Επιχειρηματικά

Novo Nordisk : Ένας Αιώνας Ιστορίας – Ένας Αιώνας Καινοτομίας

Novo Nordisk : Ένας Αιώνας Ιστορίας – Ένας Αιώνας Καινοτομίας

Η Novo Nordisk είναι μία εταιρεία με παγκόσμια παρουσία στον τομέα της υγείας, που ιδρύθηκε το 1923 και εδρεύει στη Δανία.

Σκοπός της εταιρείας είναι να οδηγήσει την αλλαγή για να νικήσει το σακχαρώδη διαβήτη και άλλες σοβαρές χρόνιες παθήσεις, όπως είναι η παχυσαρκία και οι σπάνιες αιματολογικές και ενδοκρινικές διαταραχές. Υλοποιεί τη δέσμευση της, μέσω των πρωτοποριακών επιστημονικών ανακαλύψεών, της επέκτασης της πρόσβασης στα φάρμακά της εταιρείας και της προσπάθειας να αποτρέψει και, τελικά, να θεραπεύσει τις χρόνιες ασθένειες.

Η Novo Nordisk απασχολεί περίπου 54.400 εργαζόμενους σε 80 χώρες, ενώ τα προϊόντα της κυκλοφορούν σε περισσότερες από 170 χώρες.

Ιστορική Αναδρομή

 • 1923 – Ίδρυση της Nordisk Insulinlaboratorium με στόχο την εμπορευματοποίηση της ινσουλίνης, ενός επαναστατικού φαρμάκου, που είχε μόλις ανακαλυφθεί από Καναδούς ερευνητές. Την ίδια χρονιά συστάθηκε και το ίδρυμα Nordisk.
 • 1925 – Ίδρυση της Novo Terapeutisk Laboratorium από πρώην στελέχη της Novo Nordisk. Σκοπός και αυτών ήταν η παραγωγή και διάθεση ινσουλίνης. Μεταξύ της Novo και της Nordisk υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός.
 • 1930 – Η Novo και η Nordisk ίδρυσαν δύο νοσοκομεία, το Steno Memorial Hospital το

1932 και το Hvidøre Diabetes Sanatorium το 1938, με σκοπό την παροχή ειδικής ιατρονοσηλευτικής φροντίδας και την καλύτερη κατανόηση των αναγκών των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη.

 • 1951 – Σύσταση του ιδρύματος της Novo.
 • 1973 – Παραγωγή απο την Nordisk της πρώτης βιοσυνθετικής αυξητικής ορμόνης.
 • 1985 – Λανσαρίστηκε το πρώτο στυλό ινσουλίνης με το όνομα NovoPen
 • 1989 – Συγχώνευση της Nordisk Insulinlaboratorium και της Novo Terapeutisk Laboratorium και δημιουργία της Novo Nordisk με παράλληλη ενσωμάτωση και των αντίστοιχων ιδρυμάτων τους.
 • 1992 – Συγχώνευση των δύο νοσοκομείων που είχαν ιδρυθεί τη δεκαετία του 1930, δημιουργώντας το Steno Diabetes Center.
 • 2019 – Έναρξη στρατηγικής “Circular for Zero”, υιοθετώντας μία κυκλική νοοτροπία για την επίτευξη μηδενικής περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.
 • 2020 – Έναρξη της στρατηγικής μας για την κοινωνική ευθύνη για το Σακχαρώδη Διαβήτη “Defeat Diabetes”, εστιάζοντας τις προσπάθειες και τις συνεργασίες μας στη βελτίωση της πρόληψης, στην επέκταση της πρόσβασης στη φροντίδα και στην προώθηση της καινοτομίας για τη βελτίωση της ζωής.

Ο Ταύρος Apis – Ένα σύμβολο αξιών

Μέρος του λογότυπου μας από το 1925, ο ταύρος Apis αντικατοπτρίζει την παράδοση των Ευρωπαίων χημικών να χρησιμοποιούν σύμβολα ζώων για να αναπαραστήσουν τα φαρμακεία. Το λογότυπο βασίζεται σε ένα αρχαίο αιγυπτιακό αγαλματίδιο που συμβόλιζε τη δυαδικότητα της ζωής και του θανάτου. Ο ταύρος Apis λατρευόταν ως η ενσάρκωση του Ptah, δημιουργού του σύμπαντος, θεού της πόλης της Μέμφιδας και προστάτιδας θεότητας των τεχνιτών.

ΝΝ100 Heritage Exhibition

Στο πλαίσιο της 100ης επετείου της εταιρείας καθώς και του 21ου Διαβητολογικού Συνεδρίου της Ε.Δ.Ε., το Ελληνικό Υποκατάστημα “Novo Nordisk Hellas Ltd”, διοργάνωσε μία σειρά εκδηλώσεων στην αίθουσα Βεργίνα του ξενοδοχείου Divani Caravel από τις 6 έως τις 11 Μαρτίου 2023, ώστε να γνωστοποιήσει την ιστορία της εταιρείας, τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και στους επαγγελματίες υγείας, συμμετέχοντες του συνεδρίου.

Περισσότεροι από 500 προσκεκλημένοι της εταιρείας, εκ των οποίων, μέλη της κυβέρνησης, θεσμικοί εκπρόσωποι, εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, εκπρόσωποι επιστημονικών εταιρειών, δημοσιογράφοι του χώρου της υγείας, εμπορικά τμήματα, προμηθευτές της εταιρείας, καθώς και περισσότεροι από 1000 σύνεδροι – επαγγελματίες υγείας ξεναγήθηκαν στη ΝΝ100 Heritage Exhibition, είτε με φυσική, είτε με virtual παρουσία. Παράλληλα, μέσω εικονικής πραγματικότητας (VR experience), βιώσαν μία πρωτόγνωρη εμπειρία, όπου περιηγήθηκαν ψηφιακά σε ένα διαφορετικό «κόσμο ιστορίας» της Novo Nordisk.

Στην αίθουσα Βεργίνα του ξενοδοχείου Divani Caravel, καθ’ όλη τη διάρκεια της ΝΝ100 Heritage Exhibition, υπήρξαν παρουσιάσεις από το Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Ολύμπιο Παπαδημητρίου, τη Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων κα Μαίρη Καραγεώργου καθώς και από τα στελέχη του Leadership Team της εταιρείας.

 • Ο Γενικός Διευθυντής της Novo Nordisk Hellas κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, δήλωσε σχετικά με την 100η επέτειο της εταιρείας: «Καθώς η Novo Nordisk κλείνει τα 100 της χρόνια, ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να προωθήσουμε την αλλαγή για έναν υγιή κόσμο. Ενώ εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βασίζονται στα φάρμακά μας που σώζουν ζωές, αντιμετωπίζουμε, επίσης, νέες προκλήσεις στον τομέα της υγείας. Σήμερα, η διάσωση ζωών πρέπει να συνοδεύεται από τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας, με την τελική φιλοδοξία ενός κόσμου απαλλαγμένου από το βάρος των ασθενειών. Η Επιμονή και η συνεργασία έχουν καθορίσει το παρελθόν μας και θα καθορίσουν το μέλλον μας. Μαζί, οδηγούμε την αλλαγή για τις επόμενες γενιές.»

Επισκεφθείτε τη διαδραστική εμπειρία της κληρονομιάς μας για να εξερευνήσετε πώς οδηγούμε την αλλαγή για καλύτερη υγεία από το 1923. https://ourheritage.novonordisk.com/

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη -Μ. Καραγεώργου : Εκδήλωση της Novo Nordisk για τα 100 χρόνια ινσουλίνης στο Ναύπλιο

Novo Nordisk Hellas : Η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes» της Novo Nordisk Hellas συμμετείχε στο Lycabettus Run 2023.

Ολύμπιος Παπαδημητρίου στο healthweb: Το 2022 δεν προδιαγράφεται αισιόδοξο για την είσοδο νέων φαρμάκων στην Ελλάδα

Novo Nordisk Hellas : 1η διεθνής φαρμακευτική εταιρεία σε επενδύσεις κλινικών μελετών στο Ελλάδα 2.0

Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ημερίδα «Προστατεύοντας το αύριο»

Μνημόνιο Συνεργασίας της Novo Nordisk Hellas με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη-Πανουσοπούλου : Προτεραιότητα του ΕΟΠΥΥ η αποζημίωση των νέων τεχνολογιών για τον Διαβήτη

Εορτασμός για τα 100 Χρόνια Ινσουλίνης & 200 χρόνια Ελληνικής Επανάστασης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

25ο συνέδριο του ΜΙΤ για την παγκόσμια τεχνολογία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα - Πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το MIT Global Startup Workshop (MIT GSW) (MIT Παγκόσμιο Εργαστήριο Νεοφυών Επιχειρήσεων) είναι ένα ετήσιο διήμερο συνέδριο που συγκεντρώνει επιχειρηματίες, φοιτητές, επενδυτές και βασικούς ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο και φιλοδοξεί να επιταχύνει το επιχειρηματικό οικοσύστημα μιας περιοχής υποδοχής.

H εκστρατεία #EinaiStoDikoSouXeri εμπλουτίζεται με νέο οπτικοακουστικό περιεχόμενο

Η επιτυχημένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης #EinaiStoDikoSouΧeri, για το σακχαρώδη διαβήτη και τις επιπτώσεις του στο καρδιαγγειακό σύστημα, που υλοποιούν η Νοvo Nordisk Hellas και η ΑΜΚΕ “Με Οδηγό το Διαβήτη” εμπλουτίζεται με νέο, οπτικοακουστικό περιεχόμενο, με στόχο την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση του κοινού.

Sandoz: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για νέο εργοστασιο παραγωγής

Η Sandoz υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία νέου εργοστασίου παραγωγής βιολογικών φαρμάκων στη Σλοβενία, για να υποστηρίξει την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για βιοομοειδή φάρμακα.Η επένδυση της Sandoz αναμένεται να ανέλθει σε τουλάχιστον 400 εκ. δολάρια.

Ένας χρόνος HealthCare Accelerator από την Bayer Ελλάς Δράσεις και επιτεύγματα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Bayer Ελλάς για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπου παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα του πρώτου χρόνου της μεγάλης πρωτοβουλίας της εταιρείας, HealthCare Accelerator.

Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία: Κομβική η σημασία ενίσχυσης της παραγωγής και επάρκειας των φαρμάκων στην Ευρώπη

Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία: Η ανάδειξη της φαρμακοβιομηχανίας ως πυλώνας σταθερότητας, ανάπτυξης και εξασφάλισης της επάρκειας φαρμάκων στην Ευρώπη, ήταν το κεντρικό μήνυμα των συναντήσεων που είχε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κ. Θεόδωρος Τρύφων στις Βρυξέλλες με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εταίρους της Ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας.