Επιχειρηματικά

Kimberly-Clark: Το υψηλότερο κόστος εμπορευμάτων οδηγεί σε αυξήσεις τιμών σε βρεφικές πάνες

Kimberly-Clark: Το υψηλότερο κόστος εμπορευμάτων οδηγεί σε αυξήσεις τιμών σε βρεφικές πάνες

Οι τιμές στους καταναλωτές στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξηθούν προς τα υψηλά μονοψήφια κατά τα μέσα έως τα τέλη Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Kimberly-Clark: Η Kimberly-Clark δήλωσε την Τετάρτη ότι θα αυξήσει τις τιμές σε ορισμένα είδη όπως το χαρτί υγείας Scott και οι πάνες Huggies, συμμετέχοντας στον αυξανόμενο κατάλογο των εταιρειών καταναλωτικών προϊόντων που αυξάνουν τις τιμές. Η Kimberly-Clark είναι μία από τις πολλές εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων που πιέζονται από τις πρόσφατες αυξήσεις στο κόστος των πρώτων υλών όπως ο πολτός, οι ανακυκλωμένες ίνες και οι ρητίνες, ακόμη και όταν τα προϊόντα υγιεινής και καθαρισμού παραμένουν σε ζήτηση παρά τη χαλάρωση των περιορισμών του κορωνοϊού, αναφέρει το Reuters.

Οι τιμές στους καταναλωτές στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξηθούν προς τα υψηλά μονοψήφια κατά τα μέσα έως τα τέλη Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Και αν η αντίπαλος Proctor & Gamble ακολουθήσει το προβάδισμά της, οι καταναλωτές θα δουν υψηλότερες τιμές στις πάνες Pampers και το χαρτί τουαλέτας Charmin, σύμφωνα με το CTV News Canada. Όμως, δεν είναι απλώς μια αύξηση του κόστους των προϊόντων χαρτιού και των ειδών καθαρισμού. Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων είναι στο υψηλότερο σε διάστημα άνω των έξι ετών, λόγω της αύξησης του κόστους όλων, από τη σόγια έως το φοινικέλαιο, τη ζάχαρη και το σιτάρι.

Και στις ΗΠΑ, οι καταναλωτές πλήρωσαν κατά μέσο όρο 3,7% περισσότερα για τα τρόφιμα τον Ιανουάριο από ό, τι πριν από ένα χρόνο. Για παράδειγμα – ο J.M. Smucker ήταν από τους πρώτους που αύξησε τις τιμές καθώς το κόστος των εμπορευμάτων έφτασε στα κέρδη. Η εταιρεία αύξησε την τιμή του φυστικοβούτυρου Jif τον Αύγουστο καθώς οι αποδόσεις των φυστικιών μειώθηκαν και οι ανταγωνιστές της ακολούθησαν το προβάδισμά της, σύμφωνα με το CNBC. «Σε αυτήν την περίπτωση, και ιδιαίτερα στο φυστικοβούτυρο, ήταν πολύ σαφές ότι βιώναμε πίεση κόστους και θα μπορούσαμε να το αποδείξουμε στους εμπορικούς μας εταίρους και ούτω καθεξής», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Mark Smucker στους αναλυτές τον Νοέμβριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Απαγόρευση βρεφικής πάνας σε νησί του Ειρηνικού

Τα απαραίτητα ψώνια για το μώρο σας πριν το φέρετε στην ζωή

Όριο ανά άτομο στις αγορές σε χαρτικά είδη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Novartis : Υπογράφει συμφωνία με την Roche για θεραπεία ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Η Novartis υπογράφει αρχική συμφωνία για τη διάθεση παραγωγικής ικανότητας και τη μεταφορά τεχνολογίας για την παραγωγή της δραστικής ουσίας τοσιλιζουμάμπη της Roche.Η αρχική συμφωνία καλύπτει τη διάθεση των υπερσύγχρονων, μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεων παραγωγής βιολογικών φαρμάκων για την παραγωγή της δραστικής ουσίας τοσιλιζουμάμπης της Roche.Η συμφωνία αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά μετά τις πρόσφατες αρχικές συμφωνίες για τη διάθεση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων στις CureVac και BioNtech.

Άσσυλο Ανιάτων: Δημιουργία κέντρου αποκατάστασης

Άσσυλο Ανιάτων: Με την προέγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης για το νέο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής και Ημερήσιας Νοσηλείας του Ασύλου Ανιάτων από την Περιφέρεια Αττικής.

Χρυσή διάκριση για τη Chronoderm της CASTALIA

Αναγνωρίζοντας τις καινοτόμες ιδιότητες του αντιγηραντικού ορού Chronoderm Vitamine C 10% ULTRA της CASTALIA, οι καταναλωτές έδωσαν το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Φροντίδα Προσώπου», στα «Βραβεία Iatronet - Υγεία & Ομορφιά 2021», που υλοποίησε το ιατρικό site «iatronet.gr» και το περιοδικό υγείας «Υγεία & Ομορφιά».

Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ:  Ένα ιδανικό «πρώτο σπίτι» για να υποδεχτείτε το παιδί σας

Το Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, μέλος του μεγαλύτερου ιδιωτικού ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, του Hellenic Healthcare Group (HHG), αποτελεί την κορυφαία και πλέον αξιόπιστη επιλογή κάθε γονιού για τη γέννηση του παιδιού του, αφού εδώ και 42 χρόνια δημιουργεί γονείς. Μέχρι σήμερα στο ΜΗΤΕΡΑ έχουν γεννηθεί περισσότερα από 500.000 μωρά, σχεδόν το 11% των παιδιών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα από το 1979 έως σήμερα.

Η INTERAMERICAN χορηγός του Κ.Υ.Α.Δ.Α. για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο

Κοινωνικό Οδοντιατρείο: Σε συνέχεια των ενεργειών στις οποίες προχώρησε από την έναρξη της πανδημίας για την υποστήριξη της δημόσιας υγείας και ειδικότερα των δομών υγείας του Δήμου Αθηναίων, η INTERAMERICAN συνέδραμε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και για τη δημιουργία του Κοινωνικού Οδοντιατρείου. Το οδοντιατρείο, που στεγάζεται στο κεντρικό κτήριο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. στην οδό Πειραιώς, τέθηκε σε λειτουργία πρόσφατα, με σκοπό να προσφέρει υπηρεσίες στους εγγεγραμμένους ωφελούμενους από τα προγράμματα του Κέντρου, που απευθύνονται στον άστεγο και στον άπορο πληθυσμό της πόλης. Εξοπλισμένο με οδοντιατρική έδρα και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα, το Κοινωνικό Οδοντιατρείο παρέχει τη δυνατότητα για πλήρη οδοντο-στοματολογικό έλεγχο και έχει ως αποστολή του την πρόληψη και τη θεραπεία των συχνότερων παθολογικών καταστάσεων του στόματος και της γναθοπροσωπικής χώρας.