Επιχειρηματικά

Νέα Ζηλανδία: Εγχείριση στην πλάτη η πιο ακριβή αξίωση ασφάλισης υγείας

Νέα Ζηλανδία: Εγχείριση στην πλάτη η πιο ακριβή αξίωση ασφάλισης υγείας

Νέα Ζηλανδία: Φέτος οι μεγαλύτερες αξιώσεις οικονομικά προς τις ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας προήλθαν από χειρουργικές επεμβάσεις στην πλάτη, μαρτυρώντας το κόστος αλλά και την αναγκαιότητα τέτοιων χειρουργείων.

Η χειρουργική επέμβαση στην πλάτη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο ακριβών χειρουργικών απαιτήσεων που χρηματοδοτήθηκαν από την Southern Cross Health Insurance φέτος,. Μάλιστα η μεγαλύτερη αξίωση αγγίζει τα 222.000 δολάρια. 8 από τις 10 πιο ακριβές απαιτήσεις που πληρώθηκαν από τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα υγείας της Νέας Ζηλανδίας αφορούσαν τη σύντηξη της σπονδυλικής στήλης. Πρόκειται δηλαδή για μια χειρουργική επέμβαση που συνδέει μόνιμα δύο ή περισσότερους σπονδύλους στην σπονδυλική στήλη. Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Southern Cross, Stephen Child, δήλωσε ότι η εταιρεία κατέβαλε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια (1,12 δολάρια ΗΠΑ) για περισσότερες από τρία εκατομμύρια αξιώσεις για το έτος έως το τέλος Ιουνίου.

Αξιώσεις από την ασφαλιστική εταιρεία εν μέσω Covid-19

“Οι πιο ακριβές ατομικές αξιώσεις αφορούσαν αυτές τις μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις. Όσον αφορά τον όγκο των ισχυρισμών, ο μεγαλύτερος αριθμός ήταν μακράν για κρυοθεραπεία [πάγωμα με υγρό άζωτο] δερματικών βλαβών και άλλες θεραπείες δέρματος”. Οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό είχαν προκαλέσει ζημιά στις αξιώσεις σε ορισμένα σημεία. Άλλωστε οι άνθρωποι δεν ήταν σε θέση να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία στο επίπεδο 4, ανέφερε. “Η Southern Cross Society δεσμεύτηκε 50 εκατομμύρια δολάρια πίσω στα μέλη στο προηγούμενο κλείδωμα επειδή δεν ήταν επικίνδυνο να λάβουμε τα ασφάλιστρα τους όταν δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε απαιτήσεις λόγω κλειδώματος. Υπήρξε λιγότερη πτώση των όγκων με το πιο πρόσφατο lockdown. Αυτό που είδαμε επίσης ήταν μια αύξηση των όγκων ανάκαμψης όταν βγήκαμε από το lockdown.”

Οι αξιώσεις αυξάνονται ετησίως

Ωστόσο, οι συνολικές αξιώσεις αυξάνονταν κάθε χρόνο, εν μέρει λόγω της γήρανσης του πληθυσμού. Επίσης μέσω προγραμμάτων ελέγχου, τα οποία ανέλαβαν προβλήματα νωρίτερα. “Αυτό είναι καλό προφανώς γιατί σημαίνει ότι οι άνθρωποι ικανοποιούν τις ανάγκες τους. ‘Εχουμε επίσης αυξημένη ευαισθητοποίηση για πράγματα όπως ο καρκίνος του δέρματος για παράδειγμα. Αλλά ταυτόχρονα, υπάρχει επίσης έλλειψη δερματολόγων. Οπότε η πρόσβαση σε καλή φροντίδα του δέρματος στον δημόσιο τομέα είναι δύσκολη. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο ο ιδιωτικός τομέας κάνει περισσότερο αυτό το έργο, συμπληρώνοντας την καλή δουλειά του δημόσιου τομέα”.

Για εκείνους τους ανθρώπους που δεν πληρούσαν τα κριτήρια για να χειρουργηθούν στον δημόσιο τομέα ή αντιμετώπισαν μεγαλύτερη αναμονή, η ιδιωτική κάλυψη υγείας τους επέτρεψε να κάνουν τις εγχειρήσεις τους νωρίτερα. “Οι επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη είναι εξαιρετικά δαπανηρές. Όμως το ίδιο ισχύει και ορισμένες σημαντικές καρδιακές επεμβάσεις, οι επεμβάσεις καρκίνου του μαστού μπορεί να είναι πάνω από $ 80.000, οι καρκίνοι κεφαλής και τραχήλου μπορούν να ξεπεράσουν τα $ 150.000. Υπάρχουν λοιπόν πραγματικά υψηλού κόστους – ελπίζω σπάνιες – απαιτήσεις που μπορούν να έχουν οι άνθρωποι. Εκεί μπορεί να βγει πραγματικά η ιδιωτική ασφάλιση, με τέτοιου είδους έξοδα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα βοηθά τον χειρουργό στην αρθροπλαστική

Πώς αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα Ρευματικά νοσήματα

Ο χρόνιος πόνος πυροδοτεί δύο άλλες παθήσεις

Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα : Θεραπεύστε με την βοήθεια μέσω της Yoga και των Pilates

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μήπως εσύ τη ζεις την Blue Monday κατ’ επανάληψη αρκετά συχνότερα;

Η 3η Δευτέρα του Ιανουαρίου είναι εκείνη που έχει χαρακτηριστεί ως η πιο καταθλιπτική ημέρα της χρονιάς, βάσει ερευνητών από τη Μεγάλη Βρετανία και ονομάζεται Blue Monday.Μήπως εσύ τη ζεις κατ’ επανάληψη αρκετά συχνότερα;

Η Servier Hellas μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Η φαρμακευτική εταιρεία Servier συγκαταλέγεται και φέτος μεταξύ των οργανισμών που παρέχουν ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας, έχοντας λάβει τις διακρίσεις Top Employer Greece 2022 και Top Employer Europe 2022 για τρίτη και δεύτερη συνεχή χρονιά, αντίστοιχα.

DEMO: Απολογισμός Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2021

Για την DEMO επιτυχημένη επιχειρηματικότητα δεν αποτελεί μόνο η πρόοδος της εταιρείας και η επίτευξη θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, αλλά και η κοινωνική υπευθυνότητα και η βιώσιμη ανάπτυξη.

Στις οδηγίες καραντίνας εντάχθηκε και το διοικητικό προσωπικό των δομών Υγείας

Στις οδηγίες καραντίνας του ΕΟΔΥ εντάχθηκε και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της Χώρας και το υγειονομικό/παραϊατρικό/διοικητικό προσωπικό σε δομές παροχής υπηρεσιών υγείας κάθε βαθμίδας.

Σχολείο της Φλόριντα έχει μια πολιτική ενάντια στη διδασκαλία της κριτικής θεωρίας των φυλών

Όμως το σχολείο υπόσχεται μια «μοναδική προσέγγιση» στην εκπαίδευση, την οποία κάνει προωθώντας ένα μείγμα «κοινωνικής και συναισθηματικής μάθησης με επίλυση προβλημάτων και κριτική σκέψη». «Αντί να διδάσκουμε στους μαθητές τι να σκέφτονται, τους διδάσκουμε πώς να σκέφτονται», αναφέρει η ιστοσελίδα.