Επιχειρηματικά

SMA παράλυση: Νέο φάρμακο δίνει λύση

SMA παράλυση: Νέο φάρμακο δίνει λύση

Νέα δεδομένα δίνουν λύση στα παιδιά με προβλήματα ανάπτυξης του νωτιαίου μυαλού, αφού ένα επαναστατικό φάρμακο υπόσχεται εξαιρετική ανάπτυξη ακόμα και 5 χρόνια μετά την θεραπεία με αυτό, αλλά και πολλά άλλα οφέλη.

Η ανακάλυψη ενός καινούργιου φαρμάκου έρχεται να δώσει λύση ανακούφισης στα παιδιά που πάσχουν από την νόσο (SMA), και να δώσει ελπίδα αισιοδοξίας για την ανάπτυξης τους ακόμα και κάποια χρόνια μετά την υποβολή τους στην θεραπεία.

Πιο συγκεκριμένα το φάρμακο onasemnogene abeparvovec, μετά την δοκιμή του σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας έδειξε ότι μπορεί να τους χορηγηθεί και να καταφέρει θεαματικά αποτελέσματα.

Οφέλη του φαρμάκου μετά την χορήγηση σε παιδιά με (SMA)

Τα παιδιά με SMA που έλαβαν θεραπεία σε προ συμπτωματικό στάδιο πέτυχαν φυσιολογικά ηλικιακά κινητικά ορόσημα, όπως:

 1. να κάθονται
 2. να στέκονται όρθια
 3. να περπατούν
 4. δεν χρειάστηκαν αναπνευστική υποστήριξη ή υποστήριξη σίτισης
 5. δεν παρουσίασαν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες που να σχετίζονται με τη θεραπεία.

Δεδομένα κλινικών πρακτικών

 • Τα δεδομένα από την κλινική πρακτική δείχνουν ότι τα μεγαλύτερα παιδιά  από 6 μηνών και πάνω πέτυχαν κλινικά σημαντικό όφελος μόνο με το onasemnogene abeparvovec.
 • Δύο μακροχρόνιες μελέτες παρακολούθησης δείχνουν ότι, χρόνια μετά τη θεραπεία, το onasemnogene abeparvovec οδήγησε στην επίτευξη νέων ορόσημων, αφού κατάφερε να λειτουργήσει στον οργανισμό τους ακόμα και 5 χρόνια μετά την θεραπεία τους
 • Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 1.000 παιδιά με SMA έχουν λάβει θεραπεία με onasemnogene abeparvovec σε κλινικές δοκιμές.

Υποσχέσεις θεραπείας

 1. Αυτό το νέο φάρμακο υπόσχεται ότι αν ληφθεί άμεσα από παιδιά με προσυμπτωματικά συμπτώματα θα είναι πολύ ωφελημένα αφού είναι τόσο ισχυρή η σύνθεση του που μπορεί ακόμα και 5 χρόνια μετά να εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσει η ανάπτυξη κανονικά του νοτιαίου Μυελού, ενώ με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία η παράλυση ήταν δεδομένη.
 2. Επίσης τα παιδιά που έλαβαν την θεραπεία 6 μηνών , σε μεταγενέστερο στάδιο εξελίχθηκε πάρα πολύ καλά αφού μπορούσαν να κινούνται και δεν αποφεύχθηκε η παράλυση τους και μπορούσαν να στέκονται κανονικά.

Ευρύματα θεραπείας

 • Η θεραπεία με το συγκεκριμένο φάρμακο έχει μέχρι στιγμής διενεργηθεί σε 1.000 άτομα και τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά και υποσχόμενα.

Ακολουθεί βίντεο αφιερωμένο στα παιδιά με (SMA).


 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα απαλλαγείτε από τους μυϊκούς σπασμούς στην προπόνηση

Διαγνωστικό τέστ κορωνοϊός: Εγκρίθηκε το επίσημο

Εμβόλια Παρενεργειες: Δες όλες όσα δημιουργούν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

8ο ΠΣΕΦ ΦΣΘ: Ο «DIAS» επιτυγχάνει την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα

Στην ανάπτυξη ενός νέου διαγνωστικού εργαλείου, το οποίο θα ανιχνεύει σε πρώιμο στάδιο τον καρκίνο του πνεύμονα, στοχεύει το πρότζεκτ DIAS (Diagnostic Investigation Accurate System) που υλοποιεί η ομάδα IGEM-MetaThess του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Bristol Myers Squibb αναδεικνύεται Best Workplace 2022

Στις κορυφαίες θέσεις της λίστας με τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν για τις εξαιρετικές πρακτικές διαχείρισης και ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού τους, κατατάσσεται φέτος η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb (BMS) Ελλάδας.

H Novartis Hellas επίσημος χορηγός του Spetsathlon 2022

Η Novartis Hellas θα είναι επίσημος υποστηρικτής του αθλητικού θεσμού Spetsathlon που θα λάβει χώρα στις Σπέτσες ξεκινώντας σήμερα στις 13 εώς 15 Μαΐου 2022, με την καμπάνια ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα «Baware».

Δύο υποτροφίες για σπουδές σε παραϊατρικά επαγγέλματα

Η MSD βρέθηκε πρόσφατα στο Ηράκλειο Κρήτης για την ετήσια συνάντηση της και πιστή στο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης “Life Matters” που υλοποιεί, στήριξε το έργο του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου στην αντιμετώπιση της γυναικείας κακοποίησης.