Επιχειρηματικά

Ο επικεφαλής της J&J αποκαλύπτει τα μυστικά της επιτυχίας του

Ο επικεφαλής της J&J αποκαλύπτει τα μυστικά της επιτυχίας του

της Γεωργίας Σκιτζή 

Τι χρειάζεται για να κατευθύνετε μια από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες; Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Johnson & Johnson, Alex Gorsky, στο περιοδικό Fortune, έξι χρόνια στον αμερικανικό στρατό έκαναν τη διαφορά.

Ο Gorsky, επικεφαλής της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στον κόσμο, δήλωσε ότι η εκπαίδευσή του στο West Point και η θητεία έξι ετών στον στρατό, ήταν τα χαρακτηριστικά εκείνα που τον οδήγησαν στην άνοδο της J & J και διαμόρφωσαν το στυλ διοίκησης του ως Διευθύνων Σύμβουλος . “Στο στρατό, δίνονται συχνά πολύ προκλητικές αποστολές. Και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά “, δήλωσε ο Gorsky . “Τους αξιολογείτε, αλλά ειλικρινά, εξαρτάται από εσάς να παρακινήσετε την ομάδα, να βρίσκετε λύσεις, να συνεχίζετε”.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου του στο στρατό, ο Gorsky έφτασε να γίνει καπετάνιος και όπως υποστηρίζει ο ίδιος, αυτό είχε «βαθιά επίδραση» στην ικανότητά του να ηγηθεί της εταιρείας, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των μεγαλύτερων φαρμακοβιομηχανιών στον κόσμο. Από την προώθηση του Gorsky στο ρόλο του το 2012, έχει ταξιδέψει στην J & J μετά από μεγάλες απώλειες ευρεσιτεχνιών και μέσω μερικών από τις μεγαλύτερες εκδόσεις του κλάδου τα τελευταία χρόνια, όπως το φάρμακο Zytiga του καρκίνου του προστάτη και το blockbuster Stelara. Το 2018, η J & J ανέφερε 40,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από φαρμακευτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των καταναλωτικών προϊόντων υγείας και ιατρικών συσκευών, έσοδα ύψους 81,58 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Συγκριτικά, ο επόμενος υψηλότερος φορέας εκμετάλλευσης φαρμάκου το 2018 ήταν η Roche, η οποία είχε τζίρο μόλις 56 δισεκατομμύρια δολάρια.

Και η στάση του ως επικεφαλής της J & J ήταν εξαιρετικά κερδοφόρα για τον ίδιο τον Gorsky: Έβγαλε συνολικά 20 εκατομμύρια δολάρια σε συνολική αποζημίωση μόνο το 2018. Και αυτό ήταν μια σημαντική περικοπή από το προηγούμενο έτος, καθώς είχε λάβει 29,8 εκατομμύρια δολάρια σε μισθό, μετοχικά βραβεία, αμοιβές μετρητών κίνητρα και παροχές, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης αύξησης της αξίας της σύνταξης.

Ο Gorsky έχει εποπτεύσει την επέκταση του J & J στον κερδοφόρο τομέα της ανοσολογίας, ιδιαίτερα τη συνεχιζόμενη επιτυχία της ψωρίασης και της φαρμακευτικής αγωγής της ψωριασικής αρθρίτιδας Stelara. Το 2018, η Stelara κέρδισε 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις, αύξηση 28% σε σχέση με το έτος. Και το νεότερο φάρμακο για ψωρίαση της J & J, το Tremfya έφτασε τα 544 εκατομμύρια δολάρια το 2018, μια εντυπωσιακή αύξηση έναντι των πωλήσεών της κατά 61 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.

Άλλες επιτυχημένες κινήσεις του Gorsky περιλαμβάνουν το τμήμα ογκολογίας της εταιρείας, το οποίο έφερε 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις το 2018 και την αγορά του Actelion το 2017, φέρνοντας σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια από τα φάρμακα Opsumit, Tracleer και Uptravi της πνευμονικής υπέρτασης του Actelion. Αλλά ο Gorsky, δεν ήταν ξένος σε «προκλητικές αποστολές» που έχουν παίξει στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κοινές επενδύσεις από Novo Nordisk - Πανεπιστήμιο του Toronto για καλό σκοπό

Lavipharm:Μεγάλος χορηγός του Be Rare Finish Line Run powered by MDA

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συμμετοχή της ΔΕΠΑ στη Στρογγυλή Τράπεζα για τη χρήση υδρογόνου σε κτίρια της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας

ΔΕΠΑ: Τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Στρογγυλής Τράπεζας (Roundtable) για τη χρήση υδρογόνου σε κτήρια (Hydrogen for Buildings) της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το Καθαρό Υδρογόνο (European Clean Hydrogen Alliance), με τη συμμετοχή 30 Διευθυνόντων Συμβούλων των εταιρειών-μελών, MKO, καθώς και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ευρωπαϊκών Βιομηχανικών Συνδέσμων. Της συνεδρίασης ηγήθηκαν οι τρεις συμπροεδρεύοντες της Στρογγυλής Τράπεζας κ.Volkmar Denner (BOSCH GMBH), κ.Κωνσταντίνος Ξιφαράς (ΔΕΠΑ Εμπορίας) και  η κα.Marie-Pierre Fauconnier (SIBELGA), με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας Θέρμανσης (EHI). 

Tρεις ψηφιακές τάσεις υγείας που επηρεάζουν τους επενδυτές το 2021

Οι επενδυτές παρατήρησαν επικεντρώνονται πλέον σε εταιρείες που ειδικεύονται στην τηλεθεραπεία, την παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών και άλλες τεχνολογικές πλατφόρμες που διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ ειδικών.

Το πρώτο ξενοδοχείο - συνεδριακός χώρος κορωνοϊού στη Σιγκαπούρη - Οι πρώτες κρατήσεις

Ένα ασφαλές ξενοδοχείο και συνεδριακό συγκρότημα covid free, όπου οι επισκέπτες επικοινωνούν μέσω ενδοεπικοινωνίας και έχουν ανάμεσά τους γυάλινα πάνελ δημιούργησε η Σιγκαπούρη

Η Evox Therapeutics επενδύει 95,4 εκατ. δολάρια για ανάπτυξη φαρμάκων

Τον περασμένο χρόνο, η Evox Therapeutics υπέγραψε συμμαχίες με δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Η χρηματοδότηση της σειράς C τοποθετεί τώρα τη βιοτεχνολογία για να προχωρήσει στην κλινική με τις δικές της θεραπείες που βασίζονται σε εξωσώματα.

Πιστοποίηση του Great Place to Work απέκτησε την MDS

MSD: Απέκτησε την πιστοποίηση του Great Place to Work (CERTIFIED by Great Place to Work®), μετά από μια μεθοδική και διεξοδική αξιολόγηση η οποία πραγματοποιήθηκε από τον οργανισμό Great Place to Work® Hellas.

Η Angelini Pharma Hellas δώρισε τεχνολογικό εξοπλισμό στο Χαμόγελο του Παιδιού

Angelini Pharma Hella: Η Angelini Pharmα Hellas προχώρησε σε δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού προς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την ενίσχυση της τηλεκπαίδευσης των παιδιών, στο πλαίσιο ενεργειών Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί η εταιρεία.

Η DEMO στήριξε Πολιτεία, ΜΚΟ και εργαζόμενους με δωρεά ύψους 1 εκατ. ευρώ

DEMO: Για την DEMO επιτυχημένη επιχειρηματικότητα δεν αποτελεί μόνο η πρόοδος της εταιρείας και η επίτευξη θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, αλλά και η κοινωνική υπευθυνότητα και η βιώσιμη ανάπτυξη. 

Η Pfizer παρουσιάζει το Ψηφιακό Κέντρο Τεχνολογίας στην Πανεπιστημιακή κοινότητα

Pfizer Θεσσαλονίκη: Τα στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν το Ψηφιακό Κέντρο Τεχνολογίας (Hub) σε φοιτητές του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έπειτα από σχετική πρόσκληση, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης, στις 19 Νοεμβρίου 2020.