Επιχειρηματικά

Ψηφιακή υγεία επιχείρηση: Οι εταιρείες ψηφιακής υγείας συγκέντρωσαν 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας ρεκόρ για το πρώτο τρίμηνο

Ψηφιακή υγεία επιχείρηση: Οι εταιρείες ψηφιακής υγείας συγκέντρωσαν 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας ρεκόρ για το πρώτο τρίμηνο

Οι νεοσύστατες εταιρείες ψηφιακής υγείας συγκέντρωσαν ρεκόρ 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ψηφιακή υγεία επιχείρηση: Οι εταιρείες ψηφιακής υγείας συγκέντρωσαν 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας ρεκόρ για το πρώτο τρίμηνο. Οι νεοσύστατες εταιρείες ψηφιακής υγείας συγκέντρωσαν ρεκόρ 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2021. Οι μεγάλοι γύροι χρηματοδότησης τους ώθησαν τους προηγούμενους μήνες. Η φαινομενικά συνεχής ροή ανακοινώσεων χρηματοδότησης τον Μάρτιο οδήγησε τη χρηματοδότηση της ψηφιακής υγείας σε ένα νέο ρεκόρ. Οι νεοσύστατες εταιρείες συγκέντρωσαν 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 147 συμφωνίες το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με νέα έκθεση της Rock Health. Και αυξάνουν τους τζίρους τους με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό από τα προηγούμενα χρόνια.

Μεγάλο μέρος της δραστηριότητας προήλθε από μεγάλες συμφωνίες ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων και άνω. Αυτό συνέβαλε στην αύξηση του μέσου όρου της συμφωνίας από 31,7 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι σε 45,9 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2021.

Συνολικά, το πρώτο τρίμηνο έφερε ένα επιβλητικό 25 mega-deal, όπως:

Ro: 500 εκατομμύρια δολάρια

Insitro: 400 εκατομμύρια δολάρια

Hinge Health: 300 εκατομμύρια δολάρια

Komodo: 220 εκατομμύρια δολάρια

Κέδρος: 200 εκατομμύρια δολάρια

Dispatch Health: 200 εκατομμύρια δολάρια

Valo: 190 εκατομμύρια δολάρια

Lyra: 187 εκατομμύρια δολάρια

Color: 167 εκατομμύρια δολάρια

Evidation : 153 εκατομμύρια δολάρια

Οι νεοσύστατες εταιρείες αυξάνουν επίσης τα έσοδά τους δύο φορές πιο γρήγορα. Το 2017, χρειάστηκαν 12 χρόνια για τις νεοσύστατες εταιρείες να αυξήσουν το πρώτο τους “mega deal”. Τώρα, χρειάζονται κατά μέσο όρο έξι χρόνια. Αυξάνουν επίσης τις πηγές χρηματοδότησης. Από τον Ιανουάριο του 2020, 88 νεοσύστατες επιχειρήσεις έχουν συγκεντρώσει δύο ή περισσότερες πηγές, σύμφωνα με την έκθεση.

Ακόμα και με τους εντυπωσιακούς αριθμούς, οι επενδυτές φαίνεται να χάνουν χρήματα σε παρόμοιους τομείς όπως και τα προηγούμενα τρίμηνα. Πολλές από τις συμφωνίες εμπίπτουν σε κατ’ απαίτηση υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίες περιλαμβάνουν νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως η Hims και η Ro, καθώς και έρευνα και ανάπτυξη και διαχείριση της υγείας του πληθυσμού. Κοιτάζοντας συγκεκριμένα σε νεοσύστατες επιχειρήσεις που βασίζονται σε συνθήκες υγείας, οι νεοσύστατες εταιρείες ψυχικής υγείας οδήγησαν το πακέτο με μεγάλους τζίρους  που έθεσαν οι Lyra, BetterUp και Ginger, ακόμη και ξεπερνώντας την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η υγειονομική περίθαλψη της Amazon θα άλλαζε τα σχέδια ψηφιακής υγείας

Η ισχυρή τεχνολογία στον ιατρικό τομέα ως ο κύριος πυλώνας στην παρούσα εποχή

Τάσεις στην υγειονομική περίθαλψη του 2021

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Novartis : Υπογράφει συμφωνία με την Roche για θεραπεία ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Η Novartis υπογράφει αρχική συμφωνία για τη διάθεση παραγωγικής ικανότητας και τη μεταφορά τεχνολογίας για την παραγωγή της δραστικής ουσίας τοσιλιζουμάμπη της Roche.Η αρχική συμφωνία καλύπτει τη διάθεση των υπερσύγχρονων, μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεων παραγωγής βιολογικών φαρμάκων για την παραγωγή της δραστικής ουσίας τοσιλιζουμάμπης της Roche.Η συμφωνία αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά μετά τις πρόσφατες αρχικές συμφωνίες για τη διάθεση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων στις CureVac και BioNtech.

Άσσυλο Ανιάτων: Δημιουργία κέντρου αποκατάστασης

Άσσυλο Ανιάτων: Με την προέγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης για το νέο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής και Ημερήσιας Νοσηλείας του Ασύλου Ανιάτων από την Περιφέρεια Αττικής.

Χρυσή διάκριση για τη Chronoderm της CASTALIA

Αναγνωρίζοντας τις καινοτόμες ιδιότητες του αντιγηραντικού ορού Chronoderm Vitamine C 10% ULTRA της CASTALIA, οι καταναλωτές έδωσαν το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Φροντίδα Προσώπου», στα «Βραβεία Iatronet - Υγεία & Ομορφιά 2021», που υλοποίησε το ιατρικό site «iatronet.gr» και το περιοδικό υγείας «Υγεία & Ομορφιά».

Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ:  Ένα ιδανικό «πρώτο σπίτι» για να υποδεχτείτε το παιδί σας

Το Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, μέλος του μεγαλύτερου ιδιωτικού ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, του Hellenic Healthcare Group (HHG), αποτελεί την κορυφαία και πλέον αξιόπιστη επιλογή κάθε γονιού για τη γέννηση του παιδιού του, αφού εδώ και 42 χρόνια δημιουργεί γονείς. Μέχρι σήμερα στο ΜΗΤΕΡΑ έχουν γεννηθεί περισσότερα από 500.000 μωρά, σχεδόν το 11% των παιδιών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα από το 1979 έως σήμερα.

Η INTERAMERICAN χορηγός του Κ.Υ.Α.Δ.Α. για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο

Κοινωνικό Οδοντιατρείο: Σε συνέχεια των ενεργειών στις οποίες προχώρησε από την έναρξη της πανδημίας για την υποστήριξη της δημόσιας υγείας και ειδικότερα των δομών υγείας του Δήμου Αθηναίων, η INTERAMERICAN συνέδραμε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και για τη δημιουργία του Κοινωνικού Οδοντιατρείου. Το οδοντιατρείο, που στεγάζεται στο κεντρικό κτήριο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. στην οδό Πειραιώς, τέθηκε σε λειτουργία πρόσφατα, με σκοπό να προσφέρει υπηρεσίες στους εγγεγραμμένους ωφελούμενους από τα προγράμματα του Κέντρου, που απευθύνονται στον άστεγο και στον άπορο πληθυσμό της πόλης. Εξοπλισμένο με οδοντιατρική έδρα και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα, το Κοινωνικό Οδοντιατρείο παρέχει τη δυνατότητα για πλήρη οδοντο-στοματολογικό έλεγχο και έχει ως αποστολή του την πρόληψη και τη θεραπεία των συχνότερων παθολογικών καταστάσεων του στόματος και της γναθοπροσωπικής χώρας.