Επιχειρηματικά

Merck: H Merck δεσμεύεται στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας μητρικής θνησιμότητας με επιπλέον 150 εκατομμ. δολάρια

Merck: H Merck δεσμεύεται στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας μητρικής θνησιμότητας με επιπλέον 150 εκατομμ. δολάρια

Merck: Με την τελευταία χορήγηση ο φαρμακευτικός κολοσσός Merck δεσμεύεται να αντιμετωπίσει την επιδείνωση των ανισοτήτων στη μητρική υγεία εν μέσω της πανδημίας και να βελτιώσει τις υπηρεσίες αναπαραγωγικής και προγεννητικής υγείας για 25 εκατομμύρια γυναίκες έως το 2025.

Μια γυναίκα πεθαίνει κάθε δύο λεπτά από επιπλοκές εγκυμοσύνης ή τοκετού, παγκοσμίως και οι περισσότερες εξ αυτών μπορούν να προληφθούν. Η φαρμακευτική βιομηχανία Merck έχει έμπρακτα δεσμευτεί την τελευταία δεκαετία στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κρίση της μητρικής θνησιμότητας. Συγκεκριμένα, ο φαρμακευτικός κολοσσός, που έχει ήδη επενδύσει 500 εκατομμύρια δολάρια μέσω της πρωτοβουλίας «Merck for Mothers» από το 2011, σήμερα δεσμεύεται να διαθέσει επιπλέον 150 εκατομμύρια δολάρια για αυτόν τον σκοπό, συμπεριλαμβανομένης της χορήγησης των 15 εκατομμυρίων που προορίζονται για τη στήριξη της μητρικής υγείας στις Η.Π.Α.

Με την τελευταία επένδυση, η Merck στοχεύει να αντιμετωπίσει την επιδείνωση των ανισοτήτων στη μητρική υγεία εν μέσω της πανδημίας και να βελτιώσει τις υπηρεσίες αναπαραγωγικής και προγεννητικής υγείας για 25 εκατομμύρια γυναίκες έως το 2025, δήλωσε η Mary-Ann Etiebet, M.D., διευθύντρια της Merck for Mothers. Η νέα χορήγηση προορίζεται και πάλι για χώρες που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη—συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Νιγηρίας, της Κένυας και των ΗΠΑ.

Όπως και η προηγούμενη πρωτοβουλία, η νέα χρηματοδότηση της Μerck θα επικεντρωθεί στην επίλυση των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας, ιδιαίτερα στις πιο ευάλωτες κοινότητες, όπως τις μαύρες γυναίκες των ΗΠΑ, όπου τα ποσοστά μητρικής θνησιμότητας είναι ιδιαίτερα υψηλά. Ειδικότερα, η Etiebet σημειώνει ότι, οι μαύρες γυναίκες στις ΗΠΑ έχουν δύο έως τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες από τις λευκές να πεθάνουν από επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Συγκεκριμένα, στην πόλη της Νέας Υόρκης, οι μαύρες γυναίκες έχουν οκτώ έως 12 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τις λευκές γυναίκες – και αυτά τα στατιστικά στοιχεία συγκεντρώθηκαν πριν καν η πανδημία ασκήσει την πίεση που γνωρίζουμε στα συστήματα υγείας και τα προγράμματα υποστήριξης.

Mary-Ann Etiebet, διευθύντρια Merck for Mothers

«Ένα πράγμα που γνωρίζουμε είναι ότι δεν υπάρχει μόνο μία λύση. Η μητρική θνησιμότητα είναι πολυπαραγοντική», είπε ο Etiebet, συμπληρώνοντας πως «Δεν υπάρχει μόνο ένας οργανισμός ή ένας τομέας της κοινωνίας που μπορεί να λύσει [το πρόβλημα]».

Οι λεπτομέρειες σχετικά με συγκεκριμένες επιχορηγήσεις θα δοθούν αργότερα, ανακοίνωσε η Etiebet, αλλά οι προτεραιότητες θα περιλαμβάνουν τη δημιουργία περιγεννητικού εργατικού δυναμικού, τη βελτίωση της συντονισμένης υγειονομικής περίθαλψης σε όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης (συμπεριλαμβανομένης της φάσης μετά τον τοκετό) και τη σύνδεση των μητέρων με τις απαραίτητες κοινωνικές υπηρεσίες. Όπως και οι προηγούμενες προσπάθειες της Merck, οι νέες επιχορηγήσεις θα δώσουν έμφαση στη συνεργασία και θα αξιοποιήσουν επίσης τις βέλτιστες πρακτικές και τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την πρωτοβουλία Safer Childbirth Cities.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πειραματικό φάρμακο της Merck που θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία ως το πρώτο από του στόματος αντιικό φάρμακο για τη θεραπεία της covid

Merck: Σειρά ενεργειών ενημέρωσης για τον καρκίνο παχέος εντέρου

Merck: θετική εξέλιξη μελέτης για γονιμότητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μήπως εσύ τη ζεις την Blue Monday κατ’ επανάληψη αρκετά συχνότερα;

Η 3η Δευτέρα του Ιανουαρίου είναι εκείνη που έχει χαρακτηριστεί ως η πιο καταθλιπτική ημέρα της χρονιάς, βάσει ερευνητών από τη Μεγάλη Βρετανία και ονομάζεται Blue Monday.Μήπως εσύ τη ζεις κατ’ επανάληψη αρκετά συχνότερα;

Η Servier Hellas μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Η φαρμακευτική εταιρεία Servier συγκαταλέγεται και φέτος μεταξύ των οργανισμών που παρέχουν ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας, έχοντας λάβει τις διακρίσεις Top Employer Greece 2022 και Top Employer Europe 2022 για τρίτη και δεύτερη συνεχή χρονιά, αντίστοιχα.

DEMO: Απολογισμός Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2021

Για την DEMO επιτυχημένη επιχειρηματικότητα δεν αποτελεί μόνο η πρόοδος της εταιρείας και η επίτευξη θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, αλλά και η κοινωνική υπευθυνότητα και η βιώσιμη ανάπτυξη.

Στις οδηγίες καραντίνας εντάχθηκε και το διοικητικό προσωπικό των δομών Υγείας

Στις οδηγίες καραντίνας του ΕΟΔΥ εντάχθηκε και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της Χώρας και το υγειονομικό/παραϊατρικό/διοικητικό προσωπικό σε δομές παροχής υπηρεσιών υγείας κάθε βαθμίδας.

Σχολείο της Φλόριντα έχει μια πολιτική ενάντια στη διδασκαλία της κριτικής θεωρίας των φυλών

Όμως το σχολείο υπόσχεται μια «μοναδική προσέγγιση» στην εκπαίδευση, την οποία κάνει προωθώντας ένα μείγμα «κοινωνικής και συναισθηματικής μάθησης με επίλυση προβλημάτων και κριτική σκέψη». «Αντί να διδάσκουμε στους μαθητές τι να σκέφτονται, τους διδάσκουμε πώς να σκέφτονται», αναφέρει η ιστοσελίδα.