Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ: Γιατί οι γυναίκες γιατροί συνεχίζουν να υποαμείβονται έναντι των ανδρών;

ΗΠΑ: Γιατί οι γυναίκες γιατροί συνεχίζουν να υποαμείβονται έναντι των ανδρών;

Στην εσωτερική ιατρική, οι γυναίκες κερδίζουν λιγότερα από τους άνδρες, ακόμη και όταν είναι στην ίδια ειδικότητα και εργάζονται τις ίδιες ώρες σε παρόμοια είδη ιατρικών πρακτικών, σύμφωνα με μια μελέτη των ΗΠΑ.

Συνολικά, το ήμισυ των γυναικολόγων ανδρών έχουν ετήσιους μισθούς τουλάχιστον $ 250.000, σε σύγκριση με $ 200.000 για τις γυναίκες, όπως έδειξε η ανάλυση των δεδομένων της έρευνας από 374 πλήρους απασχόλησης γιατρούς. Αυτό μεταφράζεται σε γυναίκες που κερδίζουν 80 σεντς για κάθε δολάριο που κερδίζουν οι άνδρες, αναφέρουν ερευνητές στα Annals of Internal Medicine.

“Η αποζημίωση στην ιατρική είναι εξαιρετικά περίπλοκη και συχνά αδιαφανής”, δήλωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης Renee Butkus, διευθύντρια της πολιτικής υγείας στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ιατρών στην Ουάσινγκτον, D.C.

Η συνολική αποζημίωση μπορεί να περιλαμβάνει βασικούς μισθούς, επιχορηγήσεις για άλλες θέσεις εργασίας, διάφορα πρότυπα παραγωγικότητας, κλινική και μη κλινική υποστήριξη και γραφείο και εργαστηριακό χώρο, δήλωσε η Butkus. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο για τις γυναίκες στην ιατρική να καταλάβουν εάν, ή γιατί, κερδίζουν λιγότερο από τους άνδρες.

“Οι γυναίκες στην ιατρική αντιμετωπίζουν άλλες προκλήσεις, όπως  οι διακρίσεις, η προκατάληψη του φύλου, το πολιτιστικό περιβάλλον του χώρου εργασίας και η ανάγκη για καλύτερη ενσωμάτωση στην εργασία και την ζωή”, πρόσθεσε η Butkus. “Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας και στην αποζημίωση και πρέπει να καταβληθούν συντονισμένες προσπάθειες για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως το δυναμικό των γυναικών στην ιατρική”.

Πως έγινε η έρευνα

Για την έρευνα, οι ερευνητές ρώτησαν τους ιατρούς για το εκτιμώμενο ετήσιο εισόδημά τους πριν από τους φόρους, συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε μισθού, μπόνους και εισφορών για την κατανομή των κερδών. Για τους γιατρούς που ανήκουν σε επιχειρήσεις, οι ερευνητές ρώτησαν για τα κέρδη μετά από φορολογικά εκπιπτόμενα επιχειρηματικά έξοδα αλλά πριν από τον φόρο εισοδήματος.

Οι γυναίκες κέρδισαν λιγότερα από τους άνδρες σε κάθε ειδικό ιατρείο, ξεκινώντας από ένα κενό 29.000 δολαρίων για τους ειδικούς της εσωτερικής ιατρικής σε ένα χάσμα 45.000 δολαρίων για τους υπο-ειδικούς.

Μεταξύ των ιατρών που διέθεταν πρακτικές, οι γυναίκες κέρδιζαν συνήθως 72.500 δολάρια λιγότερο από τους άνδρες κάθε χρόνο. Όταν οι γυναίκες ήταν εργαζόμενες και όχι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, κέρδισαν γενικά 43.000 δολάρια ετησίως λιγότερο από τους άνδρες.

Για τους γιατρούς που πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους παρέχοντας άμεση φροντίδα των ασθενών, το ετήσιο εισόδημα των γυναικών υποχώρησε αυτό που οι άνδρες έκαναν με περίπου 37.500 δολάρια.

Όταν οι γιατροί είχαν  διοικητικούς ρόλους, οι γυναίκες κέρδισαν περίπου 52.500 δολάρια ετησίως λιγότερο από τους άνδρες. Οι διαφορές μεταξύ των φύλων στον μισθό ήταν οι ίδιες ανεξάρτητα από το αν οι γιατροί είχαν παιδιά. Ένας περιορισμός της μελέτης είναι ότι μόνο το 56% των γιατρών που προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στην έρευνα το έπραξαν.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν μέλη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ιατρών και είναι επίσης πιθανό οι απαντήσεις τους να μην αντικατοπτρίζουν το εισόδημα των γυναικολόγων που δεν ήταν μέλη ή των ιατρών σε άλλες ιατρικές ειδικότητες.

“Αυτή η περιγραφική μελέτη δεν προσπαθεί να προσαρμοστεί πλήρως σε πιθανούς παράγοντες που θα μπορούσαν να συμβάλουν σε αυτές τις ανισότητες, αλλά εξακολουθεί να δείχνει ότι οι γυναίκες και οι άνδρες σε πολύ παρόμοια πεδία – διεξαγωγή έρευνας ή διδασκαλία νέων γιατρών – έχουν τεράστιες διαφορές στους μισθούς τους” σύμφωνα με την  Barbara Turner της Σχολής Ιατρικής του Keck στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Μπολσονάρο της Βραζιλίας πρόκειται να συναντηθεί στον ΟΗΕ παρά το γεγονός ότι δεν είναι εμβολιασμένος

Ξεκινούν τον Οκτώβρη οι εμβολιασμοί για κορωνοϊό στον παιδίατρο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στις 30/9 ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση στους άνω των 60 και υγειονομικούς

Τρίτη δόση εμβολίου: Επιπλέον, την επόμενη εβδομάδα ξεκινά και ο εμβολιασμός στις μονάδες χρόνιας φροντίδας ηλικιωμένων από τις κινητές μονάδες ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Μαρία Θεοδωρίδου: 3η δόση για ηλικιωμένους σε μονάδες φροντίδας, άτομα άνω των 60 και υγειονομικούς

Θεοδωρίδου τρίτη δόση: Η κα Θεοδωρίδου υπενθύμισε την θετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τρίτη δόση σε ανοσοκατασταλμένους και πρόσθεσε πως μετά από αυτούς σειρά για τρίτη δόση έχουν οι ηλικιωμένοι που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας, η ηλικιακή ομάδα των ατόμων άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ

Επίσκεψη Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στο ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ: Σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός κ. Πλεύρης επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Παπαευσταθίου και συζήτησαν για την πορεία της Covid-19 αλλά και για τις ανάγκες του ΕΣΥ.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορα αντιμετωπίζει ο Τζο Μπάιντεν λόγω των 10.000 μεταναστών κυρίως από την Αϊτή

Σε δήλωσή του, το Border Patrol ανέφερε ότι αυξάνει το προσωπικό στο Ντελ Ρίο για να διευκολύνει μια «ασφαλή, ανθρώπινη και τακτική διαδικασία». Παρέχονται πόσιμο νερό, πετσέτες και φορητές τουαλέτες, προσθέτει η ανακοίνωση, ενώ οι μετανάστες περιμένουν να μεταφερθούν σε εγκαταστάσεις.

Tο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για το «νέο ΕΣΥ»

Σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ υγεία:Tο σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ» παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.