Επιχειρηματικά

Υγειονομική περίθαλψη αγορά γιατρός ΗΠΑ: Αυξάνεται το ποσοστό των γιατρών στις ΗΠΑ που ασχολούνται με ιδιωτικές εταιρίες

Υγειονομική περίθαλψη αγορά γιατρός ΗΠΑ: Αυξάνεται το ποσοστό των γιατρών στις ΗΠΑ που ασχολούνται με ιδιωτικές εταιρίες

Οι εταιρείες ιδιωτικών μετοχών, τα νοσοκομεία ή άλλες εταιρικές οντότητες απασχολούν σχεδόν το 70% των ιατρών το 2021, σύμφωνα με νέα στοιχεία από το Ινστιτούτο Ιατρών Υγείας των ΗΠΑ.

Υγειονομική περίθαλψη αγορά γιατρός ΗΠΑ: Η πανδημία έχει επιταχύνει αυτή τη δεκαετία, καθώς τα επιχειρηματικά συμφέροντα «ανανεώνουν» δραματικά την πρακτική της ιατρικής. Οι εταιρικές οντότητες κατέχουν το ήμισυ των ιατρικών πρακτικών στις ΗΠΑ, με ιδιωτικά μετοχικά κεφάλαια και παρόμοιους ενδιαφερόμενους να παράγουν την απότομη αύξηση (32%) στις αγορές μεταξύ 2019-2020. Ο διευθύνων σύμβουλος Kelly Kenney πιστεύει ότι πρέπει να διατηρηθεί η κλινική αυτονομία και προτρέπει την Ουάσιγκτον να δράσει. «Αυτή η έκθεση δείχνει μια εκπληκτική στροφή προς την εταιρική σχέση της υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ, η οποία εάν δεν ελεγχθεί, μπορεί να οδηγήσει σε ακατάλληλη εισβολή στην ιατρική πρακτική», έγραψε σε πρόσφατη επιστολή του στο Κογκρέσο. «Το PAI καλεί το Κογκρέσο να εξετάσει πολιτικές που θα βοηθήσουν στην προστασία της σχέσης ιατρού-ασθενούς από αδικαιολόγητες εταιρικές παρεμβολές». Η εταιρεία συμβούλων Avalere συνέταξε την αναφορά χρησιμοποιώντας στατιστικά στοιχεία 2019 και 2020 από τη βάση δεδομένων IQVIA One Key. Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ετών, οι εταιρείες απέκτησαν 20.900 πρακτικές, ενώ 48.000 επιπλέον γιατροί εγκατέλειψαν την ανεξαρτησία τους για να εργαστούν σε νοσοκομείο ή άλλη μεγάλη εταιρεία.

Κάθε περιοχή των ΗΠΑ γνώρισε ενοποίηση, με πιο έντονη αύξηση το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Τα κέρδη ιδιοκτησίας νοσοκομείου κυμάνθηκαν από 6% -11% ανάλογα με τη γεωγραφία και η εταιρική ιδιοκτησία αυξήθηκε 44% -59%. Η ανάλυση περιλάμβανε μικρές μεμονωμένες πρακτικές και μονής τοποθεσίας, καθώς και μεγάλες ομάδες πολλαπλών ειδικοτήτων με πολλές. Ο Κέννεϊ προέτρεψε το Κογκρέσο να άρει το μορατόριουμ σε νοσοκομεία που ανήκουν σε γιατρούς, παράλληλα με περαιτέρω δράση για να βοηθήσει τους γιατρούς.

«Οι γιατροί που επιλέγουν ιδιωτική πρακτική πρέπει να είναι σε θέση να διατηρήσουν αυτές τις πρακτικές και να ανταγωνιστούν στην αγορά υγειονομικής περίθαλψης», έγραψε. «Η συνεχιζόμενη τάση για τους γιατρούς να πωλούν τις πρακτικές τους και να γίνονται υπάλληλοι δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς οι γιατροί αναφέρουν συνήθως υψηλό διοικητικό κόστος που μειώνει από καιρό με τους ασθενείς, επαχθείς κανονιστικές επιβαρύνσεις και έξοδα συμμόρφωσης και πρακτικές αντιανταγωνιστικών συμβάσεων και πληρωμών από κυρίαρχους ασφαλιστές και νοσοκομεία”. Η έκθεση δεν αναφέρει ακτινολογία, ωστόσο, η ειδικότητα έχει βιώσει το μερίδιό της στην πρόσφατη εταιρεία. Περίπου το 54% των ακτινολόγων εργάζονται σε ιδιωτικές πρακτικές έναντι 37% σε ρυθμίσεις απασχόλησης, σύμφωνα με μια έρευνα. Ένας άλλος σημείωσε μια αύξηση στα rads που ασκούν σε ιδιωτικές συμφωνίες μετοχών, ενώ ένα τρίτο αποκάλυψε ανησυχίες σχετικά με αυτές τις τάσεις μεταξύ των ακτινολόγων πρώιμης σταδιοδρομίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η ισχυρή τεχνολογία στον ιατρικό τομέα ως ο κύριος πυλώνας στην παρούσα εποχή

Οι βελτιώσεις στην υγειονομική περίθαλψη θα ξεπεράσουν την τρέχουσα κρίση για τη δημόσια υγεία

Πώς η ψηφιακή τεχνολογία βελτιώνει την παροχή θεραπειών ψυχικής υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημαντικές διακρίσεις για την Allergan Aesthetics στα Medical Beauty Awards 2021

Allergan Aesthetics: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, απονεμήθηκε στην Allergan Aesthetics το πλατινένιο βραβείο στην κατηγορία Καινοτόμες Ενέσιμες Θεραπείες, για τη συνολική προσφορά της εταιρείας στις ενέσιμες θεραπείες προσώπου, με κορυφαία καινοτόμα brands τα οποία αναγνωρίζονται από επαγγελματίες υγείας και θεραπευόμενους.

Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer : Aνακοινώνει την έναρξη του Rotational Graduate Program

Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer : Για την επιλογή των αποφοίτων, το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας πραγματοποίησε πρόσφατα έναν μαραθώνιο καινοτομίας (Hackathon) σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και με το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας.

H AbbVie στις 20 πιο αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις στην Ελλάδα

AbbVie: Η διάκριση αυτή αναδεικνύει το κοινωνικό και επιχειρηματικό αποτύπωμα της AbbVie η οποία εργάζεται καθημερινά για να επιτύχει μία ισορροπημένη σχέση μεταξύ επιχειρηματικότητας και ανταπόδοσης στην κοινωνία μέσα από την ασφάλεια και την καινοτομία των θεραπειών της, τη συμβολή της στη βιωσιμότητα και βελτίωση του συστήματος υγείας, τη δέσμευσή της σε δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας και την επένδυση σε στρατηγικές που επιτυγχάνουν ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής για τους εργαζομένους της.

Υπό αξιολόγηση το εμβόλιο της Sanofi/GSK κατά του κορωνοϊού

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε την αξιολόγηση σε πραγματικό χρόνο του εμβολίου που παρασκεύασαν η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi και η βρετανική GlaxoSmithKline, το πέμπτο εμβόλιο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών αρχών.

Allergan Aesthetics:Καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM®

Για πολλούς, το ιδανικό Lip Look διαφέρει. Τα καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM® σμιλεύουν μοναδικά τα χείλη αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά κάθε γυναίκας. Το #1 brand παγκοσμίως στα fillers προσώπου με υαλουρονικό οξύ JUVÉDERM®  δημιουργεί αποτελεσματικά και ασφαλή προϊόντα με έμπνευση την ξεχωριστή προσωπικότητα κάθε γυναίκας.