Επιχειρηματικά

RAFARM: Μια μεγάλη ελληνική φαρμακοβιομηχανία, με ηγετική παρουσία στη διεθνή αγορά

RAFARM: Μια μεγάλη ελληνική φαρμακοβιομηχανία, με ηγετική παρουσία στη διεθνή αγορά

Εάν θα έπρεπε να περιγράψουμε με λίγα λόγια τη RAFARM, θα λέγαμε ότι πρόκειται για μια ηγέτιδα Ελληνική φαρμακοβιομηχανία της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς φαρμάκου η οποία -  στα σχεδόν 50 χρόνια ιστορίας της - έχει μια σταθερά ανοδική πορεία και κάθε μέρα κάνει ένα βήμα μπροστά.   

H RAFARM είναι σήμερα μια εξωστρεφής ελληνική φαρμακευτική εταιρεία, με εξειδίκευση στην ανάπτυξη και παραγωγή οφθαλμικών και σύνθετων ενέσιμων φαρμακευτικών προϊόντων. Ένας από τους στόχους της Εταιρείας είναι να εξελιχθεί σε ηγέτιδα στα οφθαλμικά προϊόντα στις μεγάλες παγκόσμιες αγορές και για τον λόγο αυτό εισάγει καινοτομία σε όλα τα στάδια ανάπτυξης και παραγωγής, εφαρμόζει νέα επιχειρηματικά μοντέλα και επενδύει στην ανάπτυξη φαρμάκων προστιθέμενης αξίας που καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών και τις απαιτήσεις των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης.

Συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες στην Ελλάδα, έχει παρουσία και στις 5 ηπείρους, εξάγει σε 60 χώρες, έχει 1.100 ενεργές άδειες προϊόντων σε όλο τον κόσμο, επενδύει ετησίως το 13% του καθαρού κύκλου εργασιών της σε R&D,  δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και ενδυναμώνει την ομάδα της με επιστήμονες  υψηλής εξειδίκευσης.

Οι επιτυχίες της RAFARM πολλές και σημαντικές. Αξιοσημείωτη είναι η είσοδος της στην αγορά των ΗΠΑ, όπου το 2017 ήταν η 1η ελληνική φαρμακοβιομηχανία που πήρε πιστοποίηση από τον FDA για την ανάπτυξη και παραγωγή στείρων και σύνθετων φαρμακευτικών σκευασμάτων. Έως τώρα έξι προϊόντα της εταιρείας κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, ενώ αναμένεται σύντομα έγκριση κυκλοφορίας για άλλα επτά φαρμακευτικά σκευάσματα.

Oι εξαγωγές της Εταιρείας έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια και αντιπροσωπεύουν το 75% της παραγωγής, το επιχειρησιακό πλάνο της RAFARM προσβλέπει σε περεταίρω αύξηση των εξαγωγών με ανάπτυξη νέων προϊόντων, μεγαλύτερη διείσδυση στη μεγάλη αγορά των ΗΠΑ και άνοιγμα της ιδιαιτέρως απαιτητικής αγοράς της Κίνας όπου μόλις πρόσφατα έλαβε έγκριση κυκλοφορίας το πρώτο της προϊόν.

Επενδύοντας στην ανάπτυξη

 Η RAFARM υλοποιεί ένα σημαντικό επενδυτικό πλάνο 120 εκατ. ευρώ για τα έτη 2021-2027 και συμμετέχει ενεργά στον μετασχηματισμό της βιομηχανίας φαρμάκου, με στόχο να γίνει η Ελλάδα παραγωγικό και ερευνητικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι επενδύσεις προέρχονται κατά κύριο λόγο από ιδία κεφάλαια και πραγματοποιούνται στην Ελλάδα.

Το επενδυτικό της πλάνο περιλαμβάνει το νέο υπερσύγχρονο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης, τη δημιουργία νέων κτιριακών εγκαταστάσεων παραγωγής, σύγχρονων εργαστηρίων ποιοτικού ελέγχου, νέων θέσεων εργασίας, νέες συνεργασίες με διεθνούς κύρους Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά ιδρύματα, καθώς και ενέργειες για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Καινοτομώντας με την αξιοποίηση της νανοτεχνολογίας

Η RAFARM ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καινοτομία μέσα από  στρατηγικές συνεργασίες με ερευνητικά ιδρύματα υψηλού κύρους. Εξαιρετική επιτυχία της εταιρείας αποτελεί η συνεργασία με τον Καθηγητή Simon Benita – ιδρυτή της εταιρείας ΒNS –  και την ομάδα του από το Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ για την αξιοποίηση της νανοτεχνολογίας στην ανάπτυξη νέων πρωτοπόρων οφθαλμικών προϊόντων.

RΑFARM και BNS, δημιουργούν μια νέα ελληνική εταιρεία τη ΒNS Ophthalmics (BNSO) που θα αναπτύσσει και θα παράγει μια σειρά καινοτόμων φαρμακευτικών προϊόντων για την αντιμετώπιση ανικανοποίητων θεραπευτικών αναγκών στην Οφθαλμολογία. Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας των δυο εταιρειών είναι πολλά υποσχόμενος για σημαντικά ορόσημα σε αυτή τη θεραπευτική κατηγορία. Η ισραηλινή startup BNS που αξιοποιεί τη δική της πλατφόρμα νανοτεχνολογίας, θα υποστηρίξει την BNSO με την πνευματική της ιδιοκτησία και την τεχνογνωσία της στο R&D, ενώ η RAFARM θα συνεισφέρει με την εξειδικευμένη γνώση της ομάδας R&D, θα συμβάλει με την κατάλληλη χρηματοδότηση και θα διαθέσει τις υποδομές της στην ανάπτυξη και παραγωγή σε εμπορική κλίμακα.

Η RAFARM ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 1974 και παραμένει πιστή στο όραμα και τη φιλοσοφία του ιδρυτή της Ν. Ρασσιά, διατηρεί χαμηλό προφίλ, θέτει  πάντα υψηλούς στόχους, και έχει ως μυστικό επιτυχίας τους ανθρώπους της.

Στη νέα αναπτυξιακή της πορεία, στόχος  είναι να εξελίσσεται πέρα από το προφανές και να δημιουργεί θετικό αποτύπωμα στην υγεία και την κοινωνία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΕΦ: Ενενήντα χρόνια στηρίζει τον Έλληνα ασθενή, την ελληνική οικονομία και κοινωνία

Η BNS και η RAFARM ιδρύουν την BNS Opthalmics

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ως πυλώνας ανάπτυξης, σταθερότητας και επάρκειας φαρμάκων

Σημαντική διάκριση για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία RAFARM

Eλληνικές φαρμακοβιομηχανίες: Σειρά δράσεων για την στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας

33 περίπτερα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην διεθνή έκθεση CPhI 2019

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Επιδίωξη του έργου για το Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό είναι η διάδοση – διάχυση – απόκτηση χρηματοοικονομικών γνώσεων, χρηματοοικονομικής παιδείας και η απόκτηση δεξιοτήτων σε σχέση με τα πιο πάνω.

zisto_alliws: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης από τη Pfizer Hellas για την Ατοπική Δερματίτιδα

Την νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Aτοπική Δερματίτιδα με κεντρικό μήνυμα #zisto_alliws  παρουσίασε η Pfizer Hellas. Η νέα εκστρατεία ενημέρωσης τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ).

Ελληνική HPV Εταιρεία - Ημέρα δράσης για την εξάλειψη καρκίνου τραχήλου μήτρας

Η πρωτοβουλία αναδεικνύει τη σημασία της ενημέρωσης, του εμβολιασμού, και των τακτικών εξετάσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Διάκριση της Servier Hellas στα HR Awards 2023

Τιμητική διάκριση για τη δέσμευσή της να προασπίζει την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων της, εντός και εκτός του εργασιακού τους περιβάλλοντος, απέσπασε η Servier Hellas στα HR Awards 2023, λαμβάνοντας χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Excellence in Workplace Well-being» για την πρωτοβουλία «The COLONO45».