Επιχειρηματικά

Μινεσότα: Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων είναι διχασμένοι σχετικά με τον αντίκτυπο του εγκλήματος στον χώρο τους

Μινεσότα: Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων είναι διχασμένοι σχετικά με τον αντίκτυπο του εγκλήματος στον χώρο τους

«Θα ξεκινήσει με την αντικατάσταση των φώτων των δρόμων. Και την επιβολή του χώρου στάθμευσης και απλώς την τακτική στελέχωση της κυκλοφορίας. Αλλά στη συνέχεια θα κάνει επίσης μεγάλη διαφορά όταν πάμε να ψηφίσουμε, επίσης, όταν πρόκειται για δικαστές, δημόσιους υπερασπιστές και εισαγγελείς. Το ποιον θα επιλέξουμε να βάλουμε σε αυτές τις θέσεις θα καθορίσει εάν και πόσο χρόνο θα μας πάρει για να ξεφύγουμε από αυτό».

Μινεσότα: Ορισμένες επιχειρήσεις στις *δίδυμες πόλεις αναγκάστηκαν να κλείνουν νωρίς, ανησυχώντας για την αύξηση της εγκληματικότητας Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στη Μινεσότα είναι διχασμένοι σχετικά με τον αντίκτυπο του εγκλήματος στις επιχειρήσεις Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στις δίδυμες πόλεις είναι διχασμένοι σχετικά με τον αντίκτυπο του εγκλήματος στις επιχειρήσεις. Κάποιοι λένε ότι είναι “υπερβολικό”, ενώ άλλοι λένε ότι λιγότεροι άνθρωποι θέλουν να πάνε έξω για φαγητό λόγω του φόβου του εγκλήματος.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η σκηνή του εστιατορίου δεν είναι αυτό που ήταν πριν από την πανδημία. Ορισμένες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν νωρίς, ανησυχώντας για την αύξηση της εγκληματικότητας

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στις δίδυμες πόλεις είναι διχασμένοι σχετικά με τον αντίκτυπο του εγκλήματος στις επιχειρήσεις. Κάποιοι λένε ότι είναι “υπερβολικό”, ενώ άλλοι λένε ότι λιγότεροι άνθρωποι θέλουν να πάνε έξω για φαγητό λόγω του φόβου του εγκλήματος.

Λες και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δεν είχαν αρκετά να ανησυχούν για τον πληθωρισμό και τις ελλείψεις προσωπικού, ορισμένοι λένε ότι η αύξηση της εγκληματικότητας βλάπτει τα αποτελέσματά τους. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στις δίδυμες πόλεις είναι διχασμένοι ως προς τον αντίκτυπο του εγκλήματος.

Κάποιοι λένε ότι είναι “υπερβολικά φουσκωμένο” και οι επιχειρήσεις “ανθίζουν”, ενώ άλλοι λένε ότι λιγότεροι άνθρωποι θέλουν να πάνε έξω για φαγητό λόγω του φόβου του εγκλήματος.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η σκηνή του εστιατορίου δεν είναι αυτό που ήταν πριν από την πανδημία.

Ο Sam Turner είναι ο ιδιοκτήτης του Nicollet Diner, ενός από τα τελευταία εστιατόρια που είναι ανοιχτά 24/7.

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες μετακόμισαν σε έναν χώρο στο Nicollet Mall όπου σχεδιάζουν να ανοίξουν ένα καμπαρέ μπαρ δίπλα.

Ο Turner λέει ότι δεν έχουν δει μείωση στις επιχειρήσεις, αλλά έχουν κάνει αλλαγές λόγω της αύξησης της εγκληματικότητας. Σύμφωνα με στοιχεία της εγκληματικότητας της πόλης, το Σιάτλ σημείωσε 18% στη συνολική εγκληματικότητα από τον Ιούλιο του 2021 έως το 2022. Στο ίδιο χρονικό πλαίσιο, το Πόρτλαντ σημείωσε αύξηση 23,3%, το Σαν Φρανσίσκο σημείωσε αύξηση 11% και η Μινεάπολη σημείωσε αύξηση σχεδόν 15%. «Υπήρξαν μερικά περιστατικά πυροβολισμών σε ένα ή δύο τετράγωνα όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις μας, ακριβώς μπροστά», είπε ο Τέρνερ.

«Είναι απλώς μια κουλτούρα πλήρους ανομίας».

Ο Τέρνερ είπε ότι ήταν μια καθοδική πορεία από την πανδημία.

“Η δημόσια ασφάλεια είναι μια τεράστια ανησυχία στην πόλη γενικά. Για εμάς, μας έκανε να τροποποιήσουμε τις επιχειρηματικές μας πρακτικές.

Για παράδειγμα, δεν λαμβάνουμε πλέον διαταγές αυτοπροσώπως για να πάμε”, είπε ο Turner.

Απαιτούν επίσης από τους πελάτες να επιδείξουν αποδεικτικό ταυτότητας και να πληρώσουν όταν παραγγείλουν μετά τις 10 μ.μ.

Ο καθηγητής Chris Uggen λέει επίσης ότι οι επισκέπτες μπορεί να φοβούνται να βγουν έξω για φαγητό λόγω οικονομικών λόγων και να είναι στη ρουτίνα της παραμονής στο σπίτι από την πανδημία. Τα δεδομένα του Ανοιχτού Πίνακα δείχνουν ότι η Μινεάπολη είχε λιγότερο από τους μισούς ανθρώπους που έτρωγαν έξω αυτόν τον Ιούλιο από ό,τι το 2019.

Το Σαν Φρανσίσκο, το Πόρτλαντ και το Σιάτλ σημείωσαν πτώση άνω του 40%. Σε όλες αυτές τις πόλεις σημειώθηκε αύξηση της εγκληματικότητας κατά περισσότερο από 10% φέτος σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία για την εγκληματικότητα της πόλης.

«Κάθε ένα από τα εστιατόριά μας έχει υποστεί ληστεία», είπε ο Μπράιαν Ίνγκραμ.

«Μου έκλεψαν το αυτοκίνητό μου από το σπίτι μόλις πριν από λίγες μέρες».

Ο Ingram διευθύνει το Purpose Driven Restaurants, το οποίο λειτουργεί πολλά καταστήματα στο St. Paul.

Το εστιατόριό του, The Gnome Craft Pub, έχει αρχίσει να κλείνει νωρίς λόγω της απειλής του εγκλήματος. Ιδιοκτήτης Sam Turner «Είναι σημαντικό για εμάς οι επισκέπτες μας να αισθάνονται ασφαλείς όταν είναι εδώ», είπε ο ιδιοκτήτης Sam Turner.

Είπε ότι είχαν μόνο έναν υπάλληλο ασφαλείας τη νύχτα για τη Nicollet Diner και τώρα έχουν μεταξύ 1 και 4 φρουρούς ασφαλείας.

“Κανένα προσωπικό δεν θέλει να δουλέψει αφού πέσει το σκοτάδι. Κανείς δεν αισθάνεται ασφαλής περπατώντας προς τα αυτοκίνητά του. Έχει γίνει πολύ άσχημο”, είπε ο Ίνγκραμ.

“Εδώ στο gnome, είναι μια παμπ. Κάποτε έκλειναν στη μία η ώρα το πρωί. Κάναμε τρομερές δουλειές από τις εννιά μέχρι τη 1 π.μ. Και τώρα είμαστε κλειστοί λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.”

Ο Christopher Uggen είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα όπου μελετά το έγκλημα, το δίκαιο και την ανισότητα.

Λέει ότι οι πολιτικοί έχουν συχνά εκμεταλλευτεί τον φόβο του εγκλήματος για πολιτικά οφέλη. “Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε κάπως προσεκτικοί σχετικά με την απόδοση, ας πούμε τη μείωση των επιφυλάξεων αποκλειστικά στον φόβο του εγκλήματος.

Νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας, αλλά πιστεύω επίσης ότι ο πληθωρισμός είναι πιθανώς ένας μεγάλος παράγοντας ή η οικονομική ανασφάλεια”, Uggen είπε.

Λάβετε υπόψη ότι η αστυνομία έχει καταστρέψει εκατοντάδες αστυνομικούς.

Στη Μινεάπολη, είχαν πάνω από 700 αστυνομικούς το 2019.

Τώρα έχουν λιγότερους από 450, κάτι που πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων λένε ότι έχει συμβάλει στην αύξηση της εγκληματικότητας. “Η Μινεάπολη είναι μια πολύ ανθεκτική πόλη. Και έχουμε πολλά πράγματα να διορθώσουμε”, είπε ο Turner.

«Θα ξεκινήσει με την αντικατάσταση των φώτων των δρόμων. Και την επιβολή του χώρου στάθμευσης και απλώς την τακτική στελέχωση της κυκλοφορίας. Αλλά στη συνέχεια θα κάνει επίσης μεγάλη διαφορά όταν πάμε να ψηφίσουμε, επίσης, όταν πρόκειται για δικαστές, δημόσιους υπερασπιστές και εισαγγελείς.

Το ποιον θα επιλέξουμε να βάλουμε σε αυτές τις θέσεις θα καθορίσει εάν και πόσο χρόνο θα μας πάρει για να ξεφύγουμε από αυτό».

*Η Minneapolis–Saint Paul είναι μια μητροπολιτική περιοχή που επικεντρώνεται γύρω από τη συμβολή των ποταμών Μισισιπή, Μινεσότα και St. Croix στην πολιτεία Μινεσότα των ΗΠΑ.Είναι κοινώς γνωστή ως οι Δίδυμες Πόλεις από τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της περιοχής, τη Μινεάπολη και τον Άγιο Παύλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι επιχειρήσεις του Σιάτλ παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους για την καταπολέμηση των αστέγων, εξοργίζοντας τους ακτιβιστές

Πρόγραμμα για την ανακούφιση του συνωστισμού στα σωφρονιστικά ιδρύματα με νόμο για την πανδημία covid εφαρμόζει το Νιου Τζέρσεϊ

Όταν με τη θανατική ποινή παραβιάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα

Εγκληματικότητα και Βία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

40ο Επετειακό Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο

Περισσότεροι από 2000 Οδοντίατροι από ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να παρακολουθήσουν το 40ο Επετειακό Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί από τις  6 μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2022, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

21ο Συνέδριο HealthWorld 1: The Healthcare System in the 4th Industrial Revolution Era

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει στις 5 και 6 Οκτωβρίου το 21ο Συνέδριο HealthWorld με τίτλο «Το Σύστημα Υγείας στην Εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης», στο Ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Η Sanofi Ελλάδας παρουσιάζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το Πολλαπλό Μυέλωμα «Μαζί στη ζωή»

«Η διάγνωση ήταν Πολλαπλό Μυέλωμα…Πρώτη φορά το άκουγα. Ήταν τρομακτικό για εμένα και την οικογένειά μου… Η στήριξη του οικογενειακού μου περιβάλλοντος, ήταν πολύ σημαντική.» Σε αυτά τα λόγια μιας ασθενούς με Πολλαπλό Μυέλωμα αντανακλάται το κενό πληροφόρησης του κοινού για τη συγκεκριμένη νόσο, αλλά και το βαρύ φορτίο της για τους ασθενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Chiesi Hellas: Προστατεύουμε έμπρακτα το περιβάλλον στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος “We Act-Day”

Chiesi Hellas: Προστατεύουμε έμπρακτα το περιβάλλον στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος “We Act-Day” (We Actively Care For Tomorrow).Δενδροφύτευση σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων.

Novo Nordisk Hellas : 1η διεθνής φαρμακευτική εταιρεία σε επενδύσεις κλινικών μελετών στο Ελλάδα 2.0

Η Novo Nordisk Hellas είναι η διεθνής φαρμακευτική εταιρεία με τις υψηλότερης αξίας επενδύσεις σε κλινικές μελέτες, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»