Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιχειρηματικά

Όλος ο κόσμος της Υγείας στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Όλος ο κόσμος της Υγείας στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επιστρέφει στην πόλη των Δελφών από την Τετάρτη έως το Σάββατο, 10-13 Απριλίου 2024, με μία μεγάλη ενότητα αφιερωμένη στο μεγάλο θέμα της υγείας και στις μελλοντικές προοπτικές του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας.

9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών : Στο επίκεντρο θα βρίσκονται θέματα που αφορούν την επανάσταση που μπορεί να φέρει στον κλαδο η τεχνολογία, όπως τα μεγάλα δεδομένα και η ψηφιακή υγεία, οι προκλήσεις αλλά οι ευκαιρίες που προσφέρει η καινοτομία στο εγχώριο σύστημα υγείας και την ελληνική φαρμακοβιομηχανία,  οι πιθανές συνέργειες στο χώρο της έρευνας και της βιοτεχνολογίας, η πρόοδος στον τομέα της καρδιολογίας, των μεταμοσχεύσεων και του καρκίνου και τέλος η έννοια της μακροζωίας, που αναμένεται να επανακαθορίσει τον τομέα της υγείας στο μέλλον.

Φυσικά ,δεν θα λείψουν και τα θέματα που αφορούν την κοινωνική και οικονομική επίδραση της υγείας και καθιστούν την φαρμακευτική πολιτική πυλώνα δημοσιονομικής και κοινωνικής προόδου, όπως το πολύπλοκο ζήτημα της έλλειψης φαρμάκου, ο εμβολιασμός και η δημόσια υγεία, η αυτονομία, ανθεκτικότητα και ανταγωνιστικότητα του τομέα της υγείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η διαμόρφωση μιας πραγματικά ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς στην ψηφιακή υγεία, αλλά και η προσβασιμότητα στη δημόσια υγεία.

Στο Φόρουμ θα μιλήσουν εκπρόσωποι όλων των θεσμικών φορέων του τομέα της υγείας κα κορυφαίοι ερευνητές, ακαδημαϊκοί και γιατροί.

  • Ξεχωρίζουν ο Νίκος Κυρπίδης, κορυφαίος ερευνητής και επικεφαλής του Microbiome Data Science, Joint Genome Institute των ΗΠΑ, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).
  •  Θεόδωρος Τρύφων, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και Co CEO ELPEN Group
  •  Δημήτρης Νίκας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ)
  • Νίκη Τσούμα, Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνουσα Σύμβουλος ΗΔΙΚΑ ΑΕ.
  • Βασιλική – Ραφαέλα Βακουφτσή, Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Ιωάννης Μπολέτης, πρόεδρος του ΔΣ του Ωνάσειου.
  • Θεανώ Καρποδίνη, Διοικήτρια του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, Γιώργος Καπετανάκης,  Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, Θεόδωρος Χαμακιώτης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών, Ιωάννης Κωτσιόπουλος γενικός διευθυντής του PhARMA Innovation Forum Greece, και Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ευρωβουλευτής.

Θα φιλοξενηθούν επίσης κορυφαία στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας όπως ο Thibault Massart, Αντιπρόεδρος Νότιας Ευρώπης της AbbVie, Ιουλία Τσέτη, CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) που περιλαμβάνει τις εταιρείες UNI-PHARMA SA & InterMed SA, Antonino Biroccio, πρόεδρος και γενικός Διευθυντής της GSK στην Ελλάδα, Agata Jakoncic, Managing Director MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Κώστας Παναγούλιας, Αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ, Έλενα Χουλιαρά, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου, Βάσια Τεγούλια, Senior Director, Genentech, Άρης Μητσόπουλος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της RAFARM, Ευάγγελος Καλαμάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της SOFMEDICA, και Γιώργος Λαμπρινός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου GEP.

Την Ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν, σε πολλαπλές θεματικές συζητήσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης Υπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους Υφυπουργός Υγείας, Θανάσης Κοντογεώργης Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Βασίλης Κοντοζαμάνης –Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Υγείας, Άρης Αγγελής-  Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας και η Παυλίνα Καρασιώτου, Γενική Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής.

Η παρακολούθηση του Φόρουμ online είναι δωρεάν με εγγραφή εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

AstraZeneca-Delphi Economic Forum : Συμμετέχει στον Δημόσιο Διάλογο προβάλλοντας τα οφέλη της επένδυσης στην Φαρμακευτική Καινοτομία

Η Μεγάλη Μετάβαση το κύριο θέμα του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

ΣΦΕΕ 8ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Χρειαζόμαστε ένα σταθερό και δυνατό οικοσύστημα

8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: “Στρατηγικές για την ενίσχυση της καινοτομίας στην Υγεία”

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ως πυλώνας ανάπτυξης, σταθερότητας και επάρκειας φαρμάκων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

NEO almora PLUS® ENERGY για ενέργεια και ενυδάτωση

Ένα νέο σκεύασμα για τη διατήρηση υψηλών επιπέδων ενέργειας και τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού κυκλοφόρησε πρόσφατα η ΕLPEN, εμπλουτίζοντας την ήδη επιτυχημένη σειρά προϊόντων almora PLUS®. 

Για 7η συνεχή χρονιά η Servier Hellas ρωγός στην  ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον τακτικό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την καίρια σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της υπέρτασης μέσω του τακτικού ελέγχου της αρτηριακής πίεσης και με αφορμή τη 17η Μαΐου, η οποία έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, η Servier Hellas στηρίζει για ακόμη μία χρονιά την εκστρατεία #BecauseIsayso του Ομίλου Servier.

Vodafone Business και Osmos Hellas εγκαθιστούν έξυπνες εφαρμογές για την προληπτική συντήρηση 250 γεφυρών

Το Vodafone Business και η Osmos Hellas ανέλαβαν την υλοποίηση του έργου “Έξυπνες Γέφυρες” που προκηρύχθηκε από το ΤΕΕ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης – Ελλάδα 2.0 με συνολική αξία 95,3 εκατ. ευρώ, 24μηνη διάρκεια σύμβασης και αντικείμενο την προμήθεια και εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων για την παρακολούθηση των υποδομών σε 150 γέφυρες του οδικού […]

Πες το ΔΥΝΑΤΑ – Μίλα για τον Πόνο της Αξονικής Σπονδυλοαρθρίτιδας

ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ. Μίλα για την Αξονική Σπονδυλοαρθρίτιδα». Η AbbVie, η παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, μέσω της εκστρατείας ενημέρωσης προτρέπει τους ασθενείς, να κάνουν το πρώτο βήμα, να μιλήσουν για τη νόσο, για τα συμπτώματα και πώς αυτά επιβαρύνουν την ποιότητα της ζωής τους, εξαιτίας της δυσκαμψίας, του πόνου, της κόπωσης, του ελλιπούς ύπνου.

2η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non «Σύγχρονες Προκλήσεις και Εξελίξεις στην Πρόσβαση των Ασθενών στις Θεραπείες τους»

H Ελληνική Ένωση Market Access (ΕΛ.Ε.Μ.Α.) διοργανώνει τη 2η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non - Market Access, με τίτλο «Σύγχρονες Προκλήσεις και Εξελίξεις στην Πρόσβαση των Ασθενών στις Θεραπείες τους» που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο CROWNE PLAZA, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Διπλός μαραθώνιος από τους Παιδιάτρους Β. Ελλάδος για τα παιδιά της Μαδαγασκάρης

Διπλός… Μαραθώνιος από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος  για την εθελοντική ανθρωπιστική αποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης

Close Icon