Επιχειρηματικά

ΣΕΙΒ: Σταθερή προσήλωση στην τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας

ΣΕΙΒ: Σταθερή προσήλωση στην τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας

ΣΕΙΒ: Συζήτησε το θέμα της καταγγελλόμενης απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ από εταιρείες εισαγωγής και εμπορίας επιθεμάτων που ήρθε στο φως της δημοσιότητας στις 15 Νοεμβρίου.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ), με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα για «απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ» προέβη εκτάκτως, σε Διοικητικό Συμβούλιο, στις 16 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα της καταγγελλόμενης απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ από εταιρείες εισαγωγής και εμπορίας επιθεμάτων που ήρθε στο φως της δημοσιότητας στις 15 Νοεμβρίου.

Μετά από εκτενή συζήτηση του θέματος το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου δήλωσε απερίφραστα την σταθερή προσήλωσή του Συνδέσμου στην τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας σε όλο το φάσμα των συναλλαγών των μελών του κατά την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητά τους. Αποφάσισε δε ομόφωνα πως θα παρακολουθεί ενδελεχώς την υπόθεση και σε περίπτωση που διακριβωθεί ότι ενέχονται σε αυτήν μέλη του, θα κινήσει τις προβλεπόμενες από το Καταστατικό και τον Κώδικα Δεοντολογίας του διαδικασίες.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΙΒ κ. Δημήτρης Νίκας ανέφερε σχετικά: «Ο ΣΕΙΒ, ο μεγαλύτερος και παλαιότερος
Σύνδεσμος εταιρειών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (Ι/Π) έχει συντάξει και εφαρμόζει «Κώδικα
Δεοντολογίας» που είναι σύννομος με την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία, τις σχετικές αποφάσεις θεσμικών οργάνων που διέπουν και ρυθμίζουν τον κλάδο μας και είναι ταυτόχρονα απολύτως προσαρμοσμένος και ευθυγραμμισμένος με τον αντίστοιχο κώδικα των Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Ι/Π.

Σκοπός του είναι, μεταξύ άλλων, να προτρέπει τα μέλη του Συνδέσμου στο να κατανοούν και να εφαρμόζουν συστηματοποιημένους και κοινά αποδεκτούς κανόνες καλής και υγιούς επαγγελματικής πρακτικής. Μεταξύ των θέσεων του Συνδέσμου, όπως πολλές φορές έχει τονιστεί είναι η ανάπτυξη ενός διαφανούς και αποτελεσματικού συστήματος προμηθειών. Προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε δίπλα στην πολιτεία και τους εμπλεκόμενους φορείς, για τη διασφάλιση και προάσπιση των συμφερόντων του Έλληνα ασφαλισμένου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΣΕΙΒ: Άνω των 2,3 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών των εταιρειών με Ιατροτεχνολογικά  προϊόντα 

ΣΕΙΒ: Διογκώνονται οι νοσοκομειακές οφειλές

Η ιατρική τεχνολογία έχει πρωταγωνιστικό  ρόλο στον μετασχηματισμό των συστημάτων υγείας

ΣΕΙΒ: Να ενημερωθούν τα νοσοκομεία για το μηδενικό ΦΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Win Medica: Νέος πρόεδρος o Δημήτρης Τρύφων

Η Win Medica ανακοινώνει την νέα Διοίκηση και το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με Πρόεδρο Δ.Σ., τον κ. Δημήτριο Τρύφων και Αντιπρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον κ. Χρήστο Σωτηρίου

Acting Together Παγκόσμιο πρόγραμμα της Sanofi για την υποστήριξη εργαζομένων με καρκίνο και κρίσιμες ασθένειες

Cancer & Work: Η Sanofi Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη του παγκόσμιου προγράμματος “Cancer & Work: Acting Together”, το οποίο υποστηρίζει οικονομικά, συναισθηματικά και κοινωνικά κάθε εργαζόμενο που επηρεάζεται από τον καρκίνο και άλλες κρίσιμες ασθένειες.