Συνέδρια

2.814 σύνεδροι έδωσαν δυναμικό «παρών» στο Hellas PHARM 2017

2.814 σύνεδροι έδωσαν δυναμικό «παρών» στο Hellas PHARM 2017

2.814 σύνεδροι και 140 χορηγοί έδωσαν δυναμικό «παρών» στο Hellas PHARM 2017 που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, στις 1 και 2 Απριλίου 2017, στο Helexpo Maroussi, και τελούσε υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Πιο συγκεκριμένα, τη διοργάνωση επισκέφτηκαν 2.814 σύνεδροι και τη στήριξαν 140 χορηγοί. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΦΣΑ, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος,
«Ο στόχος του συνεδρίου επετεύχθη. Οι εισηγήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του προγράμματός του έδωσαν αφορμή για προβληματισμό και συνέβαλαν στο να παρουσιαστούν απόψεις και γνώμες που θα βοηθήσουν τον Φαρμακοποιό στην καθημερινότητά του. Και όλα αυτά, με το βλέμμα στραμμένο στις προοπτικές και τις ευκαιρίες, που διαγράφονται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.»

Για τον λόγο αυτό, το ενδιαφέρον των φαρμακοποιών συγκέντρωσε η ενημερωτική επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Ιατροτεχνολογικά προϊόντα – Διαιτητικές τροφές – Ορθοπαιδικά – Επιθέματα – Συσκευές: ποια είναι, πώς χορηγούνται, πώς αποζημιώνονται».
«Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδείξουμε τις ευκαιρίες που προκύπτουν μέσα από τη νέα σύμβαση που υπογράφηκε με τον ΕΟΠΥΥ και που, ουσιαστικά, αποτελεί προέκταση της παλιάς σύμβασης που υπάρχει για τα φάρμακα», τόνισε ο κ. Λουράντος κάνοντας την εισαγωγή σε αυτή την ενότητα. Και συμπλήρωσε πως «Οι φαρμακοποιοί έχουν την ευκαιρία, μέσα από την πώληση αυτών των προϊόντων να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην ελληνική κοινωνία ως πυλώνες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ παράλληλα ενισχύεται και ο τζίρος τους κατά 150-160 εκατ. €».

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Σωτήριος Μπερσίμης, τόνισε την «αναγκαιότητα για τη μείωση του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, με ταυτόχρονη, δίκαιη απαίτηση για ποιοτικές, ισότιμες, προσβάσιμες και επαρκείς υπηρεσίες προς όλους, σε ένα πλαίσιο που το κέντρο δεν είναι ο ΕΟΠΥΥ, το κέντρο δεν είναι το φαρμακείο, το κέντρο δεν είναι ο γιατρός, αλλά είναι ο ασθενής. Έτσι λοιπόν επιβάλλονται σημαντικές πολιτικές και τεχνοκρατικές παρεμβάσεις». Και πρόσθεσε «Η σύμβαση με τους φαρμακοποιούς είναι ένα σημαντικό βήμα. Από την πλευρά μας λοιπόν, βήμα-βήμα υλοποιούμε ένα προσεκτικά δομημένο σχέδιο με τελικό στόχο την προστασία των πολιτών. Είπαμε ότι ο στόχος μας είναι ο ασθενής».

Στη συνέχεια, ο κ. Νικόλαος Παπανικολάου, προϊστάμενος Τμήματος Σχεδιασμού Συστημάτων της Διεύθυνσης Πληροφορικής ΕΟΠΥΥ, αναφέρθηκε στην «επίλυση προβλημάτων λειτουργίας e-ΔΑΠΥ» και προχώρησε στην προσομοίωση εκτέλεσης προγράμματος e-ΔΑΠΥ, καθώς και εκκαθάρισης και αποζημίωσης συνταγών.

Παράλληλα, εκπρόσωποι εταιρειών που διακινούν προϊόντα αυτών των κατηγοριών αναφέρθηκαν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε κατηγορίας, σε θέματα προδιαγραφών και ποιότητας, αλλά και σε θέματα εξυπηρέτησης και ενημέρωσης του κοινού.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν ακόμα:
• Το 1o Pharma Talks «Είμαι φαρμακοποιός – το φαρμακείο μέσα από τα μάτια μου», μια καινοτομία του συνεδρίου, με παρουσιάσεις ιδεών για το φαρμακείο από τις φαρμακοποιούς Άννα Κυριακούδη, Μαρία Σταθογιάννη και Ευρυδίκη Ψυχαράκη.
• Το στρογγυλό τραπέζι για τη «Διαχείριση φαρμακοθεραπείας και συμμόρφωση ασθενών», καθώς η μη ακριβής συμμόρφωση των ασθενών με τη φαρμακευτική τους αγωγή αναγνωρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στον τομέα της υγείας σήμερα. Το πολύ ενδιαφέρον θέμα ανέπτυξε ο φαρμακοποιός κ. Γιώργος Κουτέπας, ενώ η κυρία Σοφία Κούνουπα, γενική διευθύντρια της εταιρείας NOUFIO, παρουσίασε τη διαδικτυακή εφαρμογή TAKE CARE, για τη διαχείριση της φαρμακοθεραπείας και τη συμμόρφωση των ασθενών με τη φαρμακευτική αγωγή τους.
• Το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Επαγγελματική ανάπτυξη των φαρμακοποιών», όπου αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στην προσωπική και επαγγελματική επιτυχία μέσα από δυσκολίες και κρίση, καθώς και οι αρχές χρηματοοικονομικής διαχείρισης φαρμακείου.
• Η 4η Ημερίδα της ΕΕΟΦ «διά χειρός φαρμακοποιού», με θέματα που αφορούσαν στη φαρμακογνωστική προσέγγιση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων, στη φαρμακοτεχνία και φυτοθεραπεία.
• Τέλος, επιστημονικές ομιλίες ιατρικού και φαρμακευτικού ενδιαφέροντος.
Ξεχωριστή στιγμή στο συνέδριο ήταν η απονομή των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς, για την ανάδειξη και επιβράβευση των καλύτερων καινοτομιών και πρακτικών στην αγορά των φαρμακείων για το 2017. Πιο συγκεκριμένα, 9 κατηγορίες βραβείων, 2 βραβεία (platinum & gold) σε κάθε κατηγορία και 18 νικητές. Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η βράβευση του ιδρυτή και προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, κ. Παύλου Γιαννακόπουλου για το συνολικό έργο και την προσφορά του στην ελληνική φαρμακευτική αγορά.

Χορηγός Επικοινωνίας: www.healthweb.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Prix Galien Greece : Δίνει Νόμπελ υπό το πρίσμα της πανδημίας

Στερεότυπα και σεξιστικές αναφορές στο διαφημιστικό σποτ για τη γονιμότητα ακυρώνουν το συνέδριο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Forum για τη Δημοσιογραφία Ι 17-18-19 Φεβρουαρίου

Forum για τη Δημοσιογραφία: Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να προβληματιστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ενδιαφέρουσα ομιλία Τσιόδρα σε διαδικτυακό σεμινάριο του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής,

«Η στρατηγική είναι να τηρούνται τα μέτρα της αποσταστασιοποίησης με ταυτόχρονο εμβολιασμό του πληθυσμού», εξήγησε και συμπλήρωσε ότι «αυτό εξασφαλίζει ένα χαμηλό και σταθερό αριθμό λοίμωξης κι έτσι εξισορροπούνται τα αρνητικά αποτελέσματα στη δημόσια υγεία, το κοινωνικό και το οικονομικό κόστος».

Εκδήλωση για τον εμβολιασμό COVID-19 στους χρόνιους ασθενείς

H Ένωση Ασθενών Ελλάδας διοργανώνει μία ενημερωτική εκδήλωση για τον εμβολιασμό COVID-19 στους χρόνιους ασθενείς, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2020 στις 18:00, με κεντρικούς καλεσμένους το Γεν. Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου.

Πανελλήνιο Συνέδριο ΣΦΕΕ: Σχέδιο με δράσεις σε 7 άξονες

Ο ΣΦΕΕ έχει υποβάλει ένα τεκμηριωμένο σχέδιο για ένα βιώσιμο σύστημα υγείας με επίκεντρο τον ασθενή, το οποίο, όπως και στις Εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Εποπτείας και την Έκθεση Πισσαρίδη, κινείται στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων και της αναπροσαρμογής της δαπάνης.

Cancer week boussias: Μία εβδομάδα αφιερωμένη στη μάχη κατά του καρκίνου

Για πρώτη φορά φέτος από 19 έως 23 Οκτωβρίου το «CANCER WEEK», η εβδομάδα που είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά τουκαρκίνου ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με το ευρύτερο κοινό, τόσο στην Ελλάδα όσοκαι στην Κύπρο, για να παρουσιάσει όλες τις εξελίξεις και τις προκλήσεις γύρω από τον Καρκίνο. Διευρύνοντας τη θεματολογία του και σε θέματα που […]

Συνέδριο : Νοσοκομείο – Φάρμακο – Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός

Συνέδριο :Για πέμπτη συνεχή χρονιά το συνέδριο για το Νοσοκομείο, το Φάρμακο και τον Ιατροτεχνολογικό Εξοπλισμό έρχεται να ανοίξει το μεγάλο θέμα της δευτεροβάθμιας περίθαλψης στη χώρα μας, παρουσιάζοντας τις προκλήσεις, τις προτάσεις, τις συνέργειες που αναπτύσσονται, αλλά και τις ευκαιρίες του κλάδου. Στη θεματολογία του φετινού συνεδρίου κύριο θέμα θα αποτελέσει η διαχείριση της […]

Διήμερο ογκολογικό συνέδριο στην Αθήνα 31/01 & 0Ι/02/2020

«Ογκολογικά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις» τίθενται στο ετήσιο διήμερο συνέδριο της ΑΚΟΣ, με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων από το σύνολο των ειδικοτήτων, που εμπλέκονται με τον ογκολογικό ασθενή, το οποίο θα λάβει χώρα, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου και το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020, στο Airotel Stratos Vassilikos Hotel (Μιχαλακοπούλου 111, Αθήνα). Με αφορμή το συνέδριο, η […]