Επιχειρηματικά

Merck: H Merck δεσμεύεται στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας μητρικής θνησιμότητας με επιπλέον 150 εκατομμ. δολάρια

Merck: H Merck δεσμεύεται στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας μητρικής θνησιμότητας με επιπλέον 150 εκατομμ. δολάρια

Merck: Με την τελευταία χορήγηση ο φαρμακευτικός κολοσσός Merck δεσμεύεται να αντιμετωπίσει την επιδείνωση των ανισοτήτων στη μητρική υγεία εν μέσω της πανδημίας και να βελτιώσει τις υπηρεσίες αναπαραγωγικής και προγεννητικής υγείας για 25 εκατομμύρια γυναίκες έως το 2025.

Μια γυναίκα πεθαίνει κάθε δύο λεπτά από επιπλοκές εγκυμοσύνης ή τοκετού, παγκοσμίως και οι περισσότερες εξ αυτών μπορούν να προληφθούν. Η φαρμακευτική βιομηχανία Merck έχει έμπρακτα δεσμευτεί την τελευταία δεκαετία στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κρίση της μητρικής θνησιμότητας. Συγκεκριμένα, ο φαρμακευτικός κολοσσός, που έχει ήδη επενδύσει 500 εκατομμύρια δολάρια μέσω της πρωτοβουλίας «Merck for Mothers» από το 2011, σήμερα δεσμεύεται να διαθέσει επιπλέον 150 εκατομμύρια δολάρια για αυτόν τον σκοπό, συμπεριλαμβανομένης της χορήγησης των 15 εκατομμυρίων που προορίζονται για τη στήριξη της μητρικής υγείας στις Η.Π.Α.

Με την τελευταία επένδυση, η Merck στοχεύει να αντιμετωπίσει την επιδείνωση των ανισοτήτων στη μητρική υγεία εν μέσω της πανδημίας και να βελτιώσει τις υπηρεσίες αναπαραγωγικής και προγεννητικής υγείας για 25 εκατομμύρια γυναίκες έως το 2025, δήλωσε η Mary-Ann Etiebet, M.D., διευθύντρια της Merck for Mothers. Η νέα χορήγηση προορίζεται και πάλι για χώρες που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη—συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Νιγηρίας, της Κένυας και των ΗΠΑ.

Όπως και η προηγούμενη πρωτοβουλία, η νέα χρηματοδότηση της Μerck θα επικεντρωθεί στην επίλυση των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας, ιδιαίτερα στις πιο ευάλωτες κοινότητες, όπως τις μαύρες γυναίκες των ΗΠΑ, όπου τα ποσοστά μητρικής θνησιμότητας είναι ιδιαίτερα υψηλά. Ειδικότερα, η Etiebet σημειώνει ότι, οι μαύρες γυναίκες στις ΗΠΑ έχουν δύο έως τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες από τις λευκές να πεθάνουν από επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Συγκεκριμένα, στην πόλη της Νέας Υόρκης, οι μαύρες γυναίκες έχουν οκτώ έως 12 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τις λευκές γυναίκες – και αυτά τα στατιστικά στοιχεία συγκεντρώθηκαν πριν καν η πανδημία ασκήσει την πίεση που γνωρίζουμε στα συστήματα υγείας και τα προγράμματα υποστήριξης.

Mary-Ann Etiebet, διευθύντρια Merck for Mothers

«Ένα πράγμα που γνωρίζουμε είναι ότι δεν υπάρχει μόνο μία λύση. Η μητρική θνησιμότητα είναι πολυπαραγοντική», είπε ο Etiebet, συμπληρώνοντας πως «Δεν υπάρχει μόνο ένας οργανισμός ή ένας τομέας της κοινωνίας που μπορεί να λύσει [το πρόβλημα]».

Οι λεπτομέρειες σχετικά με συγκεκριμένες επιχορηγήσεις θα δοθούν αργότερα, ανακοίνωσε η Etiebet, αλλά οι προτεραιότητες θα περιλαμβάνουν τη δημιουργία περιγεννητικού εργατικού δυναμικού, τη βελτίωση της συντονισμένης υγειονομικής περίθαλψης σε όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης (συμπεριλαμβανομένης της φάσης μετά τον τοκετό) και τη σύνδεση των μητέρων με τις απαραίτητες κοινωνικές υπηρεσίες. Όπως και οι προηγούμενες προσπάθειες της Merck, οι νέες επιχορηγήσεις θα δώσουν έμφαση στη συνεργασία και θα αξιοποιήσουν επίσης τις βέλτιστες πρακτικές και τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την πρωτοβουλία Safer Childbirth Cities.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πειραματικό φάρμακο της Merck που θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία ως το πρώτο από του στόματος αντιικό φάρμακο για τη θεραπεία της covid

Merck: Σειρά ενεργειών ενημέρωσης για τον καρκίνο παχέος εντέρου

Merck: θετική εξέλιξη μελέτης για γονιμότητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

C-ity Connect: Πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση της ηπατίτιδας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ηπατίτιδα –  C-ity Connect –  πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα οδοιπορικό σε 3 πόλεις της βορείου Ελλάδας.Νέο οδοιπορικό σε Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη.

Pfizer: Με 400 εργαζόμενους και ισχυρή στήριξη του ΑΕΠ, το Center for Digital Innovation (CDI)

Έχοντας κατακτήσει το ορόσημο των 400 εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελούσε έναν από τους βασικούς στόχους που είχε θέσει η διοίκησή του, και συνεισφέροντας σημαντικά τόσο στην τοπική όσο και στην εθνική οικονομία, το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer επιβεβαιώνει ότι ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά εργασίας και στο πεδίο της ψηφιακής καινοτομίας, έχοντας πλέον εισέλθει στον τρίτο χρόνο λειτουργίας του στην Ελλάδα. 

Παιδική και εφηβική παχυσαρκία: #PameNaXasoume την αρνητική πρωτιά στην Ευρώπη

Η Novo Nordisk Hellas, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας καθώς και της συνεισφοράς της, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της Ελλάδος για τη σημασία της πρόληψης της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, προχώρησε σήμερα στην υλοποίηση της 1ης ενέργειας του μνημονίου συνεργασίας με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.).

Οι δράσεις της Μenarini Hellas για την εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας και ενημέρωση ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση

1 στους 3 Έλληνες τα τελευταία χρόνια πάσχουν από αρτηριακή υπέρταση και πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζουν . Οι δράσεις της Μenarini Hellas για την εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας και ενημέρωση ασθενών για την Αρτηριακή Υπέρταση .

Περιβαλλοντική δράση με πρωτοβουλία των φαρμακευτικών συλλόγων

«Μόνο μια Γη» είναι το κεντρικό  σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος Είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε την υγεία της ατμόσφαιράς της, τον πλούτο και την ποικιλομορφία της ζωής στη Γη, τα οικοσυστήματά της και τους πεπερασμένους πόρους της.