πελατών που παρέχονται από αεροπορικές εταιρείες.

Ίσως το μεγαλύτερο πρόστιμο που προτάθηκε μέχρι τώρα για απείθαρχη συμπεριφορά ήταν 52.000 δολάρια, για έναν επιβάτη που κατηγορείται ότι προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του πιλοτηρίου και επιτέθηκε σωματικά δύο φορές σε αεροσυνοδό.

Η Novartis συνεπής στις επενδύσεις στην Ελλάδα το 2020

Novartis βιώσιμη ανάπτυξη: Το αποτύπωμα των επενδύσεων της Novartis Hellas για το 2020 με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη ,μεταξύ άλλων, είναι4.3 εκ. άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε πάνω από 100 θεραπείες˙ 820 ασθενείς συμμετείχαν σε 69 κλινικές μελέτες. Συνεισφορά άνω των $149 εκ. στο ΑΕΠ της Ελλάδας το 2020. 1.789 νέες θέσεις εργασίας (άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες), με τις 200 να σχετίζονται με την καινοτομία .60% γυναίκες σε θέσεις υψηλής ευθύνης & υβριδικό μοντέλο εργασίας .

Eli Lilly : Συμφωνία Κοινής Προμήθειας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για προμήθεια αντισωμάτων

Συμφωνία Κοινής Προμήθειας της Eli Lilly με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια του συνδυασμού αντισωμάτων bamlanivimab και etesevimab για τη θεραπεία της επιβεβαιωμένης νόσου COVID-19.