Τεχνολογία

Τάσεις και προβλέψεις χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας υγείας

Τάσεις και προβλέψεις χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας υγείας

Η ψηφιακή τεχνολογία υγείας καθίσταται κεντρική για την υγειονομική περίθαλψη. Η καλύτερη κατανόηση των τάσεων και των προβλέψεων για τη χρήση της θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ασχολούνται με το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και διαχειρίζονται τις ανάγκες τους σε υγειονομική περίθαλψη.

ΜΕΘΟΔΟΙ: Χρησιμοποιώντας δεδομένα από την Εθνική Έρευνα Συνέντευξης για την Υγεία, ερευνητές αξιολόγησαν τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας υγείας μεταξύ ατόμων ηλικίας ≥18 ετών στις ΗΠΑ σε 2 τομείς – 1) αναζήτηση πληροφοριών υγείας στο διαδίκτυο και 2) αλληλεπίδραση με παρόχους υγειονομικής περίθαλψης (π.χ. συνταγή, προγραμματίστε ιατρικό ραντεβού ή επικοινωνήστε με παρόχους υγειονομικής περίθαλψης).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Η μελέτη περιελάμβανε 253.829 άτομα, που αντιπροσωπεύουν 237,3 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ. Μέσης ηλικίας 49,6 ετών (SD, 18,4) · 51,8% γυναίκες και 65,9% λευκοί μη ισπανόφωνοι. Συνολικά, το 49,2% των ατόμων ανέφεραν ότι αναζητούν πληροφορίες για την υγεία στο Διαδίκτυο και το 18,5% ανέφεραν τουλάχιστον 1 αλληλεπίδραση με βάση την τεχνολογία με το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Μεταξύ 2011 και 2018, το ποσοστό που πραγματοποίησε αναζήτηση για πληροφορίες υγείας στο διαδίκτυο αυξήθηκε από 46,5% σε 55,3% (P <.001), ενώ το ποσοστό που χρησιμοποίησε τεχνολογία για αλληλεπίδραση με το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης αυξήθηκε από 12,5% σε 27,4% (P <. 001). Αν και η τεχνολογική αλληλεπίδραση με το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης αυξήθηκε στις περισσότερες υποομάδες, υπήρχαν σημαντικές ανισότητες στην έκταση της αύξησης μεταξύ κλινικών και κοινωνιοδημογραφικών υποομάδων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Η χρήση ψηφιακών τεχνολογιών υγείας αυξήθηκε μεταξύ 2011 και 2018, ωστόσο, η χρήση αυτών των τεχνολογιών ήταν άνιση μεταξύ των υποομάδων. Οι μελλοντικές καινοτομίες και στρατηγικές θα πρέπει να επικεντρωθούν στην επέκταση της εμβέλειας της τεχνολογίας ψηφιακής υγείας σε όλες τις υποομάδες της κοινωνίας, ώστε να διασφαλιστεί ότι η επέκτασή της δεν θα επιδεινώσει τις υπάρχουσες ανισότητες στον τομέα της υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο πρώτος υπερυπολογιστής της ΕΕ είναι γεγονός – Πού θα βοηθήσει

Έφυγε από τη ζωή ο εμπνευστής του PDF Τσαρλς Γκέσκε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι αλλάζει σε Facebook και Instagram

Social media: Η αρχική ιδέα της εταιρείας βασιζόταν στην εξάλειψη τους άγχους και της ντροπής που προκαλούσε στους χρήστες της ο χαμηλός αριθμός των like, δημιουργώντας τους την πεποίθηση πως δεν είναι αρκετά δημοφιλείς. Μάλιστα, το ζήτημα ήταν ιδιαιτέρως αισθητό στους χρήστες μικρότερης ηλικίας, οι οποίοι έφταναν στο σημείο να διαγράψουν τις φωτογραφίες τους, αν δε λάμβαναν τον επιθυμητό αριθμό των likes.

Προηγμένοι φασματογράφοι εντοπίζουν ακόμα και σημειακές πηγές διοξειδίου του άνθρακα ή μεθανίου

Περιβαλλοντική ρύπανση: Όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Donald Trump απείλησε το 2016 να διακόψει τη χρηματοδότηση για τους δορυφόρους γεωσκόπησης της NASA, η πολιτεία της Καλιφόρνια απάντησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα εκτόξευε τους δικούς της δορυφόρους.

Εντυπωσιακά Timelapse από το Google Earth

Google Earth: Με τη νέα υπηρεσία οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που έχουν καταγραφεί στον πλανήτη μας σε βάθος 37 ετών.

Μυστική βοήθεια σε θύματα κακοποίησης προσφέρει ιστότοπος στην Πολωνία

Η πλειονότητα αυτών που φτάνουν είναι γυναίκες και κάτω των 30 ετών. Η κακοποίηση μπορεί να είναι σωματική ή ψυχολογική και στα χέρια ενός συντρόφου ή συγγενή. Μεταξύ 10% και 20% των περιπτώσεων είχε ως αποτέλεσμα κλήσεις προς την αστυνομία.

H Νόρα αλ-Ματρουσί είναι η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που θα εκπαιδευθεί για αστροναύτης

Αραβικά Εμιράτα – Γυναίκα αστροναύτης: Η διαστημική δραστηριότητα των ΗΑΕ εντάσσεται στην στρατηγική που έχουν χαράξει με στόχο να γίνουν μια επιστημονική και τεχνολογική δύναμη και να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάρτηση τους από το πετρέλαιο. Τα ΗΑΕ έχουν προγραμματίσει να στείλουν στην επιφάνεια της Σελήνης ένα ρομποτικό όχημα εξερεύνησης το 2024 και θέλουν να δημιουργήσουν μια αποικία εκεί στις αρχές του 22ου αιώνα.

Τεχνολογία του Elon Musk επιτρέπει σε πίθηκο να παίζει βιντεοπαιχνίδια με την σκέψη

Neuralink: Το νέο εμφύτευμα της Neuralink καταγράφει την εγκεφαλική δραστηριότητα και στέλνει τα δεδομένα ασύρματα σε έναν υπολογιστή που τα αναλύει. Η Neuralink διαβεβαίωσε ότι τα πειραματόζωα της τυγχάνουν καλής μεταχείρισης, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων ζώων το βλέπουν με τον ίδιο τρόπο.

Το Youtube της Google στη μάχη κατά του κορωνοϊού επιτίθεται κατά της ανευθυνότητας των αξιωματούχων για τη δημόσια υγεία

Το YouTube μας είπε την Πέμπτη σε μια δήλωση ότι αφαίρεσε το βίντεο «επειδή περιελάμβανε περιεχόμενο που έρχεται σε αντίθεση με τη συναίνεση των τοπικών και παγκόσμιων υγειονομικών αρχών σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μασκών για την αποτροπή της εξάπλωσης της COVID-19».