Επιχειρηματικά

Νέα Ζηλανδία: Εγχείριση στην πλάτη η πιο ακριβή αξίωση ασφάλισης υγείας

Νέα Ζηλανδία: Εγχείριση στην πλάτη η πιο ακριβή αξίωση ασφάλισης υγείας

Νέα Ζηλανδία: Φέτος οι μεγαλύτερες αξιώσεις οικονομικά προς τις ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας προήλθαν από χειρουργικές επεμβάσεις στην πλάτη, μαρτυρώντας το κόστος αλλά και την αναγκαιότητα τέτοιων χειρουργείων.

Η χειρουργική επέμβαση στην πλάτη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο ακριβών χειρουργικών απαιτήσεων που χρηματοδοτήθηκαν από την Southern Cross Health Insurance φέτος,. Μάλιστα η μεγαλύτερη αξίωση αγγίζει τα 222.000 δολάρια. 8 από τις 10 πιο ακριβές απαιτήσεις που πληρώθηκαν από τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα υγείας της Νέας Ζηλανδίας αφορούσαν τη σύντηξη της σπονδυλικής στήλης. Πρόκειται δηλαδή για μια χειρουργική επέμβαση που συνδέει μόνιμα δύο ή περισσότερους σπονδύλους στην σπονδυλική στήλη. Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Southern Cross, Stephen Child, δήλωσε ότι η εταιρεία κατέβαλε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια (1,12 δολάρια ΗΠΑ) για περισσότερες από τρία εκατομμύρια αξιώσεις για το έτος έως το τέλος Ιουνίου.

Αξιώσεις από την ασφαλιστική εταιρεία εν μέσω Covid-19

“Οι πιο ακριβές ατομικές αξιώσεις αφορούσαν αυτές τις μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις. Όσον αφορά τον όγκο των ισχυρισμών, ο μεγαλύτερος αριθμός ήταν μακράν για κρυοθεραπεία [πάγωμα με υγρό άζωτο] δερματικών βλαβών και άλλες θεραπείες δέρματος”. Οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό είχαν προκαλέσει ζημιά στις αξιώσεις σε ορισμένα σημεία. Άλλωστε οι άνθρωποι δεν ήταν σε θέση να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία στο επίπεδο 4, ανέφερε. “Η Southern Cross Society δεσμεύτηκε 50 εκατομμύρια δολάρια πίσω στα μέλη στο προηγούμενο κλείδωμα επειδή δεν ήταν επικίνδυνο να λάβουμε τα ασφάλιστρα τους όταν δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε απαιτήσεις λόγω κλειδώματος. Υπήρξε λιγότερη πτώση των όγκων με το πιο πρόσφατο lockdown. Αυτό που είδαμε επίσης ήταν μια αύξηση των όγκων ανάκαμψης όταν βγήκαμε από το lockdown.”

Οι αξιώσεις αυξάνονται ετησίως

Ωστόσο, οι συνολικές αξιώσεις αυξάνονταν κάθε χρόνο, εν μέρει λόγω της γήρανσης του πληθυσμού. Επίσης μέσω προγραμμάτων ελέγχου, τα οποία ανέλαβαν προβλήματα νωρίτερα. “Αυτό είναι καλό προφανώς γιατί σημαίνει ότι οι άνθρωποι ικανοποιούν τις ανάγκες τους. ‘Εχουμε επίσης αυξημένη ευαισθητοποίηση για πράγματα όπως ο καρκίνος του δέρματος για παράδειγμα. Αλλά ταυτόχρονα, υπάρχει επίσης έλλειψη δερματολόγων. Οπότε η πρόσβαση σε καλή φροντίδα του δέρματος στον δημόσιο τομέα είναι δύσκολη. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο ο ιδιωτικός τομέας κάνει περισσότερο αυτό το έργο, συμπληρώνοντας την καλή δουλειά του δημόσιου τομέα”.

Για εκείνους τους ανθρώπους που δεν πληρούσαν τα κριτήρια για να χειρουργηθούν στον δημόσιο τομέα ή αντιμετώπισαν μεγαλύτερη αναμονή, η ιδιωτική κάλυψη υγείας τους επέτρεψε να κάνουν τις εγχειρήσεις τους νωρίτερα. “Οι επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη είναι εξαιρετικά δαπανηρές. Όμως το ίδιο ισχύει και ορισμένες σημαντικές καρδιακές επεμβάσεις, οι επεμβάσεις καρκίνου του μαστού μπορεί να είναι πάνω από $ 80.000, οι καρκίνοι κεφαλής και τραχήλου μπορούν να ξεπεράσουν τα $ 150.000. Υπάρχουν λοιπόν πραγματικά υψηλού κόστους – ελπίζω σπάνιες – απαιτήσεις που μπορούν να έχουν οι άνθρωποι. Εκεί μπορεί να βγει πραγματικά η ιδιωτική ασφάλιση, με τέτοιου είδους έξοδα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα βοηθά τον χειρουργό στην αρθροπλαστική

Πώς αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα Ρευματικά νοσήματα

Ο χρόνιος πόνος πυροδοτεί δύο άλλες παθήσεις

Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα : Θεραπεύστε με την βοήθεια μέσω της Yoga και των Pilates

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Lavipharm αρωγός στο έργο του MDA Ελλάς

Δυναμικό παρών έδωσε η Lavipharm στο φθινοπωρινό Ladies Lunch που διοργάνωσε το MDA Ελλάς, Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις .

Όλο και περισσότερα εργαστήρια αρχίζουν να αναπτύσσουν εμβόλια εναντίον του ιού της γρίπης χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία mRNA.

«Είναι μια πολύ ελκυστική αγορά για τα μεγάλα εργαστήρια. Πέρα από τη Moderna, η οποία είναι καινούρια στον τομέα αυτό, οι άλλοι, όπως οι Sanofi, AstraZeneca ή GSK, είναι πολύ καλά τοποθετημένοι όσον αφορά τη γρίπη», παρατηρεί η Τζαμιλά Ελ Μπουγκρινί, ειδική στις βιοτεχνολογίες στην εταιρεία χρηματιστηριακών αναλύσεων Invest Securities.

Pfizer Θεσσαλονίκη: Eγκαίνια εγκαταστάσεων παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών

Pfizer Θεσσαλονίκη: Η Pfizer ανακοινώνει εμβληματική επένδυση στην Ελλάδα με τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη.

Σε κίνδυνο η οικονομική ανάκαμψη στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω και της ενεργειακής κρίσης

Το τμήμα του Kwarteng «υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις εταιρείες τις επόμενες ημέρες για να κατανοήσει περαιτέρω και να βοηθήσει στον μετριασμό των επιπτώσεων των αυξήσεων κόστους που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις».

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ELPEN

ELPEN Σχοινάς: Επίσκεψη στο εργοστάσιο της ELPEN στο Πικέρμι, καθώς και στο υπό κατασκευή Πάρκο Έρευνας και Καινοτομίας της εταιρείας στα Σπάτα πραγματοποίησαν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Medicines for Europe, Adrian Van Den Hoven.

Πάνω από 13.000 παιδιά σε όλη τη χώρα έχουν εγγραφεί στη δοκιμή για το εμβόλιο covid-19 της Moderna,

Η εταιρεία αναμένει στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα της λήψης στα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών στα τέλη του φθινοπώρου ή στις αρχές του χειμώνα, ανέφερε το Insider.

Επενδύσεις 1,2 δισ.ευρώ την επόμενη πενταετία από την φαρμακοβιομηχανία

Στη μοναδική ευκαιρία που προκύπτει για την Ελλάδα να βρεθεί στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων στη φαρμακοβιομηχανία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θεόδωρος Τρύφων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ευρωπαϊκό-διεθνές συνέδριο της «Medicines For Europe» και της «Ιnternational Generic & Biosimilar Medicines Association» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, στην Αθήνα.